operacje

(12 wyniki)
  • Do tych co nie mieli operacji - czy rozwazaliscie - jesli na nie lub na tak to dlaczego - jesli na tak, a do operacji nie nie doszlo, to dlaczego (wyniki badan diagnostycznych niekorzystne, moze zmieniliscie zdanie) Do tych co mieli: - dlaczego sie zdecydowaliscie - i najwazniejsze: JAKI EFEKT? Pozdrawiam i zycze wszsytkim duuuuuzo zdrowia
  • Operacja(89)

Zostałem zakwalifikowany do operacji. Może ktoś z Was już ją przeszedł i mógłby coś napisać jak to jest po, jak to się znosi? Może jakieś Wasze uwagi. Denerwuję się trochę, choć w życiu już wiele przeszedłem ale zawsze jak się wie, że wiele osób to ma już za sobą to jakoś raźniej. Pozdrawiam
  • Neurochirurgia z warszawskiej kliniki na Banacha wezwała mnie na 10.04 na operację mózgu. Mają usunąć fragment w którym rodzą się wyładowania powodujące moje napady epi i (może?) guz mózgu. Trzymajcie kciuki, żeby do niej doszło i żeby wszystko się udało!!! Z góry dziękuję! Pozdrawiam!
  • Witam wszystkich. Mam nadzieję że zechcecie się tu wypowiedzieć na temat stanu waszego zdrowia po operacji tzn. czy jest lepiej, czy gorzej, czy macie jakieś ataki, czy jest ich więcej, czy mniej, a może wcale ich już nie macie i jesteście zdrowi, czy wystąpiły jakieś powikłania. Pozdrawiam
  • Chciałabym wiedzieć jak wygląda to badanie, ile trwa, jak się człowiek w trakcie i po badaniu czuje, czy jest jakieś ryzyko tego badania?
  • Mam pytanie do wszystkich mamusiek z epi, szczególnie do tych, ktore rodziły przez cc. otóż zastanawiam sie jak to jest z przyjmowaniem lekow przeciwdrgawkowych w trakcie porodu. Za ok. miesiac bede miala cesarke i z tego co wiem, przed operacja trzeba byc na czczo przynajmniej 6 godz, pozniej zreszta nie jest lepiej bo przez jakis czas w gre wchodzi tylko kroplowka. Tak wiec rodzi mi sie pytanie: co z lekami??? jestem teraz na Tegretolu 400-0-400 i przeciez nie moge pozwolic sobie ...
  • Był ktoś? Jak to wygląda? Jaki jest dr Rysz? Był ktoś z was operowany, jak po operacji?
  • Moja 5-letnia córeczka urodziła się w 33 tygodniu ciąży, niedotlenienie spowodowało krwawienie do centralnego układu nerwowego, konsekwencją było powstanie ostrego wodogłowia. Córeczce wszczepiono zastawkę Poudenza, którą w wyniku niewydolności i ponownego narastania wodogłowia wymieniano jeszcze dwa razy. Od pewnego czasu zaczeły mnie niepokoić zaburzenia równowagi podczas chodzenia i nieskoordynowane ruchy głowy i rąk,czasami mam wrażenie jakbym traciła z nią kontakt. Lekarz z...
  • opowiem Wam moją historie z porodem. Mialam ustalone zewnatrzoponowe znieczulenie ( napad mialam tylko 1 w zyciu wiec bylo ustalone ze takie znieczulenie bedzie najlepsze) ale pani anestezjolog ktora akurat byla w szpitalu powiedziala ze "Nie, bo nie" i zarzadzila narkoze. Polozyli mnei na stol, przygotowali i mowia ze zaraz usne. Czuje jak trace czucie w ciele i odpływam powoli, odplywam odplywam...zaraz usne... ups...zaczynam sie budzic a nie zasypiac!!! Slysze ze biora sie do kr...
  • witam . Jestem z Forum Fibromialgia , zdiagnozowana na nia w 2003 r. a na padaczke w 2004 jestem po nastepnym od 0225 r.rezonansie. nic nie rozumiem...... wtedy było ok . a teraz??? " ,,, układ komorowy nieprzemieszczony, symetryczny, nieco poszerzony... ,,,, przestrzeń podpajęczynówkowa nieco szersza zwłaszcza w zakresie płatów skroniowych... ... niewielkiego stopnia zanik korowy mózgu... co jest????? denerwuje się! bardzo żle się czuję - trace pamiec i koordynacje też zmysły. cał...
  • Jeżeli ktoś ma pytania na temat szpitala na ul. Banacha to proszę bardzo. Ja byłam tam operowana, mam usunięty prawy płat skroniowy wraz z hipokampem. Bardzo chętnie odpowiem na wszystkie pytania.
  • Witam! Ostatnio dowiedzialam sie, ze istnieje mozliwosc operacyjnego leczenia epi. Chcialabym sie dowiedziec czy to w ogole ma sens i czy jest przydatne np. w moim przypadku, kiedy mam ataki raz na kilka miesiecy. Ostatni atak mialam 07.04.2006, wczesniej mialam 19.12.2005. Ale jak na ostatni przebieg mojej choroby, to i tak mialam dluga przerwe. Wczesniej atak mialam sredno raz w miesiacu, kilka razy zdarzylo sie nawe dwa razy w ciagu dnia. Znam tego przyczyne: hormony. Ginekolo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się