-
Witam mamusie i tatusiów
Chciałabym zapytać się was jakie laptopy maja wasze dzieci.
Potrzebuję dla mojej prawie 3 letniej córeczki. Mała uwielbia wszystkie zabawki edukacyjne, do niedawna miała laptopa edukacyjnego, takiego zwykłego lektor popełniał masę błędów:) niestety sie zepsuł i mała prosi o nowy.
Chciałabym kupić jej coś lepszego co może jej się przydać do nauki literek cyferek gier. Mała nie zna jeszcze ani literek ani cyferek, wiem na pewno, że nie rzuci go w kąt.
Wybrałam so...
-
drogie mamy, w desperacji chwytam się kolejnej deski ratunku dla mojego 3,5 letniego synka. od września był w przedszkolu 3 tyg! Niepełne, bo dziś już go nie mogłam posłać. 5 tyg. go kurowałam w domu i od pn poszedł, a w środę już był gil. Dziś już nie mówi, tak ma zawalone gardło i krtań. Mam namiar na lek. pediatrę który leczy homeopatycznie, kilkoro dzieci moich znajomych postawił do pionu w krótszym lub dłuższym czasie. Ale ja do tej pory byłam sceptyczna jeśli chodziło o leki homeopatyc...
-
Ja pozwolę się podpiąć pod temat mimo, że moje zapytanie nie dotyczy bobomigania ale samej mowy. Pytałam już o to właśnie kiedyś na forum tutaj i dostałam opinie typu "czekać, ma czas". Jedna z forumowiczek zaproponowała bym napisała do prof. Cieszyńskiej. Poczytałam trochę o niej, no i napisałam. A oto odpowiedź jaką dostałam (ponieważ linka wykrywa jako spam, pozwoliłam sobie skopiować moje zapytanie i odpowiedź. Mam nadzieję, że się nie pogniewacie ;)
"Witam!
Pani profesor mam pytanie. ...
-
Mam zlecone podawanie dziecku (choremu) po skończonym roku RIBOMUNYL'u ale kompletnie nic nie wiem na jego temat i chciałabym zasięgnąć opinii od rodziców którzy podawali to dziecku, interesują mnie najbardziej: skutki uboczne (czy się jakieś pojawiły) i skuteczność.
Nie bardzo rozumiem sformułowania jakie znalazłam w sieci że to szczepionka?
No bo RYBOMULYN to to samo co RIBOMYLYN?
Granulat do picia to szczepionka?
Będę bardzo wdzięczna za rady.
-
Krol Macius I juz od piatku gosci w kinach.
Zastanawiam sie czy moja 4 latka jest w odpowiednim wieku na ten film. Czy nie
bedzie sie na nim np. nudzic?
Bede wdzieczna za Wasze opinie o tym filmie.
-
Jestem ciekawa Waszego zdania na temat, jak sprawdzila sie zabawka w przypadku Waszego dziecka. Zastanawiam sie, czy warto taki zakup zrobic dla dwulatka.
Bede wdzieczna za opinie.
-
witajcie
bardzo prosze was o opinie na temat tego krzeselka:
www.allegro.pl/item827108026_skladane_krzeselko_do_karmienia_z_funkcja_bujania.html
dodam, ze nie zamierzam wydawac 700 ani nawet 400 zl na firmowe ale identyczne
krzeselko, z ktorego - moje dziecko np moze nie korzystac juz po kilku
miesiacach;
czy ktos ma moze takie? z jakich funkcji korzystacie etc.
bede wdzieczna za wszelkie opinie!
-
Zamieściłam wcześniej post który zniknął, chyba przez link który podałam. generalnie bardzo mnie interesuje SCUTTLE BUG JEŹDZIK 3 KOŁOWY, myśle nad tym czy by takiego nie kupić mojemu dwulatkowi, może któryś dzieciak taki użytkuje, czy ma z tego frajde?? a na oko jak wam się wydaje, warto kupić??
-
Witam, synek (1,5 r) od 4 tygodni ma mocne furczenie w klatce
pierśiowej, dużo wydzieliny z nosa, ostatnie parę dni - silny,
częsty mokry kaszel. Lekarz w przychodni od początku stwierdził
zapalenie oskrzeli (teraz leczymy na jego polecenie sterydami,
wcześniej antybiotyki), dziś stwierdził nawrót choroby. Wcześniej,
prywatny lekarz - przy tych samych objawach - uznał, że to zęby i
dużo wydzieliny, która spływa i dlatego syn kaszle i ma furczenie.
Mówił, że żadnych antybiotyków ...
-
mam nietypową prośbe, gdzie moge przeczytac przykładowa opinie psychologiczną
nt dziecka około 6-letniego? baaardzo potrzebuje i prosze!!
-
witajcie Drogie Mamy
Obejrzałam ostatnio ciekawy film o rozwoju mózgu u dzieci - tych
całkiem małych i tych nieco większych.
Zastanawiam się nad ideą "wczesnej edukacji". Sama nie wiem - może
warto byłoby wybrać się na konsultację do specjalisty by dowiedzieć
się jak te moje maluchy pobudzać do optymalnego rozwoju ? Piszę o
tym, gdyż słyszałam od koleżanki, że takie indywidualne konsultacje
są już gdzieś prowadzone. Jak spędzać czas i bawić się z nimi by
potem nie mieć poczuci...
-
Kupiłam (nie wiem czy nie bezmyślnie) wypukłe, kolorowe naklejki dla dziewczynki w wieku 2 lata i 10 miesięcy.
No i teraz się zastanawiam czy jest to bezpieczna zabawa dla tak małej dziewczynki. Moje dziecko jest już starawe i nie pamiętam.
Dodam, że naklejki mają rozmiar około 2cm na 2 cm.
Dać jej czy nie dać?
-
Mały ma 14 miesięcy.
W zeszłą tyg wróciliśmy z wczasów znad morza.
Mały od razu dostał chrypy.
Po konsultacjach telefonicznych z lekarzem podawałam wapno, wit. C i do psikania gardła Tantum Verde. Od czwartku mały zostaje z moja teściową (znachorką która uznaje tylko medycynę naturalną) podawała mu dalej to co wymieniłam wyżej i robiła mu raz dziennie miód z cytryną (przy czym miód prawdziwy z pasieki). W piątek mały dostał wysypki na brzuszku ale tylko taki pas na wysokości pępka. Wysy...
-
Kupiłam inhalator ATOMIZER producent socho. Jak macie jakieś doświadczenie to powiedzcie co jest wart, bo instrukcja jest bardzo sucha, czy się nadaje do pracy ciągłej, bo w aptece zapewniono że jest do pracy ciągłej.
-
Czy te tanie (20zl) skoczki do skakania tez sie tak ladnie odbijaja jak te firmowe (Tootiny, Rody)? Jak z jakoscia? Widzialam takiego zielonego osiolka w sklepie z chinszczyzna, wygladal okropnie, gruba, obrzydliwa guma, chropowata, szorstka i smierdzaca. Na allegro sa laciate krowki w cenie okolo 34 zl, czy ktos ma moze taka i moze sie wypowiedziec. Czy lepiej zainwestowac i kupic firmowego skoczka?
-
Zastanawiam się nad zmianą kursu językowego dla dziecka (6 lat). Natknęłam się na ofertę Talking Kids, która wykorzystuje metodę Callana. Proszę o opinie rodziców, których dzieci korzystały/korzystają z takich kursów, czy warto. Dodam, że moje dziecko od 3 lat uczy się angielskiego, więc ma już jakieś pojęcie o języku.
-
Dziewczyny pomóżcie bo zwariuje.
Byłam w czwartek z synem (2,5roku) u ortopedy ponieważ nie podobały mi się jego kostki - uciekają mu do środka nóżki. Pan doktor po obejrzeniu jak syn stoi wydał wyrok - stopy płasko-koślawe i wypisał zalecenie na buty ortopedyczne. Trzy miesiące temu jak dowiedziałam się że mam czekać tyle czasu na wizytę u lekarza zaczęłam szukać wśród znajomych jakiegoś ortopedy. Mąż miał klienta ortopedę. Przyjął nas po znajomościach - obejrzał nogi dziecka, zobaczył ja...
-
Zbliżają siępierwsze urodziny mojego chrześniaka. Maluch oczywiście potrafi
już sam siedzieć i powoli próbuje utrzymać się na nożkach.
Mam ochotę sprawić mu taki bujako-jeździk (na kółka można zamontować płozy):
img157.imageshack.us/my.php?image=hefalumpro2.jpg
Myślicie, że to dobry pomysł? Bardzo proszę o opinię, trudno mi samej ocenić,
mam za małe doświadczenie:)
-
bardziej niegrzeczne i rozbrykane niz dziewczynki? I ze trudniej
jest chlopca wychowac?
Prosze mamy chlopcow o nie obrazanie sie bo sama mam chlopca:-)
Uwazam na podstawie obserwacji, ze tak JEST
-
zastanawiam sie na zakupem kozaczków tej firmy. byłam dzisiaj w sklepie i podobaly nam sie 2 pary.może nie były jakieś super piękne ale przede wszystkim maja być wygodne.z tym ze koszt jest dość duzy chyba 189.stąd pytanie czy warto zainwestować?