Forum Zdrowie Neurochirurgia
ZMIEŃ
      operacje

operacje

(15 wyników)
    • Mój mąż ma przepuklinę jądra miażdżystego kręgosłupa w odcinku lędzwiowym ze wskazaniem do operacji-konsultował to z kilkoma lekarzami. Problem jest następujący- mieszkamy w Łodzi gdzie jedynym wybitnym specjalistą w tej dziedzinie jest prof Radek. Na operację w szpitalu mąż musiałby czekać do około 2010 roku, prywatnie natomiast miałby zrobioną ją od ręki. Dolegliwości bólowe są na tyle silne że nie może długo czekać. Prywatnie jest to kosztowna operacja w Łodzi ok 15 tyś zł - to jest ...
    • Witam, Moja kuzynka została poddana operacji na przepuklinę krążkową, operacja została zrobiona w Opolu. Minęły dwa lata od tamtej pory i jest cora gorzej. Kolejny rezonans wykazał jej ogromną przepuklinę, wymagającą natychmiastowej operacji. Gdzie poddać się opeeracji, żeby jej tego znowu nie schrzanili? Katowice/Łódź? Będę wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki,
    • Witam wszystkich serdecznie, wiele czytałam na poprzednim forum nt. dyskopatii, możliwości rehabilitacji, radzenia sobie z bólem. Niestety w moim wypadku lekarze (w tym prof. Podgórski w czasie 2 minutowej wizyty)zgodnie twierdzą, że operacja jest niezbędna i to szybko. No i mam do was w związku z tym takie techniczno - praktyczne pytanie - jak sobie radziliście w pierwszych dniach po operacji? Czytałam, że na początku leży się głównie na brzuchu - jak w takiej pozycji jeść, jak ...
    • mam przepuklinę th12 - L1 z uciskiem na rdzeń kręgowy. mam też zaawansowaną osteoporozę. Poza okropnym bólem pleców /od szyi do końca łopatek/ nie mam objawów neurologicnych. pierwszy neurochirurg /bardzo renomowany/ zalecił operację natychmiast. ale drugi /renomowany nie mniej/ operację odradził.No więc musiałam iść do następnego itd, opnie dalej są pół na pół. To trwa kilka lat. Stały ból, kilka razy ból porażający i pobyt na neurologii. ręce opadają.... Szukam osób po operacj...
    • Prof. Podgórski już podobno nie jest na Szaserów więc do kogo polecacie uderzać na operację? Pozdrówka
    • Witajcie, niedługo czeka mnie taki zabieg. Czy ktoś z Was przechodził przez tę operację? Na czym ona polega? Czym jest sama fenestracja wiem, ale jak to się ma do kręgosłupa? Robią to laparoskopowo, czy tną plecy? Bardzo proszę o informacją. Z kręgosłupem wojuję już od kilku lat, a teraz stało się już to nie do wytrzymania i ingerencja neurochirurga jest już koniecznością... Bardzo proszę o wyjaśnienie od strony technicznej ;)
    • POSZUKUJE NEUROCHIRURGA KTÓRY SPECJALIZUJE SIĘ W OPERACJACH GUZA MÓZGU? ?????????? PROSZĘ O POMOC I OPINIE
    • Witam, jestem pół roku po operacji przepukliny kręgosłupa(odcinek lędżwiowy). W ciągu pięciu dni zrobiono mi trzy operacje, trzy tygodniowy pobyt w szpitalu i długa rechabilitacja..... Chodzę i z tego się cieszę ale mam inny problem...Po drugiej operacji straciłam czucie od pasa w dół. Lekarz twierdzi, że jest to wynik długotrwałej choroby- ucisku na nerwy. Niestety nigdzie nie mogę zlokalizować informacji czy to jest proces odwracalny, jakie mogą temu towarzyszyć objawwy, itp...
    • Mam propozycję operacji kręgosłupa/dyskopatia/. Schorzenie powyższe uniemożliwia mnie pracę. Jednak mogę w miarę sprawnie się poruszać. Czy zdecydować się na operację? Boję się że trwałego inwalidztwa. Co robić?
    • Proszę o pomoc! Mam rozpoznanie oponiaka mózgu ale lekarz powiedział,że jest bardzo źle umiejscowiony. Znajduje się w okolicy skrzydła mniejszego, nacieka zatokę jamistą, rozprzestrzenia się częściowo nad przeponą siodła tureckiego. Może ktoś tak trudny przypadek? Jakie są szanse zabiegu? Proszę o nazwisko dobrego neurochirurga. Bardzo proszę o porade i pomoc.
    • nie da rady starego forum wyświetlić a to tematy które mnie bardzo interesują napiszcie proszę czy ktoś po operacji kręgosłupa na tyle wyzdrowiał że powrócił do normalnego trybu życia mam 2 przepukliny L4 L5 ORAZ L3 L4 ide niedługo na operacje ponieważ moja pani neurolog mówi mi że po operacji będe całkowicie zdrowa proszę piszcie
    • Witam! Jestem 2 tygodnie po operacji j.w.+ odbarczenie kanału kregowego i korzeni Od kilku dni mam czasami 'chrupanie' w szyi, uczucie przepływających prądów wzdłuz kregosłupa.Może ktoś z szanownych forumowiczów jest po podobnym zabiegu i podzieli sie swoimi spostrzezeniami. Troche sie tymi pradami martwie - moze niepotrzebnie.
    • Około 4 miesiące temu miałam operowanego tętniak mózgu. Mam pytanie do wszystkich osób które także przechodziły taka operację - czy i ewentualnie jakie problemy wystepowały po takiej operacji. Ja osobiście ciągle ma bóle głowy, zawroty i praktycznie niustanie słyszę szum w głowie. Ostanio na wizycie u lekarza kazał mi stanąc ze złączonymi nogami, zamknąć oczy i wyciągnąć ręce przed siebie po czym stwierdził, że wymyślam, a ja naprawdę nie wymyślam. Czy ktoś miał podobne problemy c...
    • Witam.Chcialbym wszystkich przestrzec przed nukleoplastyka i laserem.Nukleoplastyka to metoda ktora jeszcze nikomu nie pomogla.Laser moze i komus pomogl,ale moga byc po nim duze powiklania.Ja chcialbym opisac nukleoplastyke,gdyz znam ja ze swojego przypadku i chcialbym przestrzec przed nia.Generalnie mialem wypukline na L5-S1 i przepukline modelujaca worek oponowy na L4-L5.Trafilem prywatnie do Konstancina do CKiR do doktora Pawła Lisa.Ten obejrzal moj rezonans i stwierdzil ze moj przypadek j...
    • Wypadek w pracy. Nóz tapicerski przeciął tętnicę i nerw strzałkowy. W prawej nodze nie udało się zniwelować uszkodzenia nerwu strzałkowego głębokiego. W stopie prawej występuje częściowy brak czucia, a w szczególności palców stopy. Neurochirurg z elbląskiego szpitala nie podjął się operacji. Poszukiwany jest dobry neurochirurg, który podjąłby się operacji. Czekam na wiadomości: Bklubafilat@poczta.onet.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się