Dodaj do ulubionych

Ciążowy styl

25.04.07, 15:13
Dziewczyny, jestem ciekawa jak tam u was z ubraniami. Zmienil się wasz styl w
czasie ciąży? Jesteście zwolenniczkami ubrań typowo ciążowych czy raczej
zwyczajnych, odpowiednio zaadaptowanych do nowych wymiarów? Ja muszę przyznać
że na początku ciąży faktycznie mialam z tym problem, ubrania ciążowe za duże
a normalne jednak ciut ciasnawe.Dla mnie ciąża to istne blogoslawienstwo smile,
po latach wciągania brzuszka wreszcie mogę go z dumą wypychać przed siebie smile.
A jakie są wasze odczucia? A swoją drogą to zamiast becikowego powinni o 50 %
obniżyć ceny ciuchów ciążowych wink))
Obserwuj wątek
    • gosiaak84 Re: Ciążowy styl 25.04.07, 16:17
      Ubrania ciążowe to fakt, są drogie i kompletnie nie w moim stylu. Nie wyobrażam
      sobie biegać w sukience-namiocie i tym podobnym wynalazkom. Mój styl zmienił
      się o tyle o ile musialam zejść piętro niżej ze szpilek na obuwie bardziej
      wygodne. Jestem w 20tc więc jeszcze mieszczę się w większośc ciuchow a to co
      kupuję nie odbiega od mojego stylu, który ciężko mi nazwać - uwielbiam
      oryginalne fasony i kolory butów, torebek oraz masę dodatków. Świetnie się
      komponują nawet ze zwykłymi jeansami i t-shirtem. Nie wyobrażam sobie nawet na
      te 9 miesięcy zamienić się w kogoś o odmiennym stylu. Moze i ubieram się czasem
      dziwnie według innych ale dobrze mi z tymsmile

bd.lilypie.com/5hC6p2/.png[/img][/url
    • ominika Re: Ciążowy styl 25.04.07, 16:35
      W pierwszej ciązy chodziłam lat temu 9 i wtedy to nie było się za specjalnie w
      co ubrać. Teraz jestem zachwycona modą ciążową - do wyboru, co kto lubi wink Ja
      lubię blisko ciała, lubię podkreślać to, że jestem w ciąży i mimo brzucha lubię
      czuć się zadbana i dobrze wyglądać. Jestem zadowolona, że całą ciążę mogę się
      ubierać tak jak lubię, a nie nosić obrzydliwe ogrodniczki.
    • martusia_25 Re: Ciążowy styl 25.04.07, 17:19
      Ja niestety wyglądam jak wieśniak.. ciuchy za drogie jak dla mnie, więc część
      kupiłam na Allegro a z resztą kombinuję jak mogę. Efekt hm... niespecjalny. Ale
      co tam. Jeszcze tylko półtora miesiąca.
    • orvokki Re: Ciążowy styl 25.04.07, 18:00
      A ja nie mam się w co ubrać! Zostały mi dwie pary spodni, jedne kupowałam na
      wyjazd do babci, która mnie zawsze strasznie tuczy :o) a drugie biodrówki,
      reszta ciśnie, a ciążowe które mierzyłam odstają i na brzuchu i na plecach.
      Na dodatek większość nie w moim stylu, bo ja lubię na sportowo... a sklepie
      ciążowym jakieś dziwne bluzki w maziaje, spodnie wszystkie białe, to nie wiem,
      jakby wyglądały po jednym spacerze z psami, he he... że o cenach nie wspomnę,
      zawsze się ubierałam raczej tanio (tylko buty kupuję drogie) i moja dusza
      sprzeciwia się wydaniu dwóch stówek na spodnie, które ponoszę raptem parę
      miesięcy (można by za to kupić parę fajnych książek...).
      Żałuję, że nie mam talentu do dziergania i szycia :o)
    • metanira Re: Ciążowy styl 25.04.07, 18:42
      Ja stylu nie zmieniłam. Ceny ciuchów ciążowych zwalają z nóg, więc
      zainwestowałam tylko w spodnie (cienkie dżinsy 120 zł) i spódnicę (sztruks 70
      zł) i jedną bluzeczkę ciążową (była taka cudna, że nie mogłam się oprzeć, 70
      zł). Reszta bluzek i jedna sukienka są zwykłe, ale o takim kroju albo rozmiarze,
      że mieszczę się w nie razem z brzuszkiem (wcale niemałym wink ). Aha, zapomniałam
      o jeszcze jednej bluzeczce z dzianiny kupionej w H&Mie po przecenie (30 zł) i
      drugiej kupionej na allegro. Raz udało mi się kupić bluzkę typowo ciążową w
      ciucholandzie. I to tyle. Jakoś daję radę. Ogrodniczki osobiście uważam za
      ohydne, wygląda się w nich potwornie niezgrabnie, ja - jak robotnik budowlany ze
      skłonnością do wypijania hektolitrów piwa dziennie wink
    • misinka81 Re: Ciążowy styl 25.04.07, 19:00
      Jako, że nie zamierzam wydać fortuny na ciuchy na parę miesięcy, na razie z
      sukcesem zaopatruję się w ciucholandzie smile Ceny przystępne, można znaleźć
      większe rozmiary, które na mnie pasują, spodnie dopinające się na brzuchu i
      szczupłe w nogach smileOstatnio wydałam 42zł, kupiłam dwie pary spodni, jedne
      czarne, drugie sztruksowe jasne kremowe, spodnie dresowe, koszulę do pracy,
      sukienkę bez rękawów, drugą lnianą, spódnicę, i jeszcze bluzkę i spodenki dla
      synka smile Naprawdę polecam smile
      • paniwaz Re: Ciążowy styl 25.04.07, 19:20
        Uważam, że ciążowe spodnie pięknie opinające pupę to podstawa ubioru i warto
        wydać te 120-150 PLN na fajne spodnie, albo nawet dwie pary! Z bluzkami można
        kombinować, bo wystarczy mieć jeden ozdobny pas ciążowy i już można włożyć
        niemalże każdą starą bluzkę, koszulę, marynarkę czy kubrak - oczywiście
        niedopięte. Grunt, to nie dać się wcisnąć w rozkloszowane od szyi
        suknie-spadachrony po mamach, a podkreślać brzuszek na każdym kroku. I
        oczywiście nie utuczyć się haniebnie, żeby z tymi swoimi erotycznymi kształtami
        móc publicznie obnosić się z dumą. Pozdrowienia Pani Wąż
    • saskiaplus1 Re: Ciążowy styl 25.04.07, 22:15
      Ja się ubieram dokładnie w takim stylu, jak przed ciążą - czyli banalnie i
      wygodnie. Ciuchów ciążowych i nieciążowych, w które się jakoś mieszczę (choć
      jestem w ósmym miesiącu) mam mnóstwo, bo to już moja druga ciążą, a mam też masę
      koleżanek w wieku prokreacyjnym, więc wspólnie mamy szeroki wybór garderoby.
      Choć dopiero w tej ciąży odkryłam, jak cudownym wynalazkiem na ciążę są pończochy.
    • doral2 Re: Ciążowy styl 25.04.07, 22:29
      issy25 napisała:

> Dziewczyny, jestem ciekawa jak tam u was z ubraniami. Zmienil się wasz styl w
      > czasie ciąży? Jesteście zwolenniczkami ubrań typowo ciążowych czy raczej
      > zwyczajnych, odpowiednio zaadaptowanych do nowych wymiarów? Ja muszę przyznać
      > że na początku ciąży faktycznie mialam z tym problem, ubrania ciążowe za duże
      > a normalne jednak ciut ciasnawe.Dla mnie ciąża to istne blogoslawienstwo smile,
      > po latach wciągania brzuszka wreszcie mogę go z dumą wypychać przed siebie smile.
      > A jakie są wasze odczucia? A swoją drogą to zamiast becikowego powinni o 50 %
      > obniżyć ceny ciuchów ciążowych wink))

poczekam aż urodzisz, żeby przekonać się czy będziesz tak samo błogosławić
      brzuszek poporodowy....
    • iwaskarbowska Re: Ciążowy styl 26.04.07, 02:08
      Ja raczej nie zmienilam stylu.Nie lubie panciowatego, bardziej taki polsportowy
      lub poleleganckiwink Kupilam sobie wprawdzie typowo ciazowe 3 bluzki i spodnie,
      ale spodnie maja gumke wewnatrz i sa biodrowkami(te z pasem ciazowym sa bardzo
      brzydkie IMHO). Kupilam takze zapas innych ciuchow, ale normalnych, moze w
      wiekszym nieco rozmiarze. Pare spodnic, krotkich biodrowek, takich naprawde
      niskich biodrowek i bluzki. Pod nie wkladam jakies topy. Z usmiechem kupuje bo
      moda w tym sezonie wyjatkowo sprzyjajaca, same kroje ciazowe i supersmile) Bluzki
      do pracy kupilam koszulowe w wiekszym odpowiednio rozmiarze. Jestem w 32
      tygodniu ciazy, przytylam nie wiecej niz 5 kg.
      • edzia.79 Re: Ciążowy styl 26.04.07, 08:13
        ja mam 2 pary dzinsow ciazowych kupionych juz w 3 mies.i jedna bluzke typowo ciazowa z H&M.reszta to albo tuniki kupione na bazarze za psie pieniadze (na ciaze idealne) albo obcisle dlugie bluzki o kroju sportowym.niecierpie bluzek w ktorych wystaje mi brzuch,a tuniki sa super do chodzenia-bluzsze,cienki material,przewiewne.w tym roku moda jest za ciezarowkami,w sklepach duzo bluzek wlasnie o kroju tuniki.

a wracajac do sklepow ciazowych to nie widzialam tam sukienek-namiotow tylko wlasnie super skrojone i modne rzeczy.niestety cena nieadekwatna do czasu chodzenia sad
        • issy25 Re: Ciążowy styl 26.04.07, 09:33
          Z tymi sukienkami to racja, ja też widzialam przepiękne sukienki, ale niestety,
          na ciuch który zaloży się kilka razy to szkoda takich pieniędzy. Dobry trening
          dla (slabej) silnej woli smileJa też staram sie nie szaleć za bardzo z zakupami,
          ale denerwuje mnie jak muszę chodzić w kilku rzeczach na okrąglo. A wiecie jak
          wygląda moda ciążowa poza naszymi granicami? Jestem bardzo ciekawa, bo oglądając
          amerykańskie filmy z lat 90 to kobiety w ciąży są ubrane albo w mężowskie
          podkoszulk i dresy albo sukienko-namioty. Macie jakies doświadczenia?
          • qonewa Re: Ciążowy styl 26.04.07, 09:49
            Witam, ja jednak starałam się nie zmieniać mojego stylu ubierania. Kupiłam
            sobie 2 ładne typowo ciążowe ciuszki oraz inne normalne rzeczy, ale bardziej
            obszerne albo po prostu bardziej rozciągliwe (które teraz po ciąży noszę).
            Czułam się wtedy dobrze, bo jak wcześniej spróbowałam ubrać rzecz nie w moim
            guście, to po prostu czułam się nieszczęśliwie. Pozdrawiam
            • ebenark Re: Ciążowy styl 26.04.07, 12:08
              Ja też nie zmienię raczej stylu, jestem dopiero w 21 t.c. mam już duży
              brzuszek, ciuchy narazie pożyczyłam od starszej siostry-bo jest odemnie tęższa.
              2 pary spodni zykłych sztruksów z laykrą kupiłam na szmateksie-super biodrówki-
              fajnie się noszą - za 2 pary 13 zł. Bluzeczki narazie mam te same choć opinają
              brzuszek ale podoba mi się jak wyglądam w nich. Mierzyłam ciążowe bluzki i
              sukienki-to jednak nie na moja figurę (zawsze byłam szczuplutka, 160 wzrostu) w
              tych bluzkach czuję się strasznie gruba. No ale zobaczymy co będzie w 8-9 m-cu.
              mam nadziję, że nie wydam za dużo na ciuchy-bo szkoda kasy, a te co kupię
              jescze mi się przydadzą lub oddam je mamie czy siostrze
    • kasiaa40 Re: Ciążowy styl 26.04.07, 12:22
      o tak z tymi cenami ubrań dla kobiet w ciąży to lekka przesada.
      kupować ciuszek na 2-3 miesiące za 80 zł. ?
      ja kupiłam 2 pary spodni przystosowanych do dużego brzuszka, 2 bluzki -
      eleganckie - na jakieś szczególne okazje. Poza tym teraz kiedy zrobiło się
      cieplej noszę po domu koszule, podkoszulki - w rozmiarach XXL, które znalazłam
      w szafie.
      gdyby nie to że jeszcze pracuję to mój styl byłby znacznie gorszy, wyjście do
      pracy jednak mobilizuje.
      to samo jesli chodzi o makijaż - w domu 0, do pracy owszem.
      • gingers73 Re: Ciążowy styl 26.04.07, 15:09
        Do niedawna mieściłam się w swoje ciuchy ale już powoli mi coraz trudniej.
        Nosżę bojówki, dżinsy z pasem i czarne spodnie z pasem elastycznym.
        W normalnych spodniach rano bywało OK ale po południu powrót do domu był już
        niefajny - brzuch się mi po południu dziwnie powiększał wink
        Noszę do tego moje ulubione marynareczki tylko ich nei zapinam.
        Podkoszulki i tuniki.
        Spódnice na gumkę.
        Na lato kupię sobie jeszcze jakąś sukienkę i czekam do sierpnia wink
        Gorzej gdybym miała iść na jakąś imprezę - nie miałabym co założyć.

A ciuchy w sklepach są szokująco drogie np dzianinowa spódnica 160 zeta !!!
        Bez przesady !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka