operacje

(233 wyniki)
  • Mam skrzywioną przegrodę nosową, skrzywienie nie jest jakieś bardzo duże ale jest. Konsultowałam się z kilkoma laryngologami, większość z nich sugeruje operację, tymbardziej, że mam ciągle efekt przytkanego nosa, chrapię Dostałam skierowanie do szpitala, lekarz przyjmujący mnie podczas wizyty stwierdził, że nie jest aż tak źle i mam zrobić dodatkowe badania (cytologia nosa, tomografia zatok), i wówczas zobaczymy. Dodam, że często mam okresy kiedy jestem uzaleźniona od kropli i leków na udroż...
  • Czy ktos mial operowane, najlepiej metoda Chevrona i moze cos o tym powiedziec?? Juz za niedlugo bede miala op a nie mam juz szans dostac sie na konsultacje do lekarza :/ dzieki za jakiekolwiek info !!
  • usuniecia torbiela ma ktos linka moze? To poprosze,bo jakos ciezko mi go znalezc w wyszukiwarce. W czwartek mam operacje usuniecia torbiela duzego i swiruje pomalu,musze poczytac. Dzieki
  • Dowiedzialam sie, ze po tej op (jedna stopa) nastepnego dnia wypisza mnie do domu - troche sie boje, czy jeden dzien wystarczy aby sie nie bac, ze cokolwiek sie stanie?? Pamietam post dziewczyny, ktorej bol byl nie do wytrzymania i byla wdzieczna, ze trzymali ja kilka dni w szpitalu, bo dostawala morfine, a z tabletkami przeciwbolowymi nie dalaby sobie rady ... Zastanawia mnie tez, czy skoro tak hop siup mnie wypisza, czy dadza mi dluzsze zwolnienie lekarskie?? Mialam nadzieje na co najmniej ...
  • dopadlo mnie przeziebie a tu za 4 dni ide do szpitala na operacje, biore leki, - paracetamol dzisiaj syrop wypije, czy to wyleczona do konca przeziebienie bedzie dyskwalifikujace? szczerze mowiac to bede wk.. i nie przeloze terminu by znow czekac, a skad wiadomo czy znow sie nie przeziebie? juz i tak wystarczajaco mi plany pokrzyrzowala, a kolejny termin - i ani kontynuacja studiow ani do pracy ps. mam miec usuwana torbiel jajnika
  • Mam pytania do pań, które miały planowaną operację w pełnym znieczuleniu. Mnie czeka operacja wycięcia guza piersi. musze umówic się na oddziale chirurgii onkologicznej na termin operacji. Umowię się na termin w którym nie powinnam mieć miesiączki. A co będzie jeśli okres mi się przesunie? Mam go dość nieregularnie :( Czy wtedy będę operowana? Albo np. dopadnie mnie jakieś choróbsko, czy wtedy termin mi przepadnie? Mogę nie stawic się do szpitala?
  • Witam, moja mama ma miec operację na żylaki (nie laserem, tylko wyciąganie żył) i pomimo ustalonego terminu waha się. Spotkała dwie koleżanki, które powidział, że nigdy nie zdecydowałby się na ten zabieg. Podobno potem cały czas nogi (żyły?) bolą i szybko żylaki powracają. Czy macie jakieś doświadczenia? Czy mama ma się czego obawiać? Z góry dziękuję za informacje.
  • Witam! Chciałam powiększyć plastycznie piersi. Szukamn dobrego lekarza. Czy słyszał ktoś o klinice artplastica we wrocławiu? CZy Pan doktor Maciej Pastucha jest lekarzem, którego powinnam wybrać? Czy jest inna klinika lepsza i lekarze, których już są sparwdzeni. Czy są jakieś przykre konsekwencje? Czy implant piersi jest na stałe czy należy go po jakims czasie wymienić? I czy sa problemy później w czasie ciąży, np. z karmieniem dziecka. dziękuje za odpowiedzi
  • hej, za kilka dni mam mieć zabieg na korekcje przegrody nosowej. bylam dzis u internisty po skierowanie do szpitala, a ten mi na to, ze mam pojsc do chirurga plastycznego, a nie do laryngologa, bo bardzo czesto zmienia sie ksztalt nosa. nikt wczesniej nie mowil, ze istnieje taka mozliwosc. prawda to czy nie? poza tym powiedzial, ze to bardzo bolesna operacja i bardzo powazna!!!! mam stracha, nie wiem czy nie dac nogi!!
  • Witam! Czy wodonercze wrodzone trzeba operować? Oczywiście lekarze twierdzą, że tak, ale może są dziewczyny, kore z tym żyja i mają się dobrze. Boję się operacji, ale na dwoje babka wróżyła, może do końca życia będzie dobrze, a może stracę nerkę. I co ważne chcę mieć 2 dziecko a w pierwszej ciązy były małe komplikacje u mnie. Za dużo tych "może". Którą drogę wybrać?
  • Witam, Chciałabym zoperować żylaki na nogach, mam 25lat a żylaki od 13 roku życia (genetyczne obciążenie) Mieszkam w warszawie, jak wygląda proces starania się o operację refundowaną? Czy ktoś z Was miał robiony taki zabieg w klinice na ul.Kaczej? Może ktoś może polecić jakiegoś dobrego chirurga naczyniowego. Zależy mi na zlikwidowaniu problemu, nie chciałabym mieć nawrotów :(
  • mam 36 lat, jedno dziecko i jestem nieszczęśliwą posiadaczką mięśniaka (4,7cm x 5,00cm). Lekarz powiedzial mi, że decyzja jest moja - ciąża, czy operacja. Podobno mój mięśniak nie byłby przeszkoda podczas ciąży, poniewaz jest "dobrze" umiejscowiony.. I co? najpierw się zoperować, odczekać pół roku i robić dziecko?? czy już teraz zmajstrować malucha, a potem martwić sie o mięśniaka - którego moznaby usunąć podczas cesarskiego cięcia.. ??? nie mam pojęcia... pomóżcie...
  • Witam, Bylam na rutynowym badaniu po którym okazałao się że mam duży torbiel na jajniku, nie nadaje sie do leczenia farmakologicznego. Lekarz nakazał mi zrobić badanie na markery nowotworowe, na szczeście wyniki są dobre, ale chcę mnie skierować na operacje, laparoskopie raczej odradza. Mam 26 lat, nie chcę trafić pod noż jakiegoś sadysty który okaleczy mnie trwale i pozbawi możliwości bycia matką. Prosze o pomoc jeżeli któraś z Was Panie miała taką sytuacje proszę o komentarz,...
  • Witam,po krótce żeby nie przynudzać,jestem 33-letnia kobietą,matką 6- letniej córeczki,ze skoliozą,dosć znaczną,leczona pobytami w sanatorium w ZAkopanym wieki temu (mialam 12-14 lat co roku tam jeżdziłam)masaże,ćwiczenia,pływanie, nie kwalifikowałam się na operacje,zawsze z tych kontroli wychodziłam obronną ręką,wiadomo zaniedbałam to,teraz patrząc w lustro jestem przerazona, wystająca łopatka juz na kształt garba i biodro coraz bardziej wypięte i niestety te mankamenty mojej f...
  • Bardzo prosze o inf. czy ktoś z was miał usuwanego mięśniaka 7*8 laparoskopem. Mnie powiedziano ,że za duży na laparo. Czy ktoś usuwał mięśniaka na Żelaznej? Czy mógłby ktoś podzielić się dośw. ? Dziękuje z góry.
  • Od jakiegoś czasu mam problemy z żołądkiem, zrobiłam USG i wyszło że w woreczku żółciowym mam mikro złogi wielkości 2,5 mm. Pojechałam więc do kliniki zapisać się na operację. Chirurg stwierdził że to raczej od żołądka te bóle a nie od woreczka i zalecił gastroskopię. Okazało się że faktycznie mam nadżerki i zapalenie dwunastnicy. Gastrolog przepisał mi leki i zalecił przełożyć operację. Teraz nie wiem co robić bo te kamienie wykryto u mnie przypadkowo i pewnie wogóle bym o nich nie wie...
  • Witam 11 września mam zabieg operacyjny i nie moge w tym czasie mieć miesiaczki..Nieststy jakoś tak własnie wypadnie...Czy jest mozliwość jej przesunięcia o kilka dni,jesli dziś pójdę do ginekologa i przepisze mi tabletki?Wiem,że generalnie nie ma problemów,ale jest już mało czasu
  • Mój problem to żylaki. Nogi bolą i żle wyglądają.Zdecydowałam się na operację,problem w tym, że nie wiem komu zaufać... jestem z Poznania, czy jest tam ktoś godny polecenia.? Co sądzicie o prof.P.Chęcińskim?Będę bardzo wdzięczna za ewentualne opinie.
  • Jak obecnie wygląda to w szpitalach, czy pacjent do operacji musi być całkowicie rozebrany? Czy dostaje jakąś sterylną koszulę operacyjną, jak za granicą? Nie rozumiem po co np. na oddziale chirurgii szczękowej trzeba leżeć nago na stole?
  • mam dysplazję(CIN 2)czyli stan przedrakowy oraz dwa typy HPV, w tym jeden onkogenny. Mam zaleconą operację wycięcia cześci szyjki macicy. Boje sie strasznie, mam 33lata, nie rodziłam jeszcze. Pocieszcie mnie te kobity, które przez to przeszły, ewentualne wskazówki mile widzine ale straszenie juz nie:P (już i tak jestem dostatecznie wystraszona)brrrrr....:(((((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się