polityka

(80 wyników)
  • W nieoficjalnych rozmowach politycy PO przyznają, że od kilku dni byli namawiani przez posłów SLD do głosowania przeciwko odwołaniu Nowickiej. - Sojusz tak samo jak my nie chce otwarcie wystąpić przeciwko Grodzkiej, żeby nie narazić się na zarzuty transfobii i kołtuństwa - mówi członek zarządu PO. - Dlatego najlepiej nie dopuścić w ogóle do głosowania nad kandydaturą Grodzkiej, które byłoby dla nas kłopotliwe. Dlaczego? - Na prowincji kandydatura Grodzkiej budzi wielką niechęć. Ludzie mnie...
  • "Watykańska Kongregacja ds. Duchowieństwa wydała okólnik skierowany do księży i zawierający wskazówki, jak mają postępować w codziennym życiu. Poradzono kapłanom, by uczyli się korzystać z internetu i unikali "pokusy polityki". i to :-) "Ksiądz musi zawsze ubierać się przyzwoicie, czytać dużo książek i przede wszystkim nie ulegać pokusie polityki, dom księdza powinien być "prosty i ubogi". Wobec kobiet kapłani mają zachowywać się z "ostrożnością" i "stanowczością". Księża nie mogą, na...
  • Obywatele do Senatu liczą, że wyborców pomoże im zdobyć poparcie Jerzego Stuhra. SLD stawia na Stanisława Mikulskiego, odtwórcę roli Hansa Klossa. A PO tworzy komitet honorowy, ale na razie nie ujawnia nazwisk - informuje "Rzeczpospolita" Z list PiS do Senatu mają wystartować aktorki Katarzyna Łaniewska i Anna Chodakowska. A Janusz Palikot namówił do kandydowania do Sejmu m.in. dziennikarza muzycznego Roberta Leszczyńskiego. www.polskatimes.pl/fakty/wyboryparlamentarne/440154,celebryc...
  • Czolowi politycy szwedzcy, Olof Palme,Carl Bild i obecny premier Szwecji tez zaczeli swoja kariere polityczna w sredniej szkole Tylko jak ta dziewczyna zdazy, skoro chodzi do szkoly, pracuje przy staruszkach i jest trenerka. Ci panowie zajmowali sie [i]wylacznie[/i] polityka ... mezczyzni to maja dobrze :) wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7634199,Polka_zostanie_najmlodsza_radna_w_Szwecji_.html
  • Czołem:) Kilka miesecy temu trudno było znaleśc wiadomości bez pani Nelly Rokita. Komentowała na prawo i lewo co tam jej akurat do głowy przyszło. Zatrudniona została w Pałacu Prezydenckim, potem została posłanką. Jak szybko zaistniała, tak i szybko słuch o niej zaginął... "Najbardziej rozpoznawalna kobieta w polskiej polityce. By zrobić medialną karierę, wystarczyło jej kilka tygodni. Ale jest to kariera specyficzna, przynajmniej jak na poselskie ławy. Być może nieprzypadko...
  • Polską sceną polityczną wstrząsnęło ostatnio kilka buziaków. Otóż całowały się najważniejsze osoby w państwie – prezydent Lech Kaczyński i premier Donald Tusk. Nie ze sobą, lecz z paniami, za to publicznie. Pierwszy był Donald Tusk. Do programu „Teraz my”, w którym brał udział premier, nieoczekiwanie zaproszono Dodę. Skonfundowany początkowo szef rządu nie stracił rezonu – objął ją na powitanie i ucałował w policzek. 10 dni później Polskę obiegły nagrania ...
  • Jako że kiedys sympatyzowałem z muzyką punkowa musiałem - wybaczcie drodzy - wyrazic swoją frustrację - ja poprostu NIENAWIDZĘ POLITYKÓW!!! NIENAWIDZĘ!!!
  • może dlatego, że kręcić nie umiem. Czy ktoś uważa, żeby się nadawał, ale nie żeby zaraz kręcić, tylko tak w ogóle? Bo ja to się w ogóle nie nadaję...
  • Dotychczasowy szef LPR Roman Giertych zrezygnował ze wszystkich funkcji partyjnych w Lidze. Zarząd LPR powierzył funkcję p.o. prezesa partii europosłowi Sylwestrowi Chruszczowi. Na konferencji prasowej w Warszawie po posiedzeniu zarządu partii Giertych zapowiedział, że wraca do zawodu adwokata i otwiera kancelarię w Warszawie. Jak zastrzegł, "miną lata, zanim znowu zaangażuje się w politykę". wiadomosci.onet.pl/1629411,11,item.html Jeszcze niech tatusia zgarnie do domu i obaj może jed...
  • Mam dosyc tych przepychanek, gierek i podchodow. Nudzi mnie to i juz nie moge wytrzymac. Wczorajsi bohaterowie jutro okazuja sie byc zdrajcami. Kto czarny, kto bialy kto rozowy? Wiem, ze prezentuje postawe nieobywatelska, ale nie chce juz o tym sluchac. Normalnemu czlowiekowi nie miesci sie to w glowie. Jaki mamy na to wszytko wplyw? Glos wyborczy? I co z tego jak i tak wszystko sie "dzieje" gdzies indziej - poza nami. Cale szczescie, ze kazdy ma swoja sfere duchowa gdzie mozne sie real...
  • ...ale nie da się czasem. Wybaczcie. natemat.pl/55285,zolnierze-ak-to-antysemici-i-nacjonalisci-tak-wyglada-polak-w-hitowym-niemieckim-filmie-unsere-m-tter-unsere-v-ter Staram się być wyważony, otwarty etc., ale tym, razem niestety, nie wiem, jak mam zareagować. Powiedzcie mi, czy to skrajna politpoprawność, chęć wybielenia swojej historii czy też zwykła ignorancja, a może wszystko na raz skutkuje takim zakłamywaniem faktów? Dlaczego ta sprawa nie jest nagłośniona? Dobrze, że Na Temat si...
  • Groźna, zakonspirowana sekta przenika do świata polityki i instytucji finansowych. W powiązanych z nią organizacjach działają znani politycy i uczeni. Dzięki tym kontaktom do sekty trafiają ogromne pieniądze. Jak pisze "Rzeczpospolita", działająca od prawie 20 lat tajna organizacja należy do najbardziej tajemniczych i niebezpiecznych grup pseudoreligijnych w Polsce. Przywódczynią sekty jest Małgorzata Pawlisz, w latach 90. wiceprezes państwowego Zakładu Ubezpieczeń Społeczny...
  • Największym zaufaniem społecznym niezmiennie cieszy się prezydent Aleksander Kwaśniewski, największą nieufność budzi premier Leszek Miller - wynika ze styczniowego sondażu CBOS, badającego zaufanie do polityków. Zaufanie do prezydenta deklaruje 73 proc. ankietowanych - bez zmian w porównaniu z grudniem. Podobnie jak w ubiegłych miesiącach drugą pozycję zajął szef klubu PO Jan Rokita z wynikiem 53 proc. - od grudnia wzrost o 8 proc. Kolejne miejsce zajął szef PO Donald Tusk, kt...
  • Zostałem skrytykowany, że nie interesuję się polityką. Muszę?
  • Powoli zaczynam być przekonanym, że Ci ludzie nic nie umieją w praktyce robić - tylko biorą kasę za "reprezentowanie" narodu.
  • i Jarek sam zostanie?:S wyborcza.pl/1,75248,13644036,Pelnomocnik_w_sledztwie_smolenskim_opuszcza_Jaroslawa.html
  • ...ale tu ma 100% racji!! (Chociaż co do ostatniego zdania mam nieco inny ogląd sytuacji). Jeszcze ostrzej wypowiada się Tomasz Lis, naczelny "Newsweeka". [b] "Widok absolutnego rynsztoku w sejmowej sali w piątek 11 maja nie tylko mnie nie zmartwił, ale nawet ucieszył. Z całą mocą potwierdził bowiem moje wyobrażenia o tak zwanej klasie politycznej - pisze Lis. Dalej dodaje, że "przez lata traktowaliśmy polityków jak drugorzędnych pajaców, którzy mają dostarczać nam taniej rozrywki, to ...
  • Jak dla mnie Jacek Kurski, butny, bezczelny, ogólnie jako człowiek mnie mierzi.
  • Czołem:) Za dziennikiem "Rzeczpospolita": "Nelli Rokita, Hanna Gronkiewicz-Waltz i Julia Pitera to trzy najpopularniejsze kobiety w polskiej polityce 2007 roku - wynika z najnowszego sondażu "Rzeczpospolitej. Zapytaliśmy Polaków, o których kobietach politykach w minionym roku media mówiły najczęściej. Bezapelacyjnie zwyciężyła posłanka PiS Nelli Rokita. Na podium znalazły się jeszcze Hanna Gronkiewicz-Waltz i Julia Pitera – obie z Platformy. – Polacy od kobi...
  • Czołem:) Prowakcje polityczne to broń stosowana od dawna. Pamietacie zapewne naszą słynną Mate Hari, czyli Panią posłanke Renatę Beger? Albo ostatnia akcja, w której przez telefon prace załatwiano dla działacza PSL. Czesi, nasi południowi sąsiedzi maja specyficzne poczucie humoru. I specyficzne kino, od którego powstało słynne powiedzonko "czeski film". I poniżej własnie o czeskiej prowokacji politycznej związanej ze sztuką nagrywania, czyli z filmem: www.rp.pl/artykul...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się