Forum Turystyka Europa Portugalia
ZMIEŃ
      pogoda

pogoda

(10 wyników)
    • Sam od dłuższego czasu rozważam wyjazd na Maderę, ale boję się pogody. Jestem przekonany, że widoki są tam niesamowite, ale przeżyłem już trochę i wiem że pogoda potrafi (prawie) wszystko popsuć. Znam tą różnicę kiedy wracasz w słońcu drugi raz w miejsce gdzie poprzednio była totalna mgła - nie dam się przekonać że to ma małe znaczenie. Po to jadę żeby coś zobaczyć. Prognozy pogody dla Madery to tak naprawdę chyba prognoza dla Funchal, w górach i na PN raczej nie będzie lepiej. Zainteresowan...
    • witam 19 pazdziernika wybieramy sie do albuferi i zastanawiam sie jaka pogoda moze byc w tym czasie ......czy ktos moze byl w podobnych terminach i jaka mieliscie pogode ????? dzieki bardzo za pomoc pozdrawiam
    • Mam sprzeczne opinię ale nie wiemy jak sie ubrać. aha i jaka jest woda w Atlantyku na pewno jest mokra to wiem.
    • ... i marca? Czy ktoś był i wie?
    • Pytanie do bywalców: Jakiej pogody można spodziewać się w połowie listopada w Lizbonie? Wyszukiwarki podają między 10-25 stopni, dość duży rozrzut. Jak jest w rzeczywistości? Porównywalnie z naszym majem? kwietniem czy dużo zimniej?
    • co ciekawego można zobaczyć, jakie to miasto, czy daleko jest z lotniska do centrum? jaka tam teraz pogoda?
    • Witam serdecznie, wybieramy się z mężem na Maderę 25.05.2010 r. z Itaki (wylot Warszawa). Czy ktoś wybiera się również w tym czasie? A może ktoś był w tym samym czasie w ubiegłym roku? chodzi mi o pogodę, czy było cieplutko itp. i proszę o wrażenia, co warto zwiedzić itd.
    • Czy ktoś z forumowiczów był w tym hotelu ? Jakie macie ogólne wrażenia - otoczenie (na fotkach wygląda trochę "betonowo"), pokój, wyżywienie, okolica itp. Dodatkowe pytanie dot. Algarve - czy w czerwcu (druga połowa) można się kąpać w oceanie, jakich temperatur można się spodziewać ? Czy z tej okolicy organizowane są wycieczki do Giblartaru ? Dzięki za wszelkie info, JD
    • Witam. Chciałbym się poradzić odnośnie warunków pogodowych w Portugalii w II pół. kwietnia. Różnie opisują różne serwisy ten okres a jest to właściwie jedyny miesiąc w którym moglibyśmy się tam wybrać ponieważ później żona już będzie w zbyt zaawansowanej ciąży. Ma to być taki raczej lajtowy wyjazd - pobyt u znajomych, troszkę zwiedzania i może krótki wyskok (3-4 dni) w rejon Algarve. Czy na taki sposób spędzenia tam czasu jest to dobry okres? No i czy na południu już wtedy mozna odczu...
    • Czy ktos z Was wrocil juz wakacji w Albufeirze?? Wybieram sie we wtorek i interesuje mnie pogoda..... dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się