-
Czy ktoś dzwonił o termin my mamy planowo na 16 sierpnia operacje, czy coś się zmienia w terminach nie wiem czy już mogę robić badania krwi dziecku.Pierwsza nasza operacja we Warszawie co powinnam zabrać ze sobą , czy w pobliżu znajdę jakiś sklepik proszę o poradę.
-
Dzień dobry, jak jest teraz w Instytucie - IMiDz jeśli chodzi o terminy - czy wszystko idzie zgodnie z planem czy są opóźnienia? bo nie wiem czy mamy przygotowywać się już do robienia badań czy się wstrzymać jeszcze
-
Prosze was o pomoc !!! Jestesmy po wizycie u dr. Stepniewskiego w Poznaniu nasza coreczka ma rozszczep podniebienia miękkiego i częściowo twardego dr. S... szyje dopiero po 1,5 roku wiem ze takie operacje wykonuje sie juz nawet po 6 miesiącach w Formmed Warszawa nasz Pediatra mówi co nagle to po diable ale mówia tez im wcześniej tym lepiej dlatego prosze was o opinie czy czekać tyle czy wsiadac w auto i jechać do Warszawy
-
Usłyszałam ostatnio że jest możliwość operowania rozszczepu prywatnie w klinice w Niemczech. Operują tam lekarze z Indii gdzie rozszczep jest na porządku dziennym, ale operacja nie jest jednoetapowa jak w Imid. Podsumowując: wargę szyją do 1-go roku życia, a podniebienie jak dziecko ma już kilka lat. Dla mnie to jakaś paranoja,co o tym sądzicie? Ci lekarze twierdzą że w trakcie wzrostu dziecka zszyte podniebienie w okresie niemowlęcym może się poprostu rozejść. No ale co z mową? Ja nie wyobra...
-
Witam wszystkich mam pytanie , 9 lutego mamy wyznaczoną drugą datę operacji , bo 1 termin nam przepadł przez zapalenie gardła . Córka jeszcze do środy 1 lutego ma brać antybiotyk a 9 lutego mamy już termin operacji . Czy miał ktoś tak krótką przerwę ?
-
Jest ktoś może , kto ma termin operacji na koniec stycznia ? My mamy mieć termin operacji na 31 stycznia w Warszawie . Pozdrawiam
-
pomocy nie wiem co robic moja córka jest po 3 operacja w Warszawie i nadal mamy duzy ubytek w podniebieniu twardym szukalam pomocy wiec pojechalismy do Polanicy tam powiedzieli nam ze moga przyszyc jezyk do podniebienia i po 3 tygodniach rozlaczyc i nie wiem co o tym myslec termin wyznaczyli nam na 24 wrzesnia do poniedzialku mam czas na odpowiedz czy ktos zwas maial do czynienia z taka operacja czy jest skuteczna bo nawet na zagranicznych forach nie znalazlam niczego takiego POMOCY prosze
-
witajcie, jutro planowa operacja, dzis rano katar u pacjentki, po konsultacji z formedem, mamy pokazac się, i jeśli infekcja nie jest duża, operowac,
jestem taką sugestią zaskoczona,
tydzień temu w konsultacji z tym samym zespołem przełożyliśmy operację z powodu samego podejrzenia kataru u starszej córki, tj siostry naszej jutrzejszej pacjentki, uważam to za uzasadnione koniecznością zapewnienia jak najlepszych warunków gojenia się ran,
pytanie - kto z was stawał przed takim dylematem, ...
-
skutecznego, bardzo skutecznego. W następnym tygodniu musimy zrobić badania przed operacją bo termin na początek października :(
obustronny rozszczep wszystkiego
-
witam
powiedzcie mi proszę, czy dziecko idąc pierwszy raz na operację (rozszczep wargi) musi mieć znowu wykonaną grupę krwi (pomimo tego, że zaraz po narodzinach mu oznaczyli i wpisali do książeczki zdrowia)?
-
Czy któreś z Waszych dzieciątek przeszło taką operacja w tej nowej klinice. mamy termin na 7 lipca na trzecią operacje, korekte wargi i przegrody nosowej. Chciałam sie dowiedzieć ile trwa taki zabieg i jak dzieciak go znosi.
Czy macie jakieś info na temat noclegów w tej okolicy??
-
Witam,
Nasz Filipek ma prawie 3 miesiace, za miesiac ma pierwsza opercaje - zszycie wargi.
Operacja ma byc wykonana w Katowicach (GCZD) - Filipek mial dotychczas wstrzymane
szczepienia (problemy neurologiczne), ale ostatnio dostal zezwolenie na zaszczepienie.
Ze wzgledu na zblizajaca sie operacje mial wczesniej podane szczepienie przeciw WZW B.
Ale powinien miec juz wykonane szczepienia DTP, polio i Hib.
Chcemu podac Infanrix 5w1 (powinien dostac DTP acelularna ze wzgledu na problemy ...
-
Witam serdecznie, może ktoś z tutaj obecnych ma zbędne ochraniacze na rączki? Synek będzie operowany 28marca, jeśli do tego czasu niczego nie złapie- obecnie leczymy zapalenie oskrzeli...
-
Witajcie
Mam pytanie czy to jest normalne że zostaje przełożony termin operacji na który czekamy 7 miesięcy bo właśnie dzisiaj sie dowiedziałam że została oddalona operacja i nie wiadomo z jakiego powodu?:( co wogóle o tym myśleć???
-
Jestem młodą matką z Pomorza, mam 5 letnie dziecko z rozszczepem podniebienia, termin kolejnej operacji w Instytucie Matki i Dziecka na Kasprzaka został wyznaczony na czerwiec. To strasznie długo... Czy mozna temu jakos zaradzić? I czy znają Państwo jakieś placówki, gdzie mozna to zrobić szybciej?
-
Mam pytanie czy któreś z waszych dzieciaczków ma zaplanowaną
operacje na 18 XI tego roku,jestem ciekawa czy sie z kimś spotkamy ??
-
Od bardzo dlugiego czasu nurtuje mnie pytanie zwiazane z metodami operacji - dwuetapowymi i jednoetapowymi, jakie stosuje prof.Z.Dudkiewicz.
W przewazajacej wiekszosci osrodkow w Polsce, jak i w Europie, ktore zajmuja sie korygowaniem wad, ogolnie ujmujac, rozszczepowych, przewaza "model" pierwszy. Dlaczego?
Wiem, dlaczego prof.Z.Dudkiewicz uwaza, iz operacja jednoetapowa, jednoczesne "zamkniecie wargi i podniebienia", jest bardziej korzystna i przewaza nad dwuetapowa. Nie wiem natomiast o...
-
Cześć jestem tu nowa. 16 kwietnia br. mamy planowaną operację rozszczepu podniebienia pośrodkowego u 7 miesięcznej Agatki. Lekarz w IMiD poinformował nas, że na oddziale może zostać tylko jedna osoba więc szukamy taniego noclegu w Warszawie najlepiej jak najbliżej szpitala). Ponadto mam kilka pytań
1. Jak długo zostaje się w szpitalu po operacji?
2. Czy faktycznie można być z dzieckiem tylko od 7-20stej?
3. Jak długo należy podawać leki przeciwbólowe po operacji?
4. co z jedzeniem? Od ki...
-
Witam serdecznie . Mam pytanie kto operuje obecnie w IMID w Warszawie ? .Moja coreczka bedzie tam operowana za kilka miesiecy , nie wiem kto bedzie operowal. Ma clakowity rozszczep wargi i podniebienia jednostronny,pozdrawiam wszystkich rodzicow.
-
Hej dziewczyny. Kto z was Będzie miał operowane dziecko w Imidzie koło 27
października?