pomoc

(281 wyników)
  • Zaczynam pracę nad serią obrazów "kartki z dawnych lat". Do jednego z nich "Uczennice" nie mam kompletnego wzoru, brakuje mi jednej strony. Przekopałam internet i nic. Czy mogę prosić o pomoc w znalezieniu brakującej części wzoru? Będę niezmiernie wdzięczna. Małgorzata. Oto wspomniany obraz: www.erma.net.pl/haft/a41d.jpg
  • Witam Bardzo spodobał mi sie wzór na chinskiej stronce item.taobao.com/item.htm?id=18245502020&spm=2014.12015342.0.0 ale nie wiem jak się po niej poruszać :( Może któraś z forumowiczek wie ,, jak to ugryźć", za kazdą pomoc będę wdzieczna. ------------------------------------------------------------------------------------------------- chomikuj.pl/Verena
  • Bardzo prosze o pomoc w poszukiwaniu elfa maku, dokładnie chodzi mi o ten obrazek www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3032f8adab4aea7c.html Haft ten można było kupić na stronie internetowej needleart (seria Flower Faires), niestety seria ta została wycofana z produkcji. Posiadam już kilka elfów i brakuje mi tego do kolekcji, więc będe bardzo wdzięczna za pomoc.
  • Znalazlam cztery obrazki na rosyjskiej stronie, zalogowalam sie, ale nie potrafie sciagnac schematow, gdyz pojawia sie napis nieautoryzowana www.handmade.idvz.ru/forum/forum_posts.asp?TID=515&PN=2&TPN=32 podaje link do tej strony. Moze ktos wie dlaczega tak sie dzieje i udzieli mi podpowiedzi, jak dalej postepowac, aby sciagnac wzory. Prosze rowniez o schemat kolorow do obrazu firmy Dimemsions o nr 03767 to dziewczyna w bialej sukni trzymajaca wiazake kwiatow. Dziekuje za pomoc. Beata
  • Proszę o pomoc w ściągnięciu wzorów maków, których poszukuję od kilku lat. Przede wszystkim szukam tych niebieskich. Niestety z niewiadomych powodów nie mogę się zarejestrować na dump.ru. <http://rukodelie.devichnik.ru/index.php?showtopic=89888> Ania
  • Witam! Mam do Was prośbę. Od dłuższego czasu poszukuję wzoru na obraz, który pasowałby mi do już wiszących na tej ścianie: picasaweb.google.pl/sigga7/NowyObraz?authkey=4xnz5_UK_74#5243620750177734274 Zaznaczyłam miejsce i potencjalny rozmiar obrazu. Problem polega na tym, że niegdzie nie mogę znaleźć wzoru, który by mi w pełni odpowiadał. Najchętniej powiesiłabym tam obraz z motywem zwierzęcym, jednak nigdzie nie mogę znaleźć dość wąskiego i zarazem długiego wzoru. I tu zwraca...
  • pomocy?(5)

Potrzebuję szyfru :/ Jak rozpisać tę mulinę wybrałam wzór teraz mam problem nie wiem jaka to mulina .Proszę o pomoc www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7d195e8721f6cdb3.html TU JEST ZAPISANY
  • Pomocy(4)

Bardzo proszę Was o pomoc. Chcę wyhaftować dla mojej przyjaciółki twarz, a właściwie to połowę z dłonią. Całość jest w odcieniach czerni i popielu. Wiem tylko od niej, że jego nazwa to "Angie" Cross Stitch Canepa Proszę pomóżcie.
  • [img]https://3.bp.blogspot.com/-MAbB628wMjI/TwNeUm-TrdI/AAAAAAAAA7Y/Uc8tBlPRuSc/s1600/para+22.jpg[/img] Ktoś może mi pomóc znaleśc wzór do ego aktu i numery nici??
  • Mam taki problem z misiem Tatty Teddy. Chodzi o to, że nie mam pojęcia jak wyszyć jego "włoski". Mam wzór z Internetu i próbowałam sama coś wykombinować ale mi to nie wychodzi. Bez waszej pomocy sobie nie poradzę. Za każdą pomoc z góry dziękuję.
  • Witam, wyszywam obrazek śpiacego dziecka z zajączkiem (tylko zajączek jest kolorowy) ale niestety natkęłam się na mały problem. Jest symbol w schemacie a nie ma w legendzie i nie wiem jakim kolorem mam wyszywać. Nie jestem geniuszem komputerowym więc opiszę ten sybol - jest na uszach zająca - podwójne romby. Bardzo proszę o pomoc. A tu schemat: chomikuj.pl/aga730
  • Dziewczyny, pomóżcie proszę. Bardzo spodobały mi się wzory ze stronki katenokgaff77.narod.ru/stitch_pr.htm (m.in. koty, konie). Próbowałam zainstalować sobie programy, dzięki którym mogłabym używać tych plików ze wzorami, ale...Kolejna próba i jest nieudana. Jak to zainstalować na dysku, jak używać? Co ja mogę robić nie tak. Poratujcie mnie, bo choć głupia nie czuję się w technicznych zagadnieniach to tym razem ręce mi odpadają. Krok po kroku opiszcie. Błagam! Magda
  • cześć, dziewczyny mam problem. Musze na jutro!!!! wyhaftować napis "CAstorama budujesz remontujesz urządzasz". Sciągnęłam sobie ze strony ten napis, oraz program haftix i niestety napotkałam problem. Przekonwertowała mi sie ładnie nazwa Castorama, natomiast napis "budujesz....." jest nieczytelny. Nie wiem co robie źle, możecie mi pomóc? Jeżeli macie ochotę to wysle Wam plik z tym napisem na maila, bo nie umiem wkleić go tutaj:((( proszę o pomoc dzieki Gosia
  • Znalazłam śliczne 4 pory roku photo.163.com/photos/xlei1969/30577999/803480159/ jednakże mam problem z ich wyszyciem gdyż w kluczu podana jest mulina STC lub DOME. Czy ktoraś z Pań już się z tym spotkała? Co to za mulina? Czy jest dla niej jakaś tabela konwersji by można było wyszyć te obrazki? Z góry dziękuję za pomoc.
  • Miłe Panie może ktoś mi podpowie jak rozszyfrować klucz z opism kolorów i nazwy nici do wyhaftowania tego wzoru "W szalu" strykova-l.narod.ru/woman/5page/LJ47.jpg za pomoc bardzo dziękuję.
  • Witam! Jakiś czas temu ściągnęłam wzór i nie pamiętam już skąd. Są to zielono żółte orchidee - cymbidium na czarnym tle. Prawdopodobnie z kolekcji " janlynn".Problem polega na tym, że nie mam pojęcia jakie zastosowano nici. Ich numery mają dodatkowo literki WL, np. kolor czarny to 55WL.Kolejna sprawa to czy są ewentualnie do zdobycia u nas lub może ktoś wie jak je zamienić na inne, np. DMC. Bardzo proszę o pomoc w rozwikłaniu zagadki...
  • Czy moze jest ktos chetny do pomocy na forum w przerobienia zdjecia na wzor? To bedzie schemat zmarlego syna znajomej mojej mamy. Ona generalnie nie haftuje ale chce zaczac i to od tego wlasnie portretu. Chcialabym aby efekt po wyhaftowaniu byl wyrazny, aby twarz byla odzwierciedleniem zdjecia ale aby wymiar obrazu nie byl kolosalny bo wiadomo , poczatkujaca hafciarka tego moze nie ogarnac. Probowalam przerobic zdjecie w haftixie i w abakanie, ale moze macie inne programy war...
  • Już kiedyś pisałam, że zachwycił mnie obraz "Mother and Child" i chciałabym do wyhaftować. Spisałam sobie na kartce numery nici celem zakupienia ich w pasmanterii, ale mi coś nie pasowało - właśnie te numery! Są jakieś dziwne, na pewno nie DMC. 5943,6202,2741, 6185, 2001, 6243, 6009 - takich DMC nie ma, nie ma też ANCHOR - sprawdzałam. No więc jakie to mogą być nici? Proszę o pomoc.
  • Bardzo bym chciała wyszyć Papieża Jana Pawła II i poszukuje wzoru graficznego. Będę bardzo wdzięczna za każda pomoc.pozdrawiam
  • od jakiegoś czasu zajmuję sie haftowaniem, ale jak do tej pory wszystkie moje prace pochodzą z czasopisma Hafty Polskie i muszę przyznać, że już mi się znudziły. Proszę o pomoc i przesłanie mi wzorów bardziej ambitnych. bo znalazłam mnóstwo pięknych obrazków ale na stronach po rosyjsku i kompletnie nie wiem co z nimi zrobić licze na pomoc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się