operacje

(197 wyników)
  • Witam wszystkim, mam 25 lat, podczas badania usg wykryto u mnie kilka guzków na tarczycy. Lekarz skierował na badania (t3, t4, tsh, crp itd.)- wszystko w normie. Wizyta u endokrynologa, skierowanie na biopsję - biopsja wykazała 6 guzków na tarczycy ,które są hiperplastyczne, koloidowe, zmiana łagodna II stopnia. Endokrynolog poradził operację, internista- obserwację do nastepnych wyników i badań usg, by porównac ewentualne zmiany. Prosze pomóżcie mi - operację mam 15.01.2015 i nie wiem co ma...
  • Hejka Operacje usunięcia jednego płata miałem w poniedziałek 04.07.2010 a wyjść ze szpitala miałem w czwartek lub piątek i tak by było, ale mam kłopoty z głosem. Po zajrzeniu w gardło laryngolog stwierdził, że jedna struna jest nieruchoma. Zostałem w szpitalu- biorę jakieś leki i zastrzyki chyba sterydy na ten głós. Lekarze pocieszają mnie, że to minie. W sumie jestem 4 dzień po operacji, ale sam już nie wiem. Lipa bo pracuję jak to się mówi głosem. Pomóżcie mi- jakieś rady. ...
  • Lekarz kieruje mnie na operację tarczycy z powodu guzów i dużej nadczynności,mówi o przygotowaniu do operacji lekami . Co to są za leki i jak wygląda to przygotowanie? Mam bardzo niskie TSH i wysokie Ft3 i Ft4 . Czy operacja przy takich wynikach jest bezpieczna?
  • Wiem, że podobnych wątków pewnie jest wiele na tym forum, ale nie mam czasu na szukanie tu odpowiedzi. Wiem, że decyzję muszę podjąć sama, proszę tylko o jakieś informacje. Od trzech lat leczę się na Graves-Basedowa. Z powodu braku efektów leczenia Thyrosanem, lekarka skierowała mnie na operację wycięcia tarczycy. Termin mam na 21 listopada br. Podczas ostatniej wizyty, tydzień temu, w trakcie rozmowy wyszło jeszcze, że może jeszcze by spróbować jodowania przed operacją. Lekarka powiedziała, ...
  • Witam ponownie, ostatnio pisałam 3 lata temu. wtedy w obawie przed łykaniem jodu radioaktywnego teraz z chęcią uzyskania kilku szczegółów o operacji. napiszcie, w którym szpitalu w łodzi najlepiej się położyć i na jak długo. po jakim czasie będę mogła wrócić do pracy. pozdrawiam marta.
  • Witam wszystkich, przytrafiła mi się następująca sytuacja, mianowice stawiłam się do szpitala na operację usunięcia guza tarczycy i chirurg na izbie przyjęć odmówił przyjęcia mnie do szpitala z powodu zbyt niskiego poziomu TSH - 0,26 (norma od 0,27) Moje TSH zawsze było w normie, więc sama zdziwiałam się takimi wynikami, ale chirurg kategorycznie odmówił, twierdząc, że jest niebezpieczeństwo pojawienia się komplikacji podaczas operacji (krwotok). Muszę więc teraz przyjmować lek...
  • probowalam przeszukac archiwum, ale w wiekszosci watkow pada slowo "operacja", a w wielu, jak to w zyciu, dyskusja wpada w rozne dygresje:) czy ktos mi moze napisac z doswiadczenia, ile godz. trwa operacja i jak dlugo po operacji nie mozna wstawac? martwie sie tym niewstawianiem, bo mi sie generalnie czesto chce siusiu:( nigdy nie korzystalam z "kaczki", ostatnio po mniejszym zabiegu wolalam poczekac z pelnym pecherzem, niz zalatwiac sie w wieloosobowym pokoju. nie potrafilam...
  • Czytałam już różne posty i mniej więcej wiem na co się mam nastawić. Jednak proszę was o wskazówki nie wiem co mam ze sobą zabrać do szpitala by nie martwić się te kilka dni w szpitalu. Może to troszkę śmieszne i dziecinne pytanie ale jak dotąd nie miałam styczności ze szpitalem i w ogóle nie wiem jak to jest być jego lokatorem. Pidżamka to chyba z dekoltem? Acha operowana będę w szpitalu w Krynicy 18.06.08
  • Witam wszystkich. Już za tydzień będę operowana i powoli strach mnie zżera. Mam guzka pęcherzykowego, więc nie wiem czy jest złośliwy czy nie.7 tygodni temu urodziłam córeczkę( przez cc), a tu znowu operacja. Guzek chyba się powiększył, bo już go wszyscy widzą, a rok temu raczej nikt sam nie zwrócił uwagi. Boję się rozstania z dziećmi (mam jeszcze niespełna dwuletnie bliźniaki). Powiedźcie mi, czy w szpitalach przed operacją wykonują jeszcze jakieś badania? Ja mam świeże wyniki t...
  • Witam serdecznie!! Mam do Was prośbę ,otóż28 marca mam zabieg usunięcia tarczycy i wiem ,że będę musiała wykona jakieś jeszcze badania tylko zapomniałam zapytac lekarza jakie.Jeżeli to nie problem napiszcie mi proszę jakie,ponieważ do endo idę za półtorej tygodnia a juz chciałabym wiedziec.Pozdrawiam!!!
  • Mam dopiero 19 lat i jestem zdruzgotana.. Na usg poszlam rok temu po namowie mamy, ktora stwierdzila, ze mam powiekszona tarczyce. Okazalo sie, ze mam 4 guzki w lewym placie, prawy jest czysty. Zrobilam badania TSH i FT4 i wyszlo, ze wszystko mam w normie. Jednak guzki mnie niepokoily, wiec poszlam do endokrynologa. Zapisala mi Euthyrox,jednak po nim bylam nerwowa, agresywna, a przed matura nie potrzebowalam wiecej stresow, wiec sama odstawilam tabletki. W miedzyczasie zrobilam biopsje, w kto...
  • Prosze o poradzenie u kogo zrobic operacje w damianie. Zapisalam sie do doktora Luboimskiego ale widze duzo dobrych rzeczy o doktor Stachlewskiej i zastanawiam sie nad zmiana. Kogo powinnam wybrac? Pozdrawiam.
  • to znaczy po jakim czasie się wybudzamy? I czy po wybudzeniu szyja strasznie boli? Mam termin na 26 września. Pozdrowienia
  • Witam, czy przed operacją usunięcia guza tarczycy trzeba zrobić szczepionkę przeciwko żóltaczce? Lekarz nic mi o tym nie mowił. Z góry dziekuje za odpowiedz. pozdrawiam
  • Mam zaplanowaną operację na połowę lipca, z tym wiąże się kilka moich pytań : - do szpitala mam zrobic tylko hormony, przeswietlenie klatki piersiowej, czy w szpitalu czeka mnie laryngolog i jakieś dodatowe badania? - operacje mam mieć w srode- czy więc są szanse na wyjście w sobotę? - po ilu dniach jest zdjecie szwów? - i najważniejsze pytanie : jak to jest z tym dźwiganiem po operacji? Mam dwoje małych dzieci i noszenie ich po przyjściu ze szpitala jest nieuniknione tym bardziej,z...
  • cztery lata temu ,majac 45 lat,nagle po zdenerwowaniu sie zaczelam tracic przytomnosc,ogolnie zaczela mi sie zmieniac psychika ,i to nawet ja zauwazylam ,dzioalo se to na zasadzie "caly swiat sie na mnie uwzial" po namowach kolezanki ,odwiedzilam jej znajomego lekarza psychiatre. Po wizycie trwajacej 3.5 godz otrzymalam plik skierowan na badania. Rece mi opadly kiedy zobaczylam skierowanie na spirometrie tarczycy!!!.uznalam ,ze kolejny lekarz zacznie mi wmawiac kolejna choroebe,al...
  • Witam wszystkich serdecznie.W przyszły cawartek mam um owiony termin przyjęcia doCO w Gliwicach .Wczoraj przeszłam przez szereg badań i wszystko byłoby ok gdyby nie internista ,który napędził mi stracha ,chodzi konkretnie o moją podsrawową chorobę tz.miastenię.Powiedział,ze leki które zazywam i ta choroba to bardzo powazny problem dla anastezjologa.Napiszcie ,czy można tam z kimś normalnie porozmawiać i czy są skłonni posłuchać pacjenta.Acha,jak długo czeka się na zabieg po przy...
  • Witam wszystkich i bardzo proszę o pomoc. Jutro jadę do Gliwic na badania przed operacją usunięcia całej tarczycy. Czy ktoś może mi dokładnie powiedzieć jakie to będą badania (lekarz powiedział tylko o laryngologu i rtg). Jak wygląda badanie u laryngologa? Może moje pytanie jest śmieszne, ale ja jestem straszną panikarą i wolę się psychicznie przygotować ;) Jak czuliście się po operacji? Czy wymioty po narkozie zdarzają się często? Proszę o pomoc !!! Z góry dziękuję :)
  • Poszukuje dobrego szpitala w Poznaniu wktorym wykonywane sa operacje tarczycy. Byłabym bardzo wdzieczna za opinie na teamt szpitali wkotrych sie leczyliscie, mieliscie wykonywane operacje z gory dziekuje pozdrawiam
  • Witajcie:) W piątek tj.28 marca mam zabieh usunięcia tarczycy ,przyznam ,że bardzo się boję:(Czytałam Wasze posty i sporo mnie uspokoiły ale wciąż jestem pełna niepokoju(to moja pierwsza narkoza).Napiszcie prosze ile wynosi [przeciętny czas leżenia w szpitalu po takim zabiehu.Dziękuje i pozdrawiam!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się