opinie

(258 wyników)
  • witam, mam pytanie i wielka prosbe czy mogłaby mi któras z was powiedziec lub opisac. Tak wiec jestem w 7 tyg ciazy jest to moja 1sza tak wiec wszystko jest dla mnie nowe. mieszkamy z chlopakiem w Londynie ale tu 1sze badania ma sie w okolo12 tyg, my lecimy w maju do Polski i tam chce zrobic wszystkie rutynowe badania zeby byc juz spokojna o malenstwo. Moje obawy polegaja na tym ze na poczatku 1sze tyg czułam sie senna, moglam tylko spac jesc i sikac co prawie poł godz, bolay mnie piersi. Ter...
  • Dziewczyny. Mam wadę wzroku, -6,5. Wiem, że podobno nie chodzi o samą wadę, ile o stan siatkówki oka ale.. Pierwsza okulistka do której poszłam bez wahania wypisała mi zaświadczenie na cc - zagrożenie odklejenia się siatkówki, zmiany zwyrodnieniowe. Za namową gina poszłam do cenionego w moim mieście specjalisty. Jego diagnoza - nie ma żadnych zmian zwyrodnieniowych i nie ma przeszkód do porodu naturalnego! Poszłam do trzeciego, potwierdził to co pierwszy. To kompletna farsa. Czuję się tak, ja...
  • Chodzi o progesteron. Polecono mi go brać od 12 tygodnia przez trzy miesiące. Lekarz zostawił ostateczną decyzje o jego braniu mi i męzowi, sam powiedział, że w moim przypadku (1 ciąża wcześniacza) jest to spore uzasadnienie do jego podawania. Żeby mieć pełny obraz zadzwoniłam do dwóch wiodących lekarzy w Polsce. Pierwszy ma wieloletnią praktykę w szpitalu na oddziale patologii ciąży, leczył mnie w pierwszej. Drugi to bardzo uznany lekarz ginekolog-endokrynolog (bardzo medialny), również z...
  • Moje drogie, Prosze was byscie w wolnej chwili i jesli tylko macie ochote dopisaly opinie o swoich wozkach na forum WOZKI DZIECIECE: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462 Kiedys dzieki wam rozkrecilysmy to forum, wiec mam nadzieje, ze i tym razem sie uda, bo smutno kiedy tam zagladam i widze jak wiele pytan pozostaje bez odpowiedzi a jak duze mamy mozliwosci by to zmienic. Pozdrawiam serdecznie)
  • Witam, dziewczynki kochane podeslijcie prosze namiary do Pani Dr Anny Springwald w Krakowie. Zgubilam jej wizytowke ;( No i jezeli ktos ma jakies opinie dobre lub zle na jej temat, to prosze o umieszczenie. Chyba jestem w ciazy i chcialabym to potwierdzic...
  • Dziewczyny, Na jednej z ostatnich wizyt lekarz stwierdził mi grzybice/na podstawie cytologi,ja nie mam objawów zewnetrznych/,ale stwierdził ze w ciazy da sie z tym zyc i lepiej nie brac leków i nic nie przepisał.Zlecił powtórzenie bety /pierwsza 107/ i progesteron.Jesli bedzie przyrost bety i progesteron powyzej 16 to zeby nie przychodzic ponownie ,tylko zapisac sie na wizyte za dwa tygodnie.Dzień później odbieram bete i progesteron.Ide do innego lekarza-beta na przełomie 6 dni wzrosła d...
  • Witam wszystkie dziewczyny Czy któres z Was rodziły w IMiD? Bardzo prosze o opinie o tym szpitalu. Będę też bardzo wdzięczna jeżeli, któras z Was poradziłaby mi tam dobrego lekarza prowawdzącego ciążę. Jestem zapisana na wizytę do doktor Cygan. Czy któraś z Was miała przez nią prowadzoną ciążę? Słyszałam wiele dobrego o doktor Bańkowskiej, ale niestety dostanie się do niej na wizytę, jeżeli idziecie do niej pierwszy raz, graniczy z cudem. Dzięki z góry za wszelkie odpowiedzi. Poz...
  • Dziewczyny czy proszek Persil Sensitive ma pozytywna opinie IMiDz. Czy moge w nim wyprac ubranka dla maluszka zamiast w Jelpie lub Lovelii???? Z gory dziekuje za odpowiedz. pozdrawiam Kasia
  • Pożegnałam się juz z tym forum w sierpniu, jak na świat przyszedł Leo ale jestem ciekawa laseczki waszych opinii. Wpiszcie tu swoje wrażenia z pierwszego kontaktu ABC design 3-Tech www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/18d6eb2b6f00e16c.html ABC design TAKEOFF www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/ec8523f439b13bf6.html Tutaj strona producenta: www.abc-design.de
  • Napiszcie proszę, co myślicie na temat porodu w szpitalu ginekologiczno- położniczym na ul. Siemiradzkiego w Krakowie? Będę bardzo wdzięczna za wszelkie opinie:)))) Pozdrawiam Ewcik
  • Zwracam się do dziewczyn które rodziły w SPES-ie: jakie jest Wasze zdanie na temat atmosfery, opieki, fachowości i życzliwości personelu. Czy polecacie mi rodzić tam. Na co zwrócić uwagę uwagę przy wyborze, bo waham się pomiędzy Narutowiczem a SPES-em. Pierwsze dziecko rodziłam w Narutowiczu i nie mam złych skojarzeń (choć były pewne komplikacje i nie chciałabym żeby się powtórzyły- choć to podobno mało prawdopodobne). Z drugiej strony lekarka do której chodzę mogłaby być prawdop...
  • Hejka! wiecie jakie notowania ma teraz szpital na solcu w w-wie i czy warto stamtad wybrać sobie lekarza prowadzącego. Jeśli macie własnie z tego szpitala jakiegos dobrego lekarza, proszę napiszcie gdzie przyjmuje itp. Dzieki z góry!
  • Mam zamiar rodzic w Bielańskim, wiem, że teraz jest tam remont ale do stycznia mają sie wyrobić. Jeśli możecie to podzielcie sie opiniami o tym szpitalu i jeszcze jedno: którą położną wybrać? Z góry dziękuje.
  • Witam, W tamtym tygodniu zrobiłam trzy testy ciążowe (wszystkie wyszły pozytywne). We wtorek zrobiłam beta HCG wynik 37209 (lab nie dało mi norm), dzisiaj powtórzyłam i wynik 51770. Czy przyrost nie jest za mały? Czy przy takim poziomie nie przyrasta już tak szybko? Trochę panikuję, ale to moja pierwsza ciąża, a mam Hashimoto (ch. autoimmunologiczna). Będę wdzięczna za pomoc
  • Od kilkunastu m-cy mieszkam ok.50 km. od W-awy(wcześniej w innym województwie)i niewiele wiem na temat warszawskich szpitali. Najbliższa jestem decyzji o porodzie w Instytucie Matki i Dziecka, ale b. proszę o opinie dziewczyn, które tam rodziły. Interesują mnie warunki na porodówce, opieka ( jakaś godna polecenia położna???) itp., ale także ewentualne opłaty np. za poród rodzinny.Bardzo proszę pomóżcie mi wybrać! Przekonajcie lub odwiedźcie mnie od tego pomysłu, bo ja jestem troch...
  • czesc babeczki, czy ktoras z Was moze leczy sie u tego Pana? Jesli tak, to czy mozecie wyrazic swoje opinie? Trafilam do niego przez przypadek do Luxmedu, bo potrzebowalam szybkiej konsultacji, a mojego lekarza nie bylo i musze przyznac, ze bylam Panem zachwycona. Czy wiecie moze w jakim szpitalu on jeszcze pracuje albo gdzie jeszcze przyjmuje?
  • Nigdy nie lubiłam dzieci. Ale teraz stwierdziałam, że fajnie bedzie mieć kiedyś taką małą istotkę. Jednak zawsze bałam się porodu. Teraz boję się go panicznie. Dlaczego? Bo czasem czytam to forum. Domyślam się, ze to nic przyjemnego, jest bolesny, moze nawet abrdzo. Ale tu opisywany jest jako rzeź, jako coś, czego na pewno nie chcę przechodzić. Poza tym nie lubię szpitali o ogólnie lekarzy. Tu dowiaduję się, że chyba wszyscy ginekolodzy, położne i pielęgniarki robią wszystko, żeby...
  • Dziewczyny Czy któraś z was ma doświadczenie z wózkiem Bebecar model M-city. Poradzicie czy jest wart pieniędzy które kosztuje. Ewentualnie podajcie alternatywny wózek w miarę lekki i mały po złożeniu aby się zmieścił w bagażniku małego samochodu (Renault Clio). Dzięki
  • szukałam w wyszukiwarce, ale prawie nic nie ma. Czy któraś z was ma jakieś doświadczenia lub opinie na temat noszenia pasa podtrzymującego brzuch w czasie ciąży? (takiego, jaki kupuje się w sklepach ze sprzętem do rehabilitacji) Ponoć w Japonii jest to często używana rzecz a u nas jakoś mało popularne.
  • Dziewczyny nie wiem co zrobic. Proszę o rady. Z powodu problemów z nerkami będę musiała (opinia mojego lekarza prowadzącego)zakończyć ciążę wcześniej, tzn. po zakończonym 37 tygodniu. Zaproponował mi wywoływanie porodu u siebie w szpitalu. Mąż znalazł klinikę, w której mogliby mi zrobić cc. Jakie są Wasze zdania na ten temat. Co jest lepsze wywoływanie i poród siłami natury czy cc? Chciałabym tylko poznać opinie na ten temat, bo muszę rozważyć to "na spokojnie". Dzięki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się