Forum Regionalne Mazowieckie Siedlce
ZMIEŃ
      polityka

polityka

(68 wyników)
    • Tak sie zastanwiam, dlaczego Polacy tyle dyskutuja o polityce? Nie wiem czy jest drugi taki kraj gdzie tyle sie gada na prozno, oglada wywiady z politykami i jedyny temat na zebraniach/ obiadach rodzinnych to polityka.. czemu tak jest? proponuje miesiac bez polityki na forum.
    • Coś nie ma komentarzy ani do expose premiera ani do debaty w Sejmie. Tylko w niektórych gazetach artykuły o dezyzji naszego Rządu o przeznaczeniu iluś tam milionów czy miliardów zł na ratowanie chyba Włochów. W superexpresie taki tekst się pojawia: " Tusku zdrajco, to co mowisz to tak jakby płacić za ubezpieczenie domu, w którym nie mieszkamy, żeby ulżyć bogatszym sąsiadom, bo będziemy współdecydować o menu ich obiadu i może dostarczymy jakichś wiktuałów z naszego ogródka, i będziemy mieli z...
    • I czego chcieć od tego Waldka? "Pitery nie przekonały czwartkowe zapewnienia Pawlaka, że nie ma konfliktu interesów między funkcją wicepremiera a stanowiskiem szefa dotowanego z budżetu Związku Ochotniczych Straży Pożarnych." wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Julia-Pitera-napisze-raport-o-powiazaniach-Pawlaka,wid,10943043,wiadomosc_prasa.html
    • Tak pomyślałem, że sobie napiszę jakiś tekst i zobaczę jak mój sondaż wygląda, przed pierwszą turą nienawidziło mnie 95% wypowiadających się forumowiczów. Przed drugą, która nie dotyczyła już mnie nie rozmawiałem o polityce ale mino tego dalej 45% miało jeszcze w zębach moje plakaty i rozszarpywało je szerokimi machnięciami spiętych karków i spojrzeniem ala "na głupim Jasiu". Przeszło im?
    • ... nie są właściwi ludzie do zarządzania miastem !
    • No niedobrze sie robi...co wejde na forum to tylko polityka i polityka .........ludzie opanujcie sie!nie ma innych teamtów tylko obsmarowywanie wszystkich i wszystkiego co sie dzieje? Żyjecie tylko tym czy Symanowicz byl gdzies tam albo Ambroziewicz cos tam ........moze jeszcze piszice kiedy puszczają bąki albo ze dłubią w nosie.Uuu kontrowersyjnie ale co tam ! Moja rada ...wyluzujcie ....bo wychodzicie na strasznych sztywniaków. Pozdawiam i buziaczek od fajnej dziewczyny ;) ! pa
    • otwieram konkurs na politycznych ziomali-gostków,będą dyplomy,od żwirka i muchomora,elfowy uścisk dłoni i wieczór z sierotką Marysią.Przyjmuje zgłoszenia-wszelkie prawa i lewa zastrzeżone
    • to jedna wielka pomyłka, zatrudniają znajomkow, którzy nic nie robią, nic dziwnedo, że firma przynosi straty i mówi się o jej zamknięciu w Siedlcach
    • Uważam, że Toyota to bardzo dobre samochody (marka tu nie jest ważna). Nie musi mnie nikt przekonywać do tego, żebym z chęcią nim jeździł. Jednak słyszę od dealera, że Toyota to doskonały samochód, dlatego, że Mercedes, BMW, Kia i Renault to nic nie warte marki, do tego oszukują, zawyżają cenę, nie dbają o serwis, olewają klienta. Słyszę, że Toyota jako jedyna montuje działające poduszki powietrzne, wniosła kluczową rolę w rozwój motoryzacji w Europie w latach sześćdziesiątych. Toyota...
    • rządzi jak na razie polityka.. a niestety mnie jak większości rodaków ona nie obchodzi. czy można zrobić tak jak na forum płocku czy radomia oddzielne fora? a może tutaj jest ta część co bez polityki nie może żyć? wtedy przepraszam... wypada wtedy zrobić forum oddzielne .. np o nazwie "znudzieni polityka?"
    • Tak przy okazji dyskusji o przyszłym prezydencie miasta i jego ostatniej nominacji. "Rząd atakuje prezesa banku, ten miota się, opozycja wieści krach gospodarczy. Kryzys na giełdzie murowany. Wszak Donald Tusk – lider największej partii opozycyjnej – ostrzegał Polaków, że mogą stracić swe oszczędności, a dociekliwi reporterzy „Faktów” zrobili dużo, by znaleźć ślady paniki wśród ciułaczy. A u nas cisza i spokój. Pies z kulawą nogą się nie przejął. Z jednej s...
    • Czekam na temat o polityce miasta mądraczki.
    • Sztuka naszpikowana politycznymi kandydatami to bardziej wiec wyborczy niż esencja sztuki!!! Klapa dla sztuki!! Ale żeby nie być tylko krytykantem, powiem, że ładna dzisiaj pogoda a politycy się duszą w swoich wystąpieniach!
    • Proszę pisać jakie kierunek studiów i jaką uczelnię nasi siedleccy politycy skończyli. Żeby wiedziec na kogo glosowac za 2 lata. Zeby byl to wyksztalcony czlowiek. Adam Bobryk - dr socjologii Mariusz Dobijański- dr resocjalizacji na APS w Warszawie; temat jego pracy doktorskiej to "Kierunki i metody doskonalenia jakości pracy szkoły" Maciej Drabio - mgr zarzadzania i marketingu na AP w Siedlcach Tomasz Nawrocki- dr nauk ekonomicznych na SGGW w Warszawie; temat jego pracy doktorski...
    • Trochę się zmienia. "Według 53% Polaków służba zdrowia jest najbardziej skorumpowaną dziedziną życia społecznego, na kolejnych miejscach znaleźli się politycy (35% wskazań), sądy i prokuratura (32%) oraz policja (31%) - wynika z raportu na temat korupcji przedstawionego w siedzibie Fundacji im. Stefana Batorego w Warszawie." wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,8489780,wiadomosc.html
    • Osobiście będę zwalczał chora politykę Naszego miasta, o której miałem zaszczyt dziś się otrzeć. StS rzeczywiście jest siedleckim towarzystwem (negatywnie). Oj brudna kampania, brudna.
    • Witam. Wybrałem się dzisiaj z ośmio-letnim siostrzeńcem do naszego kina. Jesteśmy przy kasie, zamawiam dwa bileciki, jeden ulgowy rzecz jasna... Pani prosi nas o legitymacje chłopca. Pytam, po co przecież widać, że to uczeń. Pani na to, że dowodem na to, że ktoś jest uczniem jest legitymacja. Pytam więc, czy nie wie, że każde dziecko ma obowiązek uczęszczać do szkoły. Pani tłumaczy, że decyzją dyrekcji, od niedawna, bez legitymacji nie sprzedają biletów ulgowych. Czy to nie cw...
    • Wydaje mi się, że Pan Marciniuk powinien zdecydować się, kim chce być. Bo ja widzę tu konflikt interesów. Jedną z zasad dobrego dziennikarza jest obiektywizm. A komuś, kto reprezentuje głośno poglądy konkretnej partii, trudno będzie pozostać obiektywnym. Może warto byłoby, aby Pan Marciniuk zamiast programu swojej partii poczytał Kodeks Etyki Dziennikarskiej, a zwłaszcza punkt 21. Dla ułatwienia podaje adres www.tvp.pl/etyka/teksty.asp?id=kodeks-sdp.htm
    • Mnie interesuje jak na zus zarobić, skąd wziąć pieniążki na nową pralkę. A nie podział na nowo województw (pomysł PO) czy inne bzdury. Czy takich osób które już od ładnych kilku lat nie było na wyborach jest więcej?
    • popis chamstwa dał pan premier w swojej wypowiedzi na temat Tuska w sprawie koalicji z PO. PiS prowadzi wobec PO politykę znaną z czasów komuny. Znaną z historii. Zniszczyć przeciwnika poprzez "szczucie, skłócenie kolegi z kolegą i podsrywanie". Ot PiSowska demokracja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się