polityka

(44 wyniki)
  • Na przykład
  • Każdy może zostać politykiem... nawet kolejar czy bonczek, wystarczy chcieć :DDD Pięknym tego przykładem jest dolnośląski tuz PO - przewodniczący klubu, Zbigniew Chlebowski. Startował jako gołodupiec w 1990 roku, potem prze lata kręcił się wokół samorządu, był burmistrzem a potem doszlusował do polityki. Teraz powodzi mu się bardzo dobrze - posiada rezydencję z własnym kortem tenisowym. I tu zgadnijcie koteczki, jak się tego wszystkiego dorobił... gratuluję wszystkim szerokiego ...
  • To post oczywiście dla WAS kochani, abyście mogli znowu dowalić PiSowi i wykazać miałkość "kartoflanego kurdupla" (to chyba cytat z kolejara), który oczywiście z Kwachem równać się nie może (który będzie chyba rekordzistą zaliczonych olimpiad i innych miedzynarodowych imprez sportowych). Proszę bardzo :DDD Dla pomocy linka, bo oczywiście szmatława GW cytuje "Wriemia Nowostiej" z bardzo obiektywnym naświetleniem sprawy... hehehe www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=3...
  • Tarcza antyrakietowa miała zostać zamontowana w Polszy i u pepików, ale nie zostanie. Premier normalnego kraju uprawiającego normalną, niezależną i samorządną politykę zagraniczną odczekałby stosowny moment, żeby nie być posądzonym o tani rewanżyzm, po czym ogłosiłby wycofanie swoich wojsk z okupowanych Iraku i Afganistanu. Ba, facet z polityczną głową na karku pozostawiłby tam broń dogadując się z talibami. Bo Afganistanu kontrolować się nie da, a codzienne wiadomości już od siedmiu...
  • [b]Robienie sobie kpin z Prawa nie jest polityką Platformo![/b]
  • I dlatego PO i rząd wszelkimi sposobami NAPIERDALAJĄ w Prezydenta L. Kaczyńskiego. To że dzieje się to kosztem konsensusu w sprawie polityki zagranicznej to błąd, czyli więcej niż zbrodnia. Polityka zagraniczna jest przeorientowywana TYLKO po to, aby stała sie polem konfliktu z Prezydentem. Nic nie konsultuje się z Prezydentem ani nawet nie informuje sie go o bieżących sprawach. MASAKRA. Interesy Polski zeszły na drugi plan - dla PO liczy się tylko PR. Taki przykład "sukcesów" zagr...
  • ojra Ojra, ta rira ojra, Ta rira ojra, ta rira u ha ha www.ekonomia24.pl/artykul/706205,763484-Unia-stabilizacji-otwarta-dla-Polski.html
  • ale to mądry człowiek. Zachował się skandalicznie głupio w czerwcu 1989 gdy zdobywany tytuł senatora oślepił Go swoim blaskiem. Mam do niego żal bo był moim autorytetem. Nie wiem czy upubliczniać szczegóły (jeśli jakiś wubek wyrazi chęć zrobię to). Byłem z nim w tej samej Komisji Zakładowej Solidarności (Małe Placówki PAN). Teraz mówi mądre rzeczy: " To jest dobre pytanie. I temat na osobną książkę. Ostatni proces rewolucyjny, jaki przeżyliśmy był w latach 1980-81. Potem już nie. W 19...
  • To że tak twierdzą różni proPiSowcy to nie dziwi. Ale poczytajcie co teraz mówi Paweł Śpiewak... jeden z najbardziej napastliwych i bezkompromisowych przeciwników działań PiSu, działacz PO... zresztą bardzo ciekawy wywiad: Wywiad z Dziennika - tego w G(ównianej)W(ybiórczej) nie przeczytacie: "Paweł Śpiewak: ... Jarosław Kaczyński przekracza nasze horyzonty. Mówię poważnie. Mogę go nie lubić, nie znosić, ale to wybitna postać. To jeden z największych uwodzicieli politycznych w histo...
  • pewnie niekożysta z internet explorera, ale na wszelki wypadek: sites.google.com/site/tentacoloviola/cookiejacking
  • Od dłuższego czasu powraca u nas na forum temat odpowiedzialności polityków za złożone wyborcom w kampanii wyborczej obietnice. Na podstawie dotychczasowej praktyki stwierdzam, że również i w Polsce obowiązuje zasada, że jeśli polityk mówi, że zabierze, to znaczy że zabierze. Jeśli zaś mówi, że da, to mówi. Zastanówmy się chwilę nad 100 milionami złotych dla każdego od Wałęsy, milionami mieszkań najpierw od Kwaśniewskiego a potem od Kaczyńskiego, tanim państwem, 300 kilometrami aut...
  • [quote] Mamy zjawiska, które umykają naszej uwadze tylko dlatego, że są nienazwane. Strasznie mi na przykład brakuje w polszczyźnie słowa, określenia będącego odpowiednikiem niemieckiego [b] "parteipolitisch". Partyjnopolityczny.[/b] To znaczy taki, który rozpatrywany jest z punktu widzenia polityki jednej partii. A nie polityki w ogóle. Parteipolitisch coś może być korzystne albo niekorzystne, słuszne albo niesłuszne, dobre albo złe dla jednego ugrupowania, jednego sposobu my...
  • Moja kluska dziś o 6 rano powiedziała pass i musiałem na Okęcie taryfa smigac by do pracy się nie spóznic. A co do prezy- DĘTA to kiedyś miałem zazczyt jechac z samym Gierkiem windą i to bez żadnej ochrony. Dziś kurdupel zasłania się czym i jak może przed elektoratem !
  • Żal mi Adama Lipińskiego. Bardzo go cenię, ale jakoś nic mu nie wychodzi, a teraz jeszcze dał się podpuścić "kurwikom w oczach". Chyba nie nadaje się do aktywnej polityki.
  • Cytat za GW: "Do tej pory szczegóły Barbórki 2004, która odbyła się w myślęcińskiej restauracji Pałac, opowiedziało przed sądem kilkunastu świadków. To właśnie tę Barbórkę Gruszka uczcił pijackim rajdem po mieście. Kelnerki, policjanci, biesiadnicy zeznawali zgodnie: - Gruszka pił podczas imprezy nie tylko piwo, ale i "jogobelkę", czyli wódkę zmieszaną z musztardą. Śpiewał, brał udział w konkursach, a wychodził tak pijany, że wspierał się o ściany. Sam Gruszka twierdzi, że - owszem, c...
  • [b]jak cudnie! jak nudnie! niczym w 3 dekadzie prl-u[/b]
  • Stałym oglądaczom TVN24 polecam inne źródła informacji politycznych i społecznych: www.tvp.pl/publicystyka/polityka/antysalon- ziemkiewicza/wideo/30112008 www.tvp.pl/publicystyka/polityka/bronislaw-wildstein- przedstawia/wideo/na-uczelniach-bez-zmian-03122008 www.tvp.pl/publicystyka/tematyka-spoleczna/warto- rozmawiac/wideo/jaka-cena-za-cieply-klimat-04122008 www.tvp.pl/publicystyka/serwisy/polityka/forum/wideo/rozliczenie-poprzednich-rzadow
  • co dzis podobno powiedział ze reprezentuje polskie kobiety? Wyczytałem to własnie na necie i teraz rodzina patrzy nam mnie z mieszanina obawy i wspólczucia. One jeszcze nie wiedzą :-)))
  • dawniej defilady to demonstracja siły a teraz? koszty takiej cdzampreski wkalkulowane? "Służba w Iraku powinna być powodem do dumy, a nie do tłumaczenia się. Od tłumaczenia się są politycy, czyli ja, a żołnierze po spełnieniu obowiązku na misji mają prawo być dumni, mają prawo oczekiwać, że inni też będą z nich dumni - powiedział Szczygło." świat szaleje
  • Nie żartuję. To nie jaja. Głupio mi było pisać o tym, czekałem, że ktoś inny założy wątek... Nie wiem, co pisać... [b]LUDZIE ratujcie Julkę[/b] Bo tak... kocham Julkę po cichu zawsze i teraz się przyznaję do Niej, muszę i do mojego pochodzenia 50% takoż - szcze ne smerła Ukraina! - i moja Ukochana niech żyje, proszę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się