Forum Zdrowie ZEZ isko
ZMIEŃ
      operacje

operacje

(107 wyników)
    • Mam zeza i jestem skłonna poddac sie operacji w Lublinie,stąd moje pytanie, o kilinike na Chmielnej i o personel lekarzy.błagam pomóżcie!!!
    • witam ....mam 50 lat ,miałem kilka dni temu operację zeza niedowidzącego oka lewego w klinice 2000 u dr. JOHAN była to druga operacja (na jednej rzadko się kończy )..po pierwszej miałem poprawę lecz teraz zrobiła to na medal ... mam nareszcie równe oczy i mogę spokojnie patrzeć komuś w twarz jak dla mnie był to wielki kompleks unikanie aparatu i kamer... koszmar, o dr. Johan mogę powiedzieć tyle że to profesjonalista w każdym calu do tego przemiła zawsze uśmiechnięta podjęła się tej operacji...
    • witam. mam pytanie: moja córka ma 3,5 roku, ma stwierdzonego zeza na jednym oku, w tym momencie, nosi okulary, zaczynamy zaklejać oko ale z tego co sie orientuję najlepszy byłby zabieg. bardzo bym prosiła o jakiś kontakt do szpitali gdzie wykonują taki zabieg u dzieci, informację min. ile to kosztuje, dodam jeszcze że mieszkam w woj. Mazowieckim w Siedlcach wiec dobrze by było gdyby to było jak najbliżej, dziekuję bardzo za odpowiedź
    • Witam! Jestem mama 5-latki z rozbieznoscia -10 naprzemienna od 3 latek prowadzona przez ortoptyka w Otwocku cwiczenia i okularki z plasterkami. Nie ma wady wzroku.Najpierw cwiczenia pomagału z -20 na -7 teraz wada rosnie z dzieckiemm pomimo cwiczen.Lekarz sugeruje operacje.Ja jestem zalamana bo ciagle operacje wada serca itd sprawia ze ciagle jestesmy w szpitalu teraz okazalo sie ze ma jeszcze zaburzenia integracji sensorycznej czeka nas rehabilitacja.Powiedzicie mi prosze co mam robic...
    • Jak to jest u Was/Waszych dzieci? Czy zdarzyło się, że zez powrócił i konieczna była kolejna operacja?
    • Jestem mamą niespełna 2 letniej Hani. Rok temu przeszła operacje usunięcia zaćmy wrodzonej obuocznej. Pozostał zez zbieżny i oczopląs. Po badaniu w Centrum Leczenia Zeza w Krakowie dr Kaczmarek zaproponowała operację zmniejszenia zeza już w tym roku (sierpień). Zdziwiliśmy się bardzo, bo takim małym dzieciom po zaćmie robi się trochę później. Jednocześnie doktor chce zrobić obydwa oczka przy jednej operacji. Czy ktoś się już z tym spotkał? Jakie mogą być zalety i wady takiej o...
    • Witam wszystkich, zdecydowałam się tu w końcu napisać bo nie mam się komu wypłakać i liczę że ludzie z podobnymi problemami jakoś mi pomogą. Tydzień temu miałam swoją czwartą w życiu operację. niestety mam wrażenie ze mam większego zeza niż przed:-(((, nie wiem czy jakaś pomyłka zaszła, sama nie wiem co myśleć, byłam wczoraj na kontroli z badań wynika że żadna zmiana nie zaszła albo że jest gorzej, lekarka stwierdziła że kosmetycznie jest nieźle i ze byc może przez zaczerwienienie środ...
    • Jak leczyć oczy w wypadku, gdy lekarz stwierdza, że nie mam zeza. A badał, gdy byłem zmęczony po nieprzespanej nocy. Wtedy podobno nawet ukryty zez łatwiej wyłapać. Gdy patrzę do przodu oczy nie są ustawione na wprost, tylko jakby trochę "rozstrzelone" na boki (lewe w lewą stronę, prawe w prawą). Gdy patrzę pod lekkim kątem (niezależnie w którą stronę), wygląda już jak typowy zez. Paskudne to jest. Czy mógłbym leczyć to operacyjnie, traktując jak "zwykły" zez?? Może jakieś inne rozwią...
    • Witam serdecznie, mój syn ma niespełna 4 latka i prawdopodobnie niebawem czeka nas operacja-jest zez skośny,tym samym zabieg musi sie odbyć.Wiem,że operacja być musi,bo w przeciwnym razie moje słoneczko nigdy nie będzie miało widzenia obuocznego...Mam jednak pewną wątpliwość-w trakcie zakrapiania oczu do badania-była to atropina 0,5%-pojawiło się uczulenie tj cała twarz zrobiła się strasznie czerwona,rozpalona.Po drugim zakropleniu sytuacja się powtórzyła,dlatego też już wiem,ż...
    • Kochani! Po 6 latch bezskutecznego leczenia mojej 9 letniej corki, lekarka stwiedział, że czas na operacje poleciła mi prywtny zabieg we Wroclawiu. Koszty sa ok 2000 zł może wiecej bo jeszcze nie dzwonilam. czytałam na forum że jest mozliwość bez długiego oczekiwania zrobienia operacji na ubezpieczenie . co o ty sadzicie ? prosze o waszą opinie.
    • Witam, Moja 3-letnia córecka ma zeza, leczymy się u dr Wójcik, obecnie czekamy na skierowanie na operację do Rzeszowa. Czy ktoś z Was był w Rzeszowie na operacji z dzieckiem? W którym szpitalu odbywają się operacje i czy jest możliwość pozostania z dzieckiem na noc? Jeśli ktoś z Was ma takie informacje to byłabym wdzięczna... Pozdrawiam
    • Witam wszystkich, Mam podobny problem jak każdy tu na forum. Mam zeza od dzieciństwa, żeby nie rzec, od urodzenia... Nie mogę się uporać z tym problemem psychicznie, wciąż myślę o operacji i w końcu jestem gotowa podjąć tą decyzję. Chciałabym Was, doświadczonych życiem, zapytać o kilka kwestii. Po pierwsze - czy są jakieś prawdopodobieństwa komplikacji (poza podwójnym widzeniem)? Czy operacja ta grozi utracie wzroku bądź pogorszeniu? Chciałabym też zapytać o specjalistów z Wr...
    • Drodzy, czy ktoś jest w stanie może powiedzieć jakie otrzymywaiście informacje nt. terminu refundowanej operacji zeza w Krakowie w Witkowicach. Ile należy czekać ? Bo to, że termin operacji płatnej jest rzecz jasna od ręki i dziecko można operować od razu i kosztuje 2500 PLN to już wiem... Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów !
    • Jesteśmy na liście oczekującej (w ramach NFZ), po konsultacji z anestezjologicznej miałam oddzwonić do p. doktor. Odebrał Pan obsługujący w recepcji i szczerze mówiąc ręce mi troszki opadły. Generalnie nic nie wiadomo - tzn. nie znasz dnia ani godziny operacji (tylko ogólnie - że prawdopodobnie czerwiec). Dzwonią ciut przed terminem i mówią, że czas się szykować. Tylko, że jak to zorganizować jak się ma niepełnosprawnego bąbla w domu? W skutek takiej cudnej informacji nie mamy możliwości zare...
    • Moja pięcioletnia córka powinna mieć przeprowadzoną operację zeza rozbieżnego naprzemiennego. Czy ktoś ma już jakies doswiadczenie w tym temacie. Poszukuje dobrego sprawdzonego lekarza na terenie calej Polski ktory mogły taką operację przeprowadzić. A propos czy mogłabym uzyskać jakieś opinie na temat dr. Kirillowskiego i dr. Wojcik. Z góry bardzo dziekuje za szybką odpowiedz.
    • No wlasnie w liscie polecajacej nie ma zadnego lekarza/kliniki/szpitala z Wrocławia... Czy ktos miał tam zabieg i kogo/którą placówke moze polecić?? Pozdrawiam
    • Witam Jestem pierwszy raz na tym forum. Trafiłam tu szukając informacji na temat tego co mnie czeka we czwartek. Trochę o mnie: Za 2tygodnie skończę 20 lat. W wieku lat 6 miałam operację zeza zbieżnego oka prawego. Na dzień dzisiejszy mam zeza robieżnego tegoż samego oka. :) Wydaje mi się, że stało się z tym moim okiem tak a nie inaczej dlatego, że do 13-14 roku życia nosiłam okulary +. A z tego co wytłumaczyła mi moja okulistka to minusy ściągają do bliży a plusy do dali, czy j...
    • Witajcie wszyscy! Przedwczoraj wyszlam ze szpitala po trzeciej operacji. Kiedys juz pisalam o swojej sytuacji, teraz jestem bardzo zadowolona(mam z 30 stopni, pozniejszych 16 teraz 5 i troszke obuocznosci :) ale... mimo calej radosci mam strasznego dola. Znajomi porozjezdzali sie na wakacje, przed pojsciem do szpitala rozstalam sie z chlopakiem i teraz...czuje jakby to wszystko bylo bez sensu! Tyle bolu, efekt przycmiewa okropny wyglad operowanego oka przypominajacy krwawa galaret...
    • Witam wszystkich! Mam zeza zbierznego obu oczu, od najmłodszych lat chodziłem do okulisty lecz w momencie w którym musiałem nosić te nieszczęsne pryzmaty wszystko się kończyło. Takich podejśc było kilka. Aktualnie mam 21 lat i nie wyobrażam sobie wyjść do miasta w tych okularach. Poza tym trenuje sztukę walki i pryzmaty wykluczały by mnie z tej możliwości. Mam w związku z tym pytanko czy jest możliwość przeprowadzenia operacji bez noszenia tych pryzmatów???
    • Witam, Przygotowuję się psychicznie do operacji zeza rozbieżnego naprzemiennego. Mieszkam we Wrocławiu, ale coś marne czytam opinie na temat specjaslitów w tym mieście, zatem planuję wybrać się do Warszawy do dr Zamłyńskiej. Czytałam, że niektórzy przed operacją leżą pod kroplówką lub zostają po pod kontrolą w szpitalu, a inni wychodzą o własnych siłach bezpśrednio po operacji. Akurat należę do tych, których atakuje paraliż na widok igieł, przy zwykłym pobraniu krwi napadają m...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się