pomoc

(834 wyniki)
  • Witam,mam problem z moja coreczka a mianowicie od kilku miesiecy cierpi na bole nog i rak w nocy.Najpierw byly to bole co kilka dni a teraz placze co noc,na nogi nie moze stanac-dostaje czopka lub syrop przeciwbolowy i zasypia ale ile tak mozna! jestem wsciekla na tutejszych lekarzy(mieszkamy w uk) bo nie widza problemu nie chca wykonac nawet badania krwi,bo jest to bezpodstawne.Najpierw w przychodni diagnozowali zwykle bole wzrostowe ale jak przybraly na sile to sami nie wiedza..bylam w pols...
  • Witam,możektorasz mama tuna forum miała podobną sytuacje. W zeszła sobotę córeczka (4miesiace) sporo wymiotowala,na ostrym dyzurze lekarz po badaniuosluchowym stwierdził,że dziecko jest zdrowe i to pewnie reakcja alergiczna na cos,co zjadlam.Nie zalecil nic. Szybkowyeliminowalam ze swojej dietynabial. Dziecko mialo bol brzucha w niedziele, a do czwartku mała był zdrowa by w piatek obudzić sie z wysoką goraczka. W czwartek bylam róneiz na badaniu kontrolnym gdzie pediatra stwierdził,ze mala je...
  • Zwracam sie do Was z pytaniem, co sądzicie na temat tej metody grzebania w mózgu dzieci? Znajoma(bardzo, bardzo mogaca sobie pozwolić finansowo) wszem i wobec ogłasza ostatnio, że zapisala syna na te metodę poszerzania percepcji, zwiększania koncentracji, wspomagania pamięci itp.... Poczytałam, poogladałam i ... jestem dosyć sceptycznie nastawiona na to, by w mózgu grzebano, zważywszy na okoliczności, iż w czasach dzisiejszych dzieci są w szkołach nauczane sporo słabiej niż my byliśmy, a c...
  • witajcie..podpowiedzcie proszę bo ręce mi opadają nie wiem co robic, gdzie juz szukac pomocy..Moj 6-letni syn jest krtaniowcem, ma tez stweirdzone AZS, uczulony na orzechy ziemne, białko jaja kurzego i pleśnie..Pod opieką alergologa i pulmonologa..Przyjmuje Singulair 5 i aerius..Problem w tym ze prawie co miesiąc ma on kaszel krtaniowy a po kilku dniach taki suchy tchawiczy.Osłuchowo czysty ale ten kaszle jest tak straszny i męczący, ze kaszle non stop.Na początku peduatra daje Pulmicort i s...
  • Witam. Przedstawię sprawę od początku, postaram się niczego nie ominąć.Mój syn ma 1,5 roku. 22.07.2012 (niedziela)m gorączkować. Klasyczna trzydniówka, we wtorek wyszła wysypka. Minął tydzień i 31.07 znowu pojawiła się gorączka, może stan podgorączkowy 37,6. Temperatura skakała od 37,2 do 38,4. Czasem nie była wyższa od 37,0. Jednocześnie pojawiły się żółte, kwaśne kupki ok. 3x dziennie. Myśleliśmy, że to ząbkowanie, gdyż syn stracił również apetyt a pozostałe objawy pasowały idealnie ...
  • Witam! Mam 2,5 letnią córeczke. Juz od roku ma glisty ludzkie z którymi nie moge sobie poradzic. Juz trzykrotnie ja odrobaczalam Zentelem, Pyrantelum i Vermoxem. Juz nie wiem co mam stosowac, bo ciagle ma nawroty!!! Czy sa jakies inne metody zeby zniszczyc te robaki. Boje sie zebym nie zrobila dziecku krzywdy ciaglym dawniem lekow na robaki. Czy jest mozliwosc zeby same wyszly razem z kalem??? Bardzo prosze o rade bo juz nie wiem gdzie szukac pomocy. Ostatnio brala na przemian Vermox i Zentel...
  • Proszę o pomoc, od 1,5 tygodnia mam problem z oczami synka 4 lata, przedszkolak. Zapalenie spojówek, oczy bardzo mu ropiały, dosyć czesto wychodziły mu z oczu,,żółte ślimaki'', które przemywałam solą fizjologiczną. Rano oczy były zasklepione wyschniętą ropą, które moczyłam pół godziny zanim zaczął otwierać. Dostawał do oczu biodacynę 5 dni i piątego dnia zaczał histerycznie płakać, skarżył sie na ból ucha bardzo czerwone, gardła, lekarz stwierdził, że to może byc uczulenie na lek, młody dosta...
  • Bardzo proszę o pomoc bo już nie wiemy co robić :-( Mamy 21 miesięcznego syna Jasia który od końcówki listopada 2009 kuleje na lewą nóżkę. Stawia ja krzywo i tak jakby tylko na pięcie - dodam, że nie było żadnych skręceń, upadków i innych urazów tej nóżki. Jaś chodzi od sierpnia 2009 i do listopada wszystko było z jego nóżką i chodzeniem ok. Wykonaliśmy USG stawu skokowego i stawu biodrowego, RENTGEN stawu skokowego i stawu biodrowego, badania wykluczyły też nowotwór. Jak widzi...
  • Witam, czy któreś z waszych dzieci miało tą chorobę (zapalenie krtani)? jak leczyliście - tzn. jakie leki mieliście zapisane itd.? My mamy zapisane: Encorton Elofen Zyrtec
  • Odebrałam wyniki morfologi i moczu synka 4,5 m-cznego. Robiłam kontrolnie gdyz ma anemie ( obecnie 11,2 czyli jest dobrze bo mial miesic temu 9,3) i dla spokoju zrobiłam mu ogólne badanie moczu. I tu prosze o pomoc. Oto wyniki : ciężar 1022, przej. Mętny kolor słomkowy, ph 5 białko o przekreślone ( i własnie co to oznacza takie "o" lub to jest zero przekreślone kreską ukośną) cukier tez "o" przekreślone uroblinogen w/n b.żólciowe "o" przekreślone ACETON 5% ( i to mnie niepok...
  • Mój synek 4-latek dzis rano obudził się z płaczem i nie chciał wstac z łóżeczka gdyz oświadczył że boli go noga.I do godz 16:00 nie chciał chodzić.A jak robił kupkę to bardzo płakał.Po dokładnych macankach i oględzinach okazało się, że boli go w pachwince. W dodatku nie ma nigdzie siniaka, krwiaka ani opuchlizny. Nadmieniam, że leczę go hemoopatycznie i właśnie wczoraj lekarz zmienil mu lek. gdyz kaszlał na potęgę a zwłaszcza w nocy (płuca i oskrzela czyste).Czy coś takiego spotkało was...
  • 3 tygodnie temu 5-letnia córka zachorowała właśnie na tę chorobę-diagnozę postawiła lekarka w przychodni,potwierdzono ją w szpitalu, gdzie leżałyśmy ponad 2 tygodnie.Wykonano wszystkie badania, znaleziono bakterię helicobakter, którą wyleczono. W szpitalu jeszcze raz pojawiły się wybroczyny na nogach. Po ich zniknięciu wypisano nas do domu po czym po kilku godzinach pobytu w domu wróciliśmy na oddział z takimi samymi objawami. Taka sytuacja powtórzyła się jeszcze raz i to znów po powrocie do ...
  • Witam, błagam o pomoc, mam 8 tygodniową córkę, którą od początku karmiłam piersią. Od 1 dnia po porodzie Ines wydawała dźwięki przy piersi, jakby śpiewała na samogłosce i-i-i-i. ( Pierwsza jest wysoka a druga niska) .Z daleka słychać było, jakbym przy piersi miała małego osiołka ( przypominało to dokladnie dźwięki wydawane przez to zwierze).Położne opiekujące się dzieckiem na oddz. poporodowym stwierdziły, że moja córka jest po prostu bardzo łapczywa. Od 2 tygodnia dziecko zaczęło niemi...
  • Musiałam dosłownie w temacie, przepraszam, żeby konkretną pomoc uzyskać. Córa (skończone 9 m-cy) jest albo uczulona, albo jakoś inaczej chora - dochodzenie trwa i wyniki wkrótce mam nadzieję. Odstawiłam krowie mleko, jego przetwory, warzywa i owoce i oby w ciągu dwóch tygodni się poprawił brzuszek i skóra. Do lekarza jesteśmy umówieni. Póki co chciałabym jej jakoś pomóc, bo budzi się z wielkim płaczem na bąki w nocy, a i w dzień baaardzo marudzi na przewijaku, trzyma się za nóżki. Widzę...
  • Córcia, 2,5roku miała w zeszłym tygodniu ospę, przeszła łagodnie i w zasadzie w środę dostała orzeczenie, że jest zdrowa. I tego samego dnia wieczorem dostała 38st temperaturę, w sumie bez innych objawów.Na drugi dzień, gdy temp. spadła postawiłam małej bańki, potem temperatura wzrosła do 39,8 i tak trzyma się do teraz (2dzień), pomaga zbijanie czopkami, ale jedynie na 6h. Byłam u lekarki, która stwierdziła, że w sumie nie wie co małej jest i zapisała antybiotyk. Dziś nikt badań...
  • Dopiero jutro bede znow z corka u lekarza.Dziecko choruje od niedz.Dwa dni od 39 do 40,03 gorączki.Wczoraj była u lek.Poza wys. gorączka i suchym,ale niezbyt uporczywym kaszlem zadnych innych objawow.Lekarz twierdzi,ze to gardło jednak nie do konca jest pewien czy angina.Osłuchowo o.k.Corka ma migdały duze,czerwone,ale bez nalotow.Zdecydował sie jednak dac Klacid z uwagi na wysoka,uporczywa goraczke,ktora trudno zbic.Dostała tez Aerius bo sa wstepne podejrzenia o alergie.Wskazuj...
  • Witam wszystkich chciałabym żebyście mi PAnie/Panowie pomogli chodzi o mojego synka 4 l ma od małego ogromne migdały i trzeci migdał do tego, przechodził drobne infekcje ale dziś podczas śpiewania zobaczyłam u niego na jednym migdale coś w rodzaju narośli jak by biały tłuszcz (przepraszam za porównanie ale taki jak przy mięsie) bardzo się tym zdenerwowałam nie wiem co to może być nie ma gorączki, zachowuje się normalnie nie jak chore dziecko może Wy mi jakoś pomożecie, może coś w...
  • Witam, ostatnio moj synek, jedzac dosc lapczywie mleczko z piersi, mocno sie zakrztusil, przez chwile nie mogl oddychac zrobil sie caly siny a ja zglupialam, nie wiedzialam co mam zrobic aby zlapal oddech! na szczescie po chwili podnoszenia raczek do gory i oklepywaniu pleckow zaczal oddychac ale dlugo plakal ze strachu i widzialam jak bal sie zlapac prawdziwy oddech... i stad moja, watek...czy wiecie jak sie zachowywac w nietypowych sytuacjach ze swoimi malenstwami? jak i co ro...
  • Moja roczna corecka nie chce pic mleka.Ostatnio popijala w nocy jeszcze nawet (!) do 50ml.Teraz nie pije juz wcale,przesypia cala noc.Rano zje ok.150gram kaszki mlecznej Nestle,ok.11-12owoce,kawalek chlebka.Pozniej spi az do 15 wtedy zjada ok.150gram zupki jarzynowej czesto z miesem.Podje chlebka kawalek lub biszkopta.Nastepnie dopiero ok17-18 jakis grysik 100gram i na tym konczy sie jadospis. Pije w ciagu dnia herbatke lub wode. Wazy 8 i pol kg.Prosze o pomoc jak zastapic mleko, a moz...
  • Moja 7 latka od pewnego czasu czsto robi siku nawet co 5 minut.Badania nic nie wykazaly a problem jest nadal.Podejrzewam ze to na tle nerwowym.Dziecko nie chce chodzic do szkoly bo boi sie ze ktoras z pan nie pozwoli jej wyjsc do toalety gdy bedzie chciala.Codziennie rano przed szkola lata co chwile do toalety i do tego doszla luzna kupka ( ale to jest tylko przed szkola) Caly dzien jak jest w domu nie ma problemu. Jak mam pomoc dziecko bo to jest wielki stres i dla niej i dla mnie.Bl...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się