Forum Turystyka Świat USA i Kanada
ZMIEŃ
      pogoda

pogoda

(15 wyników)
    • jak jest ze sprawdzalnością pogody w Stanach, bo póki co nie wygląda to obiecująco:(
    • Bede tam po 11/6. Na poczatek w CA a potem, DC, New York. Jaka bedzie pogoda wtedy w tych rejonach ? Pojade z malym dzieckiem ( 6 lat ) wiec chcialbym wiedziec jakie ciuchy zabrac. Dziekuje.
    • To,że pora huraganów to wiem,że codziennie może "pokropić" też wiem.Ale tak ogolnie da sie wytrzymać? Pomijajac atrakcje w postaci możliwych huraganów nie ugotujemy się? Chcemy spedzic na Florydzie ok. miesiaca.
    • wybieramy się w październiku do Kalifornii. W planach także Utah, Arizona i Nevada. Na jaką pogodę się przygotować? Pzdr M.
    • Hi, Wybieram się z rodzina (2+2+pies) na weekend z La Jolla do Escondido. Czy sądzicie, że w Escondido może padać? Będziemy mieli samochód wypełniony po brzegi więc dodatkowe dwa parasole i kalosze mogą być dodatkowym obciążeniem. Czy miał ktoś z Was podobnie? Za merytoryczne odpowiedzi będę nieskończenie wdzięczny. Serdecznie pozdrawiam - zd
    • czy ktos sie orientuje jaka pogoda jest w los angeles w lutym?jakich temperatur sie moge spodziewac???.. Dzieki za odpowiedz :)
    • Witam myślę o kilku (4-5) dniach w NY na początku grudnia. Chciałem zapytać co o tym sądzicie, w sensie pogody. Czy okres przedświąteczny nadaje się do zwiedzania miasta, czy lepiej to odłożyć do przyszłej wiosny? przy okazji jeśli ktoś zna jakiś tani i znośny ho(s)tel w zasięgu metra, bardzo proszę o adres. pozdrawiam
    • Ktoś może był? Sprawdził? Z góry wielkie dzięki za podpowiedź. Anmono
    • Czesc, W przyszlym tygodniu wybieram sie na 8 dni do Kaliforniiiiii na 8 dni. Zamierzam przejechac z San Francisco do Los Angeles. Z grubsza mam juz opracowany plan, ale moze jeszcze ktos zechcialby mi polecic, (a moze odradzic) jakies szczegolne miejsca, sympatyczne hotele albo lokalne knajpki itd itp Czekam na wszelkiego rodzaju bardzo subiektywne, najchetniej "nie przewodnikowe", ale za to "adreliniarskie" sugestie. Z gory bardzo dziekuje. D. PS Jakiej moge sie spodziewac ...
    • czy ktos tam mieszka? przebywa lub przebywal? za ok 3 miesiace jade tam na jakis rok moze dluzej, szukam jakichs informacji o tych miejscach, czy jest tam przyjaznie, jaka pogoda, jakie ceny, czy daleko na universytet stanowy, jak z komunikacja miejska,czy lepiej jednak wynajac samochod albo zakupic jakis... takie generalne pytania poki co dziekuje z gory za odpowiedz pozdrawiam
    • Chcę wybrać się do Kalifornii na przełomie stycznia-lutego 2007 (+/- 27.1.- 11.2). Wstępny plan to LA - LV - SF, trasę i atrakcje póki co studiuję ;) Decyzję, czy wogóle warto teraz jechać uzależniam trochę od pogody.. Sprawdzałam średnie dla stycznia w powyższych miejscach i wygląda na to, że powinnam się nastawić na ok. 15-20C. Czy nastawiać się na chłodne dni? Czy mogę liczyć na ładną, ciepłą i słoneczną aurę ala początek polskiego maja? Widziałam też, że styczeń jest jednym z n...
    • Do znających się na rzeczy. Czy ma sens wyjazd do Toronto w pażdzierniku lub listopadzie aby coś zobaczyć.Proszę o rzeczową odpowiedź. Pozdrawiam Jola
    • www.koniecswiata.net/ameryka-polnocna/kanada
    • Dobra, mi drodzy wyjezdzam do usa po raz 1 ale z wiza pracownicza na okres 3 lat a moze i dluzej jak dobrze pojdzie (GC). Konkretnie do - narazie - NY City, po 7 m-ach bede w LA. Powiedzcie czego mozna sie spodziewac po nowym jorku i los ancheles. Ale wiem jedno jestem zadowolony z tego wyjazdu no i z tego co bede robil. Bac sie nie boje. "Podroz za 1 usmiech" do miłego pozdrawiam $$$ No i jak jest......... ???
    • Jakie wyposażenie zabrac w czerwcu na Alaskę? Bardziej nasza zima / polar, windstopery, goretex i cieple czapki / czy tez raczej ulgowo?? :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się