-
www.liveinternet.ru/users/3881917/post139929425/- -
itmages.ru/image/view/75064/a11f2dce
Na pierwszej stronie są sweterki których podobają mi się wzory
na drugiej jest opis tego wzoru ale niewszystkie znaki wiem co oznaczją mam problem ze znakiem który jest pod nr 7 - i jest oznaczony K1-1?b i jest to pionowa kreska z odchodzącym remieniem w praweo do góry
i drugi problem to co oznaczają te czrne kwadraty na schemacie wzoru .
Będe wdzięczna z każdą pomoc
moje prace ...
-
Robię spódnicę, która podzielona jest na 10 części po 16 oczek zaznaczone markerem, w każdym będzie wzór warkocz na 6 oczek i między wzorem warkocza po 10 oczek lewych.
Razem 160 oczek.
I teraz jest opis: Прежде чем начать узор "Косичка" при вязке юбки, п
...
-
Mieszkam w Warszawie. Czy ktoś z tego miasta zna się na takiej maszynie (dwupłytowa) i mógłby mi pomóc w jej uruchomieniu, lub powiedział co jest nie tak. Od tygodnia (wtedy ją kupiłam) próbuję coś wydziergać - zgodnie z instrukcją, ale niewile mi z tego wychodzi. Bardzo zależałoby mi, żeby ktoś ja zobaczył osobiście i ocenił jej mozliwości i moje błędy. Będę bardzo wdzięczna za pomoc
-
Chciałabym wykorzystać taki wzorek:
www.1001uzor.com/uzory/needles/pattern5-2_06.html
Niestey nie wiem jak przetłumaczyć oznaczenia graficzne.Bardzo proszę o pomoc.Beata
-
Bardzo proszę,pomóżcie,nie potrafię tego dokładnie przetłumaczyć.Czy ktoś mógł by pomóc?
Last 4 sts of RS row: p1, wyib slip1 purlwise, p1, wyib lift the bar between the needles onto the right needle so the left side
of it is at the front, wyib slip last st knitwise.
First 4 sts of WS row: p tog the first st and the loop* created by lifting the bar , k1, p1, k1.
Last 4 sts of WS row: k1, p1, k1, wyif lift the bar between the needles onto the right needle so the right side of it is at the...
-
"Sweter w trzech kolorach" model 13 (chyba z Sandry, nie wiem skąd go wytrzasnęłam).
Dziewczyny, bardzo proszę o pomoc w rozwikłaniu sposobu przerabiania rękawa.
Chodzi o to że jest tam napisane " nabrać 46 o wielbłądzią i przerabiać w kolejności wzorów 2. Na skosy rękawa od początku dodać z obu stron 10xw co 6 rz. i 7x w co 4 rz. po 1 o wg wzoru." I tu jest problem bo: wspomniany wzór 2 pokazuje: "24 rz wzorem ażurowym i 26 rz wzorem warkocza A." Wzór ażurowy jest wg schematu i wzór warkoc...
-
widziałam gdzieś bluzeczkę z karczkiem okrągłym nazywała się budyniowa albo kremowa, chyba nawet u Antoniny ale teraz nie mogę znaleźć. Na karczku miała taki ażur min. jakby spuszczone oczka - wydaje mi się że to wzór zaczerpnięty z Dropsa - proszę o pomoc
-
Błagam o pomoc bo to co zrobiłam już sprułam i będę robić kolejne podejście.
Wyrobił pachę gubiąc 5,3,2,2,1 oczko, wysokość 21 cm ( rozmiar to tak pomiędzy 38 a 40) rozpoczęłam wrabianie rękawa od góry metodą podejrzaną u Antoniny (już raz tak robiłam i wyszło dobrze - tylko sweter był dopasowany a ten ma być luźniejszy) i niestety rękaw wyszedł mi za szeroki pod pachą i robiły się fałdy. Co zrobiłam źle - obecnie przymierzam się do skrócenia wysokości pachy - czy słusznie (?), a czy może by...
-
Zrobiłam piękny sweter z włóczki First Class Rozetti. Prałam ręcznie, delikatnie, suszyłam pracowicie rozłożony. Sweter się rozciągnął.
Akurat wtedy miałam na drutach prawie ukończony drugi sweter z tej włóczki. Mam go nadal, jest jeszcze piękniejszy niż tamten. Pomocy, co robić???
Metresa
-
Wrabiałam pas do swetra na srodku plecow(byla dziura więc wyprułam kawałek i dorobiłam) i teraz mam problem jak połaczyć to w całość górę mam na 1 drucie a dół na drugim.Prosze o poradę:) Beata
-
zakladam watek bo zawsze mam duzo pytan odnosnie wzorow....i od razu mam pytanie odnosnie czapeczki z linku www.garnstudio.com/lang/en/pattern.php?id=4905&lang=en
robie juz koncowa czesc czyli zamykam oczka i zrzucam na nausznik na drut pomocniczy i teraz moje pytanie jak zamkne oczka na czolo to zaczynam robic nausznik ale nitke tam jakos zakanczam i zaczynam od poczatku czy przeciagam pod tymi oczkami zamknietymi od spodu i dziergam dalej a to potem pod spodem robotki zostanie? czy cos ...
-
Dziewczyny, pomóżcie :-) Wytłumaczcie mi, jak zrobić cr3 i tw2b. Tak to jest wyjaśnione we wzorze, ale ja nie potrafię się w tym połapać:
cr3 - cross 3: Knit the next 3 sts together, then before dropping the loops, knit into the first stitch then the second stich again dropping the loops together
tw2b - twist 2 back: Knit the second stitch on LH needle [i]from behind trought the back of the loop[/i] than knit the first and second stitches together [i]from behind , through the back ...
-
Zabrałam się za VOLUTĘ, która od ponad roku cierpliwie czekała w robótkowej szufladzie. Wiele zawiłości rozszyfrowałam, ale tu poddaję się całkowicie:
1-row buttonhole: Sl 1, yarn forward, (slip 1, pass slipped stitch over) 3 times. Put last slipped st back on left needle. CO 4 sts. Turn work. Bring yarn to back, slip first st. from left needle, pass extra CO st over it, and tighten.
Czy KTOŚ pomoże? Będę wdzięczna...
-
Sciągnęłam gazetkę "Scrumptious Toppers for Tots & Toddlers "
z tej stronki : www.friends-forum.com/forum/showthread.php?t=27954&page=563
Chciałabym zrobić siostrzeńcowi czapeczkę ze strony 18,-taki fajny kotek z uszkami.Bardzo proszę o pomoc w przełumaczeniu wzoru.Beata
-
Pilnie potrzebna pomoc w tłumaczeniu opisu wylonania tego cudnego
kardiganu
picasaweb.google.pl/magdalenam1975/SweterkiDruty#5165831995424885554
picasaweb.google.pl/magdalenam1975/SweterkiDruty#5165832072734296898
picasaweb.google.pl/magdalenam1975/SweterkiDruty#5165832184403446610
picasaweb.google.pl/magdalenam1975/SweterkiDruty#5165832283187694434
picasaweb.google.pl/magdalenam1975/SweterkiDruty#5165832412036713330
-
witam. hmmm obiecalem zonie ze zrobie Jej plaszcz na drutach ale
niestety nigdzie nie moge znalezc w miare czytelnego opisu, wrecz
lopatologicznego (moje dziela na dzisiaj to kilka szalikow, czapka,
krolik co wyglada jak kosmiczne mysz i rekawiczki wiec jakies tam
pojecie mam) bylem juz nawet na rosyjskim jakims tam forum ale jak
puscilem tekst przez tlumacza to ... masakra!!! bo co moze
znaczyc "zrob zrobic 13cmx2 powietrze na trzy"??!! jesli prosic
mozna o pomoc to bylbym wdzi...
-
Witam serdecznie,
Szukałam, szukałam...niestety nie znalazłam wyjaśnienia w już istniejących wątkach.
Mam wzór na ponczo - pleciony. Nie rozumiem tego objaśnienia:
1. rz. 1o. l., *2 o. przer. na lewo przed 1 o., 1 o. przer. na lewo, od* powt. 1o.l.
2. rz. *2 o. za 1 o. przer. na prawo, 1o. przer. na prawo, od.* powt.
czy "2 o przerobione na lewo" to znaczy normalne lewe oczka? i za nic nie wiem jak zrobić " 2 o przer. na lewo PRZED 1 O".
Wychodzi z tego taka fajna plecionka, wzór jes...
-
Witam kobietki :)
Mam do Was pytanie,gdyż absolutnie nie znam się na drutach,włóczkach itp.
Chciałabym zrobić szalik na drutach ( a raczej zlecić zrobienie go) o długości 4 m i szerokości ok 25cm. Oto piękna 100% wełniana włóczka którą wybrałam www.fastryga.pl/go/_info/?user_id=1128&lang=pl.
Ile motków potrzeba na zrobienie takiej długości szalika?
Wzór tego typu
www.google.pl/imgres?q=szalik...429,r:19,s:116lub
www.google.pl/imgres?q=szalik...95&tx=63&ty=43.
Proszę o pomoc i z gó...
-
Proszę proszę bardzo chciałabym zrobić ramper dla maluszka
o ten fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2430212,2,1,romper.html
i nie mogę ruszyć z pierwszą nogawką nabrałam oczka i nie wiem o co chodzi w tym dodawaniem, proszę o pomoc franusko-języczną Panią,
może ktoś się gdzieś spotkał z wydaniem niemieckim lub angielskim Andrea Kreativ nr 536?
dziękuję z góry za pomoc
pozdr
-
Zaczęłam robić sweterek ze strony igawroc.blox.pl/html i utknęłam przy
4 znaczku opisu do wzorku na przodzie swetra (strzałka w dół). Nie znam
francuskiego i na logikę też nie wiem o co chodzi. Bardzo proszę o pomoc.