Forum Turystyka Europa Włochy
ZMIEŃ
      pogoda

pogoda

(111 wyników)
    • Witam, chcialabym sie wybrać z dwojka trzyletnich dzieci pod namiot na camping do Wloch, w czerwcu. Mam pytanie do osób znających pogode i czesto wybierających te formę odpoczynku: czy w podanym okresie na polnocy Wloch zdarzaja sie duze/nagle opady deszczu, burze ewentualnie nawalnice, lub znaczne temperatury? Czy moze byc taka pogoda, ktora uniemożliwi nam pobyt pod namiotem Z DZIECMI, w podanym okresie? Bede wdzieczna za cenne informacje od osób doświadczonych, wybierających te formę wypoc...
    • jutro wyjeżdżamy do Toskani i tak z ciekawości zerknęłam na pogodę także tą długoterminową i się zmartwiłam.............:( nie wiem na ile to wiarygodne,ale zapowiadają na najbliższe 2 tygodnie max 21 stopni i cały czas deszcz, kurcze a słyszałam, ze do Toskani najlepiej we wrześniu , że zawsze słoneczko...a tu taka pogoda....no mało płażowa. Nie zależny nam na upałach bo dzieciaki źle to znoszą ale deszczu i to dzień w dzień się nie spodziewaliśmy. Jak to jest z ta pogodą we wrześniu w Tos...
    • Jadę we wrześniu do Włoch,jaka jest tam pogoda i ile stopni? Czy to jest ta jesień jak u Nas? Napiszcie!
    • Witam! Planuję urlop w pierwszej połowie września w okolicach Wenecji na którymś z kempingów. Czy ktoś wie jaka wtedy jest pogoda? Czy jeszcze piękne lato jak na południu Włoch czy już początek jesieni? Proszę o opinie i ewentualne opinie o Waszych miejscach pobytu w tych stronach. Pozdrawiam
    • Wiem że na temat pogody już wiele było i tego nie ugadnie, tylko ciekawy jestem jak to sie ma do prognoz które są podawane, czyli czy we włoszech jest teraz naprawdę 11 - 15 stopni jak podają w pogodzie , chodzi o północne włochy? Z góry dzięki!!
    • Czy ktoś był może na Sardynii w październiku, orientujecie się jaka tam jest pogoda, czy warto się wybierać? czy da się jeszcze kąpać w morzu? czy mocno pada / wieje? Kiedy mniej więcej następuje tam zmiana pogody - jeszcze we wrześniu? Wahamy się między drugą połową września a początkiem października... Z góry dzięki za info!
    • proszę o pomoc jaka, oczywiście statystycznie, jest pogoda na początku maja nad Gardą? Czy w basenach na ośrodkach jest woda w której się już można spokojnie kąpać, czy jeszcze noce są zimne itp. dzięki za info
    • Witam! Prosze o polecenie ladnyc plaz w rejonie Alghero i czy moge liczyc na opalanie w polowie pazdziernika?
    • Rezerwacja padła na maj bo po pierwsze jest dużo taniej, po drugie nie przepadamy za tłumami a po trzecie chyba najważniejsze nie znoszę upałów. Jak wygląda pogoda we Włoszech w maju? Zależy nam też aby nie było zimno i aby dzieci mogły się kąpać. I jakie są noce? Będę wdzięczna za pomoc :)
    • za 2 tygodnie jadę z dzieciakami w okolice arezzo. na jaką pogodę mam sie nastawić. nie wiem co pakować. jak tam jest teraz?
    • POGODA(20)

Jaka jest teraz pogoda we Włoszech? Podobno zaciągnęło sie na dobre. Mam nadzieję że do naszego wyjazdu( 11 lipca) sie wypogodzi. Czy ktos zna jakąś dobra stronę z prognozami dlugoterminowymi we Włoszech?
    • Witam! Mam pytanko krótkie, jaka test teraz pogoda w Rzymie? jaki strój zabrac? raczej letni, czy ta temperatura odczuwalna jest raczej chłodna? wybieram sie 2 marca juz, a jeszcze nie wiem co zabrac. z gory dziekuje.
    • jak w temacie. Wyjezdzam dzis na Sycylie i nie wiem czy zabrac tez troche cieplych rzeczy. Moze ktos byl niedawno i wie? :) Konkretnie okolice Cefalu
    • Jakiej pogody mogę się spodziewać we wrześniu w Rzymie ? Pytanie banalne, ale miło mi będzie jak będzie odzew :)
    • Aż boję się pomyśleć, jak patrzę na to co się dzieje u nas.....
    • Wybieram się w 1 połowie kwietnia na wycieczkę - jakiej pogody i temperatury się spodziewać? Czy ewentualnie znacie jakieś tanie noclegi - interesuje mnie pokój dla 2 osób w lokalizacji blisko centrum lub metra? Czy ktoś wie - czy jeśli na tygodniowym bilecie pojadę nad morze, czy naprawdę wszystkie plaże są płatne? (interesuje mnie spacer, nie opalanie).
    • na jaka pogodę w przybliżeniu można sie nastawic na osttani tydzien marca w Mediolanie, bardzo prosze o odp!!!
    • Witam, w piątek wylatuję na kilka dni do Rzymu. Czy ktoś może wie jaka tam jest teraz pogoda (jaka temperatura), bo zupełnie nie wiem jakie ubrania zabrać? Patrzyłam na onet-pogada i o godz. 11 pokazywali, że jest 11 stopni!!! czy naprawdę jest tak zimno? Lecę z 6-letnią córeczką - czy mam wziąć swetry czy raczej krótkie rękawy??? Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki Pozdrawiam
    • Przyznam, ze się martwię, zaczynamy wakacje 30 maja, miało być ciepło i słonecznie a tu taka niespodzianka. Polecano mi ten termin na zwiedzanie i wakacje z dziećmi, chciałam uniknąć upałów... To jak faktycznie wygląda teraz pogoda w Toskanii? Wiem, ze to co widzę na mapach odbiera się różnie. Może ktoś sprawdza to właśnie empirycznie? Ja wiem, ze do wakacji jeszcze mam 3 tygodnie, ale na najbliższy tydzień nie zapowiadają poprawy, martwię się, wynajęliśmy dom z basenem...:-)
    • Witam Jezlei ktoś z was był nad jeziorem garda na poczatku wrzesnia prosze napiszcie jakiej moge sie spodziewać pogody Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się