-
Planuje temin wakacji w Chorwacji (pierwszych naszych rodzinnych w tym kraju). Zawsze wybieralismy wrzesien ze wzgledu na to, ze nie lubimy tlumow. Jaka jest pogoda w tym czasie? Planujemy nie dalej niz Zadar jechac ze wzgledu na podroz autem (zbyt dluga podroz jest dla nas meczaca, a wypakowywanie po drodze na nocleg nam sie nie widzi).
No i ewentualnie co mozecie polecic dla rodziny z 6-latka i 3-latka? :)
Z góry dzieki!
-
Pewnie jużł podobny wątek, ale na jaką pogodę na Riwierze Makarskiej można liczyć w 2. polowie września? :)
-
Witam forumowiczów,
wątków o Istrii jak na lekarstwo,
w związku z tym
mam pytanie do zorientowanych nieco w ww.regionie Chorwacji,a mianowicie:
czy rzeczywiście kwatery np.w okolicach Rovinj są droższe i trudniej dostępne niż na Riwierze Makarskiej?
Czy pogoda na Istrii lubi płatać figle,krótko mówiąc,czy jest chłodniej niż na południu?
Zaznaczam,że byliśmy już w Chorwacji w Tucepi
(okolice Makarskiej) i było ok.Teraz wahamy się co do regionu.Bardzo proszę o info nt. cen w Istrii...
-
WItam
W tym roku mamy czas na wyjazd dopiero w okolicach 15tego wrzesnia i tylko pytanie o temperature i deszcz w tym okresie w Chorwacji i Czarnogórze (jeszcze nie zdecydowalismy gdzie jedziemy). Pytanie do osób ktore były tam w tym okresie. Czy można liczyć na dobrą pogodę przez wiekszość czasu? Troche słyszałem o porze deszczowej w tej czesci europy we wrześniu ale nie bardzo wiem jak to rozumieć. Duzo burz czy po prostu ciągle jest pochmurno? Bo tego drugiego nie chciałbym. Czy w dzien t...
-
Na jaką pogode można liczyć pod koniec czerwca nad jeziorem Bled? Planujemy po drodze z Chorwacji zaliczyć te okolice? Jedziemy pod namiot z małymi dziećmi i zastanawiają mnie noce - okolice gór więc, czy nie będzie jakoś bardzo zimno. Z góry dziękuję za odpowiedź.
-
Witam. Czy może mi ktoś z bywalców Chorwacji poradzić które miejsce będzie najpewniejsze pod względem stabilności pogody i w miarę ciepłej wody w Adriatyku w końcówce czerwca. W grę wchodzi Baśka Voda, Orebic lub miasto Pag. Wiem ,że temat pogody to ruletka i wróżenie z fusów. Wiem ,że zdarzały się w czerwcu załamania pogody. Ale nie chodzi mi o przewidzenie konkretnej pogody w czerwcu, tylko jakie są Wasze doświadczenia, które z tych miejsc bedzie w miarę najpewniejsze?Byliśmy w Cro już ...
-
witam
ze względu na różne okoliczności możemy wybrać się do Chorwacji jedynie w pierwszej połowie czerwca ( maksymalnie do 20 czerwca).
Czy można w tym czasie liczyć już na dobrą pogodę? Wybieramy się z małym dzieckiem więc zależy nam, żeby nie było kosmicznych upałów, ale też żeby były warunki do kąpieli i plazowania.
Czy ktoś byl w tym czasie w Cro? Jaki region - ze względu na pogodę - polecalibyście?
-
sprawdziłam pogodę w internecie w splicie. zapowiadają opady i zachmurzenie.
myslicie, że sie sprawdzi?
-
Mama zamiar wybrać się we wrześniu ,proszę o pomoc w sprawie pogody.
Termin mego wyjazdu 10 wrzesień, powrót 21 wrzesień.
-
jaka jest w tym czasie temperatura powietrza i wody ??
czy ktoś był w tym czasie ???
-
Witam,za tydzień wyjeżdżamy do Cro-północna Dalmacja tylko na 7 dni.Patrząc
tak na prognozę pogody,widzę że cały ten tydzień będzie lało.Jestem
przerażona,jak wyglądała pogoda na przełomie czerwca/lipca w ubiegłych
latach?Czy jest możliwe,że w tamtym klimacie ciągle padało? Dzięki,pozdrawiam
-
poniważ planuję pobyt na wyspie hvar - stari grad - 11.06-21.06
poproszę o opinie i doświadczenia pogodowe z tego okresu
chcę się dołączyć do grupy znajomych, a chciałabym ja i mój 6-cio
latek skorzystać z uroków bycia nad wodą - basen i kąpiele morskie
-
Witam Was , pierwszy raz jadę do chorwacji , na miejscu będę 27
czerwca , sprawdzałam pogode na 7 dni i na okres ok 22-25 nie jest
ciekawie , pytam tych którzy jezdzili do Chorwacji , jak to jest ,
czy takie załamanie pogody trwa długo , bo jak sobie przypomne , ze
w Polce nad morzem czasem pada i tydzien , to nie chcialabym jechac
tyle km po to , zeby znów mi padało :(
Pozdrawiam
-
Witam, mam zaplanowany urlop w II połowie września i myślę czy nie
wybrać się do Chorwacji. Proszę napiszcie jak wygląda tam pogoda w
tym czasie. Pozdrawiam
-
Czy wyjazd do Chorwacji we wrześniu to dobry pomysł? Jak jest wtedy z pogodą?
-
tak długo czekalam na ten wyjazd ....a tu jak sprawdzam pogode i nawet w Chorwacji maja byc opady po niedzieli !!!!!!!!!!!!!straszne :((
-
Czy ktoś też wybiera się do Chorwacji od 15 wrzesnia??
Nie śpię po nocach bo wg. serwisów właśnie na nasz pobyt szykuje się 17
stopni i deszcz :(((((((((((((((((( Po prostu super.
-
Czy ktoś orientuje się co z pogodą w II połowie sierpnia?
-
Witam,
jak w temacie zastanawia mnie pogoda na najblizsze dni. przezostatnie kilka wieczorow sprawdzam z uporem pogode i z tego co wyczytalem to raczej nie rozpieszczala a na najblizsze kilka dni( sprawdzalem do niedzieli) szalu rowniez nie ma. ale internet to tylko internet i stad moje ptanie do osob ktore dopiero wrocily z ,lub wlasnie zawitaly do Chorwacji i chca podzielic sie jaka rzeczywiscie jest aura.
ps. mam nadzieje, ze jednak przypieka
pozdrawiam
-
aaaa 30.08 do 01.09 będzie padac na KRK, a ja tam rozpoczynam wakacje...aaa
szkoda , troszeczkę się załamałam....