pary

(28 wyników)
  • dziewczyny! Tak sie zatanawiam pomału nad ciążową garderobą :) Czytałam ze ciezko jest aby np spodnie rosly z brzuchem az do saego konca...moze znacie jakies modele ktore raczej powinny byc ok do konca? Na co zwrocic uwage? lepsze sa wstawk z elastycznego materialuy z boku? czy dszyty pas rozciagliwy na calej dlugosci pasa a moze inne "patenty"?
  • Hej Dziewczęta, jestem w 38 tyg. pierwszej ciąży. Mam wątpliwości, czy rozpoznam, że nadchodzi godzina 0. Jeśli też odliczacie już dni do porodu, to fajnie byłoby się w tym finiszu nawzajem wspierać. Ja nie mam żadnych skurczy przepowiadających (to podobno częste w pierwszej ciąży), ale moje lenistwo woła już o pomstę do nieba. Nawet mi się torby nie chce spakować. Dzisiaj przyglądałam się ubrankom dziecięcym, które dostałam od znajomych, i uświadomiłam sobie, że nie wiem, które...
  • i we Wrocławiu. Widziałam tylko w H&M ale nie było mojego rozmiaru i trochę za drogie jak na ciążowe (179zl), w Kappahlu nie widziałam (w Magnolii). Podobno są w C&A, czy ktoś je miał? Macie jakieś sprawdzone wygodne dżinsy w przyzwoitej cenie? Może coś z allegro, bo jest tam trochę sklepów ciążowych. Albo ze sklepów typu Bebefiled? Jestem w 9tc ale w moje dżinsy się nie zapinam i muszę koniecznie coś kupić.
  • Dziewczyny czy którejś z was wyszedł test pozytywnie, przed planowaną miesiączką, np. tydz. czy parę dni po zapłodnieniu?
  • cześć dziewczyny:) chciałam się dowiedzieć w czym chodziłyście albo chodzicie w czasie ciąży, czy dużo nowych ciuszków kupiłyście w tym czasie i czy ewentualna "wymiana" garderoby bardzo nadszarpnęła Wasz budżet? u mnie początek 4 miesiąca... jak na razie kupiłam trzy luźniejsze bluzki, takie tuniki, swetr i dwie pary spodni, w sumie wydałam trochę ponad 400zł. Jak dla mnie trochę dużo, a tu jeszcze płaszczyk jakiś na wiosnę pasuje kupić... no i najwyższa pora wymienić biuston...
  • Co myslicie o ubraniach na czas ciąży? Na pewno muszą się poszerzyc nasze wdzianka :) Rożnie, czasem juz w czwartym nies., czasem nawet w siódmym, ale na pewno każda z kobietek w ciąży potrzebuje na te kilka miesiecy szerszych ubiorow. Przez ten czas moim zdaniem nie wystarczy 1 bluzka i jeden stanik (o majtkach nie wspominając ;) ). Moze 1 spodnie to ok., sweterek pewnie tez by sie z 1 przydal. Ale czesci ubioru te bliższe ciału jak bielizna, bluzeczki to tego naprawdę więcej trzeba, ...
  • Hej, nie udało mi się niestety jeszcze z 1 bobaskiem,a marzę o następnym. Nie jestem naiwna, wiem,ze czekaja mnie starania, bo mam 29 lat i pożno zaczynam.Czuję ze chciałabym mieć 2 dzieci. Czy któraś z Was poprzestała na 1, mimo wcześniejszych planów?Jestem ciekawa Waszej konfrontacji z rzeczywistością. Pozdrawiam cieplutko!
  • jak powinna wyglądać wyprawka dla malucha urodzonego na początku sierpnia? pytam i o ilości i o rodzaje ubranek... pytam może troszkę za wczesnie ale ja muszę mieć gotowy plan w głowie żeby żyć spokojnie :)
  • Czy gdzieś w internecie mogę znaleźć listę jakie rzeczy i ile powinnam kupić na przyjęcie noworodka. Bo jestem początkującą mamusią i nie mam doswiadczenia, a chciałabym zaczać kompletować.
  • to juz rok starań , miałam robione badanie hormonów (wszystko ok) nasienie męża (ok) laparoskopie ( udrożnili , usunięty kawałek mięśniaka , nakłowanie jajników bo były tzw."porcelanowe" ) obecny miesiąc na clo 2x dziennie piękny pęcherzyk oczywiście pózniej sam pękł i .... znowu nic ta wstrętna @ przyszła już nie wiem co mam jeszcze zrobić
  • witam jestem po dwoch nieudanych miesiacach staran i sie tak zastanawiam czy warto by bylo zebym zrobila podstawowe badanie poziomu hormonow czy jakies inne badania? wiem ze jest to zbyt krotki czas na panikowanie z powodu braku ciazy ale tak dla wlasnego spokoju mysle o tych badaniach, aha i czy swierdzona mala 2/3 mm nadzerka moze utrudniac zajscie w ciaze? prosze o pomoc i pozdrawiam
  • Dziewczyny, jestem ciekawa jak tam u was z ubraniami. Zmienil się wasz styl w czasie ciąży? Jesteście zwolenniczkami ubrań typowo ciążowych czy raczej zwyczajnych, odpowiednio zaadaptowanych do nowych wymiarów? Ja muszę przyznać że na początku ciąży faktycznie mialam z tym problem, ubrania ciążowe za duże a normalne jednak ciut ciasnawe.Dla mnie ciąża to istne blogoslawienstwo :), po latach wciągania brzuszka wreszcie mogę go z dumą wypychać przed siebie :). A jakie są wasze odczucia? A...
  • Nie wiem, czy nie będzie to wątek dołujący, ale liczę na wasze wyluzowanie. Znacie osobiście pary, którym starania zajęły szmat czasu, mimo super wyników badań? Ja znam trzy: - znajomi - 3 lata - znajomi - 5 lat - babcia - 6 lat Co najdziwniejsze, starania o drugie dziecko, każdej z tych par zajęły 2-3 miesiące. Tylko pierwsze to był taki maraton. Może stres?
  • czy kupujecie duzo ubran ciazowych? Jestem w 25 tyg i kupilam tylko bistonosz wiekszy. Dostalam spodnie od siostry a kolejne rzeczy juz czekaj do odbioru. Nie pracuje, wiec nie musze sie stroic. W domu chodze w dresach i bluzkach ktore uzywalam przed ciaza. zawsze lubilam tuniki, wiec moje stare rzeczy sa teraz ciagle uzywane. Zbliza sie wiosna, bede coraz czesciej chodzila bez kurtki wiec przyda sie wiecej ubran wyjsciowych, a dodatkowo rosnacy brzuszek wyeliminuje wiekszosc mo...
  • Bez zaklocen mam cykle 31dniowe. Owu u mnie objawia sie masakrycznym bolem jajnikow (1 dzien badz pare godzin) po czym zmiana sluzu z b.wodnistego i plodnego na kremowy. 15dc po poludniu zaczela mnie wlasnie strasznie bolec jajnik, sluz wodnisty, tak bylo caly dzien.16dc jeszcze z samego rana troche wodnistego sluzu ale po paru godzinach byl juz b.kremowy. Stad pytanie czy owu byla tego 16dc?? Skoro tego dnia nastapila zmiana sluzu a 15 byl ten bol jajnika.Od tametej pory sluz bez...
  • Witam dziewczyny! Mam pytanko, staramy sie z meżem już 5 cykl. Ale własnie przeczytałam u Was na forum, iż gdy kobieta ma orgazm plemniki wtedy szybciej dochodzą do jajeczka bo są skurcze. ( arykuł forum.gazeta.pl/forum/w,586,101892895,101892895,wylewajace_sie _nasienie_prosze_o_porady.html) Ale u mnie jest tak, że ja mam najpierw orgazm, a później dopiero mój maż. Wiec w takim razie mamy utrudnione starania?? Czy co? Czy mamy tak robić zeby najpierw mój M. dochodzil?? Wiem, że ...
  • W co się ubieracie w czasie ciąży? i czy dużo kasy wydałyście na ciążowe ciuszki? Ja jestem w 23tc. W sumie to już w 3 m-cu nie miesciłam się w swoje ciuchy i musiałam zacząć wymieniać garderobę. Żal mi kasy, na ciuchy, w których będę chodzić tylko przez kilka miesięcy. Z drugiej strony to cały czas pracuję, a w pracy mam stały kontakt z ludźmi, więc zaczyna mi dokuczać fakt, że nie mam co na siebie włożyć i chodzę na zmianę w dwóch parach spodni i kilku bluzkach, a w sumie to k...
  • Witam, PRZEPRASZAM, że niecałkiem na temat, ale bardzo potrzebuję pomocy. Przeprowadzam badanie do pracy magisterskiej na temat relacji w młodych małżeństwach (o stażu krótszym niż 3 lata) i trudno mi znaleźć 100 par małżeńskich, które zgodziłyby się wypełnić moją ankietę. Dlatego zwracam się do Was z prośbą: Jeśli jesteś w związku małżeńskim krócej niż 3 lata i chciałabyś/chciałbyś pomóc w badaniach, to namów swojego małżonka/małżonkę do wypełnienia ankiety. Jeśli nie mo...
  • Czesc Dziewczyny! Jestem tutaj nowa, chociaż byłam dawno temu, jakies parę lat. Pewnie dużo się pozmieniało ;) U mnie przede wszystkim to, ze sie staralam, a teraz bez starania (z zaskoczenia) jestem w ciąży (początki). No i właśnie tu mam pytanie. Badanie krwi robione parę dni po dacie okresu (ktorego nie bylo) wykazalo wysoki poziom progesterunu. Jaki - nie wiem, bo lekarz zostawil sobie papiery i mi ich nie pokazywal, ale na ich podstawei twierdzil, ze ciaża na pewno jest starsza niz ja tw...
  • Jakie kupujecie i ile? Chodzi mi o "dół" czyli głównie spodnie.. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna