Forum Sport Narty
ZMIEŃ
      pogoda

pogoda

(79 wyników)
    • Witam, wybieramy się pod koniec stycznia do Austrii. To nasz pierwszy wypad narciarski do tego kraju, jedziemy z synem 7 latkiem. Będziemy nocować w Bischofshofen i korzystać ze Ski Amade. Skąd mój post? Ano oglądałam oczywiście turniej czterech skoczni i ten piękny deszcz w Bischofshofen :-( Wybaczcie jeśli to głupie pytanie ale czy powinnam się martwić pogodą? Zerknęłam na prognozę pogody w Austrii i jest różnie ale głównie na plusie - śnieg/deszcz...czy to oznacza, że mogą być problemy...
    • Zwykle jeździłam w Alpach i Dolomitach w marcu, a czasem nawet później. Jest jednak taki moment w życiu człowieka, że znów szkoła decyduje kiedy ma się ferie zimowe. Więc w tym roku wypada, że jedziemy 16 stycznia. Do Canazei. Wiadomo, że pogoda zmienną jest, ale jakie są Wasze doświadczenia? Czy Dolomity w styczniu są bardzo mroźne? Zdarzają się mgły?
    • Byłem w życiu ze 2 razy na nartach, mineło kilka latek. Umiejętności takie jakie może osiagnąć normalnie wysportowany facet po takich doświadczeniach, czyli niewielkie. W tym roku szykujemy sie mocno w ekipie 4-osobowej. Sprzęt skompletowany wzorowo, tylko narty chcemy pożyczać na miejscu. Troche przeglądałem oferty i ostatecznie zastanawiam się nad dwiema lokalizacjami: 1 to Val di Fassa (Canazei), opcja druga natomiast wynikneła z lęku przed brakiem śiegu: Kaprun/Zell am See i l...
    • Noc z piatku na sobote. Bradzo slabe opady sniegu tylko na SW Polski (do 1cm na 3h). Temperatury zimowe, od -3C w Pl do -15C w Alpach (lokalnie w kotlinach nad ranem nawet -20C). Widocznosc dobra, nie powinno byc mgiel. Wiatr bardzo slaby. Dzien – sobota. Temperatury zimowe -2c do -8C w Austrii, blizej Alp. Slabe opady sniegu w Czechach i N Austrii. Wiatry slabe. Szerokiej drogi!
    • Czy ktos wrócił z Włoch i jaka jest pogoda czy pada śnieg i zimno
    • W przyszlym tygodniu podejmuje decyzje czy i gdzie jechac na ostatnie narty w tym sezonie. Specjalisci - prosze napiszcie jaka pogode przewidujecie w Alpach na koniec kwietnia. Sky! pewnie Ciebie ta prosba najbardziej tyczy:)))
    • Witam! Czy macie jakieś doświadczenia z wyjazdami grudniowymi do Livigno. Chodzi mi oczywiście o pogodę. Mam zabukowany termin 13-20 grudnia. Śledząc historie opadów na skiinfo.it nie powinno być najgorzej ale liczę na Wasze osobiste doświadczenia z tym miejscem i w tym okresie.
    • czyli deszcz poniżej 2600 ciekawe czy się sprawdzi? france.meteofrance.com/france/montagne?MONTAGNE_PORTLET.path=montagneprevisionville%2F381911
    • hej, co mowi przyroda? gdzies ostatnio czytalem ze bedzie zima 1000lecia. sky, czas obudzic sie po wakacjach, rządam prognozy ;) jestes?
    • Mam pytanie do osób, które notorycznie spędzają czas na nartach w pięknych Alpach w miesiącu styczeń. Jednym z kryteriów jakie biorę pod uwagę to pogoda / temperatury - raczej ujemne / Gdzie jest lepiej pod tym względem Austria czy Włochy? Wiem, że zależy to w dużej mierze od wysokości, położenia, itd., ale może ma ktoś doświadczenia z tym związane z poprzednich lat. Pozdrawiam! Andrzej
    • Dzisiaj w calych prawie Alpach sypie i to poteznie.Jest to opad juz na zime. Wiele resortow narciarskich juz startuje w pierwszej dekadzie grudnia.Identycznie jest w Wloszech.Tak ze sie nie przejmowac sniegiem on juz prawie jest ale od dzisiaj bedzie jego wystarczajaca ilosc. Rowniez resorty niemieckie beda strtowac w pierwszej dekadzie grudnia,one leza najnizej. Pzdr.Sky.
    • Witam Tak jak w zeszłym roku planuje z kumplami “męski” wyjazd na narty. 4 facetów(nareszcie bez żon i dzieci), 4 noclegi, 3 dni na nartach - no pewnie jeszcze jakaś butelczyna do tego… ;-) Przy wcześniejszych złych warunkach śniegowych braliśmy pod uwagę Stubai ale obecnie jest lepiej I biorąc pod uwagę koszty - wyjazd niskobudżetowy max 120 euro na osobe za noclegi I skipasy, inaczej żony by się nie zgodziły :-0 - wytypowałem 3 miejsca: - Nauders -Hochoetz/K...
    • jaką pogodke bede miala smigajac na Cervini z koszyczkiem swiatecznym;)???cos juz wiadomo?? czekam na dobre wiadomości!! pozdriawam
    • Czy ktoś się orientuje jaka jest obecnie pogoda w Dolomitach? Konkretnie Val di Fassa , Val di Fiemme , Sella Ronda? Ew. gdzie tego szukać? Jadę za tydzień , i trochę obawiam sie mrrrozów..., brrrr....
    • Czy ktoś ma może wiarygodne informacje jakie warunki narciarskie są w tej chwili w Bukowinie Tatrzańskiej ? Planowaliśmy wyjazd z dzieckiem (5 lat) 25.02 na tydzień, ale pogoda za oknem (w Warszawie) mnie odstrasza - deszcz, wszystko rozmaka, tam gdzie był jeszcze niedawno śnieg jest teraz lód lub breja). Koleżanka wracała z Bukowiny 2 dni temu i mówiła że ulicami płynęła woda :(. Nawet jeżeli stoki są naśnieżane, to trzeba na nie dotrzeć - po wodzie czy ew. lodzie jeśli chwyci mr...
    • Witam po raz 4., wzorem ubieglego sezonu i wskutek licznych prosb [:-)] moich wielbicielek i wielbicieli kontynuuje swoj blog pogodowy. Koncentruje sie na Dolomitach, a szczegolnie na Dolomitach wschodnich/polnocnych/Bolzenskich. Roznice pogodowe z Dolomitami poludniowymi/zachodnimi/Trydenckimi nie sa wielkie. Natomiast polnocna strona Alp moze miec zupelnie inna pogode i inne pokrywy sniezne. Co do roznicy miedzy Dolomitami Trydenckimi i Bolzenskimi jeszcze. Najlepsze opady ...
    • Jeśli ktoś zna przewidywalną pogodę dla alp to proszę o jej podanie. Lub gdzie mogę ją znaleść. Dziękuję
    • Tux cos niesamowitego -16C i sniegiem kurzy az milo; www.tux.at/?ct=wettertux www.tux.at/?ct=livecamhintertux a w Sälen pogoda na 4 fajerki w terenie 120cm na piscie 94cm sloneczko przy +4C wpoludnie tylko.Pozniej - a wnocy nawet do -10C. www.skistar.com/salen/ kliknac webkamera Pzdr.Sky
    • w innych tematach na forum Skyddad napisał,że za jakieś 8dni przychodzi duże ocieplenie w Alpy. Na 18-21.03 zaplanowałem Schladming a na 25-28.03 Trzy Doliny. Teraz mam stresa bo szczególnie te 3 doliny to kombinacja ,zeby dograć wyjazd-samolot-spanie na 3 dni+auto . Czy macie wiarygodne prognozy jak będzie z pogodą? Opcjonalnie mogę pojechać w 3 doliny 8-11.04 ale myślałem ,że im wcześniej tym lepiej. Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi i pozdrawiam.
    • www.twojapogoda.pl/encyklopedia/jesienzima2006.htm oby sie nie sprawdzila...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się