Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      opinie

opinie

(128 wyników)
    • Dziecko wróciło z lasu z kleszczem pod kolanem. Zauważyliśmy wieczorem jak zrobił się duży odczyn alergiczny dookoła- jakieś 10 cm średnicy, czerwony, gorący i swędzący. Kleszcz malutki, widoczny tylko w postaci czarnej plamki, więc poszliśmy na izbę przyjęć do szpitala, żeby go skutecznie wyjąć. Lekarz dyżurny (chirurg) kazał brać antybiotyk przez 20 dni w dużej dawce. Posłusznie go wykupiliśmy i podaliśmy już od wczoraj dwie dawki.To pierwsza opinia co do leczenia. Rano pożaliłam się są...
    • Zostałam poproszona o wystawienie opinii 3 osobom z innego działu więc zebrałam opinie osób ze swojego dz. o tym jak się nimi (3) współpracuje. I wyszło, że z 2 super a z 3 osobą źle. Wysłałam tę opinie szefowej (tych 3 osób) no i odpisała ( z kopią do dyr), że jak mogłam tak źle napisać i chyba nie bardzo wiem o kim mówię, i że jest to krzywdzące i jestem nieobiektywna bo mówię w imieniu swoim a nie ogółu (ustalenia były takie, że zrobię opinię na podstawie info od innych ludzi też) I na pr...
    • Moje Drogie Babeczki,mam problem.Otoz,za lat mlodych,cos w wieku 26 chodzilam na staż u mnie w miejscowosci.Szefostwem byla kobieta i facet(koledzy z czasow studiow).Ze wzgledu,ze ta kobieta miala fochy ,raz byla spokojna a za chwile znow wybuchala.Przyklad:cos robimy,ja trzymam i nie trzymam tego na odpowiedniej wysokosci,to znow foch i jej niezadowolenie.Wiec unikalam ta panią jak moglam na tym stazu,tzn.malo z nia rozmaiwalam,nie patrzylam jej w oczy,chcialam dac jej do zrozumienia,ze jej ...
    • Pediatra zapisala synkowi na angine sumamed forte z racji ze dziecko ma problem z przyjmowaniem leków a ten antybiotyk mozna podawac 1 raz dziennie. Czy stosowalyscie sumamed u swoiuch dzieci? Poczytalam nieco opinii i jestem troche zaniepokojona co do mocy tego specyfiku i ewentualnego wplywu na organizm :(
    • Szukam dobrego protetyka, no i oczywiście zawitałam na stronę znanylekarz. A tam opinie - no właśnie - czyje? Bo skoro pod pozytywną opinią znajduje się ponad 400 razy "nie zgadzam się", to kto wystawił tę pozytywną opinię? Zadowolony pacjent czy szukający pacjentów lekarz? www.znanylekarz.pl/adam-okon/stomatolog_implanty-stomatolog_protetyk/warszawa/3 (trzeci wpis od góry) Aha, zupełny przypadek, że akurat trafiło na tego lekarza, po prostu przy opiniach o nim liczby zgoda/brak z...
    • Moze ktoras sie zna w tym temacie? Bo moj syn ma orzeczenie, ma opinie o ksztalceniu o WWR ale tu mnie zastanawia inna sprawa. Syn kolezanki chodzi to przedszkola integracyjnego. Teraz chce go przeniesc do masowego. Nie bardzo to widze ale jej problem i tu mam pytanie czy jezeli chlopak ma skierowanie na WWR to moze nadal chodzic na zajecia mimo ze pojdzie do przedszkola,masowego? -- Kamilek Galeria Jakub ma już
    • Dowiedziałam się właśnie w Radiu Wrocław, że z PPP dość łatwo uzyskać opinię o dysortografii, dysleksji itp., gdyż po pierwsze – system oceny/klasyfikacji jest dość niejasny i łatwo go oszukać, a po drugie -psycholog w przypadku kiedy ma wątpliwości wyda opinię potwierdzającą "dys", aby nie skrzywdzić dziecka. Wypowiadała się wrocławska nauczycielka - zaniepokojona faktem, że ilość uczniów z „dys” zaczyna sięgać 30%. (?) sugerując nadużycia. Podobno dzieci i rodzice ...
    • Wiem ,że takich sytuacji jest wiele,ale chciałabym poznać wasze opinie na ten temat. Taka historyjka. Ona i On,pracują w różnych działach tej samej firmy. Ona - nieszczęśliwa mężatka,On- żonaty,raczej ok. Zaprzyjaźniają się ,dużo rozmawiają. Ona pod ciągłą kontrolą męża,który sprawdza telefony,połączenia,listy,torebki,itd. W pewnym momencie podejrzewa ,ze jego żona ma romans z Nim. Mąż robi akcję i dowiaduje sie o tym, wiele osób z pracy i z ich otoczenia,łącznie z żoną tego potencja...
    • bo nie wiem co robic. Otóż moj synek chodzi na basen, w jego grupie jest chłopiec ktory lubi bic dzieci, pani twierdzi że on się nawzajem zaczepiają a potem dochodzi do bitki, bo jeden nie pozostaje dłużny drugiemu. Ostatnio po basenie synek skarżył mi się ze on sciągał mu kąpielowki pod wodą, łapał go za nogi, popychal go i mów W go uderzył. Działo się to przy czterech osobach opiekujących się (wożna, dwie instruktorki, pani) Z Pania sie niestety nie widziałam. Mama tego chlopca rowinież był...
    • Dziewczyny chciałabym się dowiedzieć od Was co sądzicie o abonamentach medycznych. Czy korzystacie z takiej opcji, czy jesteście zadowolone, ewentualnie czy rozważacie zakup takiego abonamentu. Proszę piszcie swoje opinie, chętnie je poznam. Ja osobiście korzystam z takiej opcji od prawie 10 lat (mamy taki abonament wykupiony przez firmę męża). Cała nasza rodzina jest nim objęta włącznie z 2 dzieci. Napiszcie jak to wygląda u Was.
    • Zastanawiam się nad zakupem takiego sprzętu. Wygląda to podobnie jak te znane odkurzacze reklamowane w Perfekcyjnej Pani domu. Cena jest dość wysoka,więc zastanawiam się czy warto. Pytam was emamy czy warto?Proszę o opinię.
    • Witam, Tak, poznałam kogoś, Francuza...i jestem w szoku, poprosiłam o tłumaczenie tutaj i na forum Polonia,,,tutaj potraktowano mnie normalnie,ale tam zaserwowano mi oponie,ze na pewno był seks, ze jak kazda polka lece na obcokrajowca...ze zrobiłam mu....wiadomo co... Jestem w szoku, czy to,ze się pozna kogos z innego kraju to od razu mam byc łatwą polką??? luudziiie....pomocyyyyy..... Proszę o opinie....bo naprawde poczułam się conajmniej dziwnie... A co do tej znajomości, poznal...
    • proszę :-) Syn kończy 3 klasę i rozstaje się na dobre ze swoją panią. Do nas, rodziców doszły słuchy, że ze względu na małą ilość dzieci może się zdarzyc, że pani nie dostanie w następnym roku nowej klasy. A szkoda by było. Pani jest naprawdę wspaniała, wszyscy rodzice są nią zachwyceni i chcielibyśmy jej jakoś pomóc. I stąd właśnie pomysł wystawienia takiej opinii. Podobno dyrekcja szkoły włącza takie opinie do akt i mogą one stanowić jakiś argument na korzyść nauczycielki. I...
    • To tak a propos kolejnego wątku, co nie wypada po 30 roku życia. Ja przejmuję się bałaganem w chałupie. Niestety, mam go dosyć często, bo nie potrafię utrzymać porządku. No nie i już - bałagan mam wiecznie. Ale jak ma mnie ktoś odwiedzić, to na rzęsach staję, żeby go nie było widać. Przejmuję się brudną umywalką, syfem w kuchni, rozwalonym wyrem w sypialni. I u innych też ten bałagan zauważam, niestety. I chociaż sama mam czasem gorszy, to według mnie nie wypada nawet najbliższemu gościowi...
    • .... być w jednej klasie, ponieważ to mieszanka wybuchowa. Czy to prawda? Są jakieś "przepisy" które regulują jakie "zaburzenia" nie mogą ze sobą przebywać? Mi się to jakoś nie klei, no bo jak to weryfikować przed diagnozą i jak po diagnozie rozdzielać takie osoby?
    • Dostałam od siostry używane przez jej dziecko nosidło Babybjorn. Jej córka je uwielbiała i długo ją nosili. Mój 10-miesięczniak też bardzo lubi i nawet zasypia w nosidle, co w wózku się prawie nie zdarza. No i ostatnio zostałam niemal zlinczowana przez jedną taką znajomą, że robię krzywdę dziecku, że Babybjorny to zuo. Poszperałam trochę w necie, ale nie znalazłam żadnych wiarygodnych źródeł, badań czy testów, natomiast na forach, głównie chustowych, te nosidła są obrzucane błotem, a każdy, k...
    • Mam ochotę na tę jej serię kryminałów ,moze któraś mama która czytała wypowie się czy warto? czy mimo wszystko nie sa zbyt drastyczne ?Poszukuję lekkiej, przyjemnej lektury a jednocześnie wciagającej..poleciłybyscie Camilę>? Jesli tak to którą ksiazkę najbardziej??
    • Druga klasa liceum na wycieczce. Noc. W domku jest12 i niektórzy piją alkohol, może większość - nie wiadomo. O północy nakrywa ich nauczycielka. Tu do końca nie wiadomo co miało miejsce ale na pewno nie konfiskuje alkoholu. I teraz - o 16 dnia następnego dzwoni do rodziców czwórki dzieci - mieszkańców domku i kaze zabrać ich z wycieczki za karę. Wsród tych osób jest chlopak który nie pił i nauczycielka o tym wie - powiedziała matce gdy ta przyjechała go odebrać. Do domu wróciła trójka dziec...
    • Czytam czasami forum i postanowiłam sie z Wami podzielić moim problemem a raczej chciałabym uslyszec obiektywne zdanie czy to ja przesadzam czy mąż. Jesteśmy malzenstwem 6 lat, mamy dwoje dzieci i niestety mnostwo problemów malzenskich za sobą. Wiele razy maz robił coś o czym mi nie mówił , podejmował sam decyzje w ważnych kwestiach np zwolnienia sie z pracy i założenia własnej firmy ktora w efekcie sie nie rozkrecila . Najbardziej jednak zawiódł moje zaufanie , uzależniając sie od tzw dopa...
    • Chciałbym poznać Waszą opinie na temat płacenia alimentów na dorosłe juz dzieci, które przez kilka lat zaniedbywały naukę, a w ostateczności kontynuują ja w Zaocznych Liceach, w których zajecia odbywaja sie co drugi weekend w soboty i w niedziele. A w tygodniu zyją kosztem rodziców, spią lub "bujaja" sie całymi dniami, i nekają ojca lub matke ciągle podwyzszaniem alimentów. Lata temu było tak, że alimenty należały sie owszem na pociechy pełnoletnie, ale uczące się w szkole dziennej, w systemi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się