-
część z Was widziała mój poprzedni wątek (niedawno uaktywniło mi się PCO i okropnie popsuła się skóra), jeszcze raz liczę na Waszą pomoc:)
używam teraz kremu Bioderma Sebium AKN - jest dobry i naprawdę działa, ale 70 zł przy 30 ml i przy konieczności zakupu masy innych leków, cena okazuje się mało sympatyczna. czy Effaclar Duo byłby dobrym zamiennikiem Biodermy? nigdy nie miałam żadnego z kosmetyków LRP i nie wiem, czego mogłabym się spodziewać.
czego oczekuję?
- zmniejszenia zaskórni...
-
Issey, twoje rady były dla mnie REWELACYJNE - bardzo Ci dziękuję, ktoś pisał o uszkach do barszczu, to ja może się zaoferuję z karpatką ;)
Szukam teraz pielęgnacji dla mojej mamy i jej przyjaciółki. Oto opis:
Mama:
50 lat. Nigdy żadnych kwasów, jakieś kremy drogeryjne.
Problemy: przebarwienia, cera normalna,ani sucha, ani tłusta, duże zmarszczki, zwłaszcza pod oczami. Nie jest szczególnie wrażliwa... Chce zmniejszyć przebarwienia i poprawić elastyczność skóry... (nie wiem czy to możli...
-
Proszę o pomoc odnośnie pielęgnacji cery naczynkowej. Od poru tygodni skóra jest czerwona piecze a na policzkach jest zauważalny rumień. Skóra na policzkach jest sucha natomiast na nosie jest tłusta z wągrami( nos również jest czerwony z pajączkami). Proszę o poradę w doborze kosmetyków i podkładu do twarzy.
Dziękuję
-
Byłam u dermatologa i stwierdzła początki trądziku rózowatego-cera mieszana,lat 50.Proszę was kobitki o pomoc, jakie kosmetyki mam stosować.
-
Dziewczyny, czy macie jakiś skuteczny sposób na pozbycie się wody z organizmu w trybie natychmiastowym?
W sobotę mam wesele, a że jestem przed okresem to koszmarnie jestem opuchnięta, sukienka jest ciasna, biustonosz również. Pomocy :( wyglądam jak parówka....
-
Bardzo serdecznie prosze o pomoc :)
Moja kumpela ciachnela sobie grzywke, tak, samodzielnie...
Ma teraz , tak gdzies w polowie czola. Wlosy ma sredniej dlugosci do
ramion, proste i dosc geste. Czy mozecie zaproponowac jakas fryzure
(link, obrazek) z czym moglaby pojsc do fryzjera jutro?
(Tak wiem,ze jak pojdzie jutro do fryzjera to jej doradza - ale jak
dzis juz zobaczy ,ze da sie cos z tym zrobic, to moze przestanie
ryczec :)
p.s. nie wiem moze asymetria jakac czy kolor jakis...
-
Witam was dziewczyny..
zacznę od tego ,że 6 lat robiłam pasemka , aż miałam prawie całe jasne włosy mój naturalny to brąz ale taki troszkę ciemny brąz mysi;/ od roku postanowiłam farbować całe na blond i tak walka trwa do dziś ypróbowalam już co się da w końcu stanęło na tym ze co 2 miesiące odrosty robię rozjaśniaczem fryzjierkim potem nakładam farbę loreal albo jakaś inna.
Problem polega na tym ,że od rozjaśniaczy włosy sie bardzo niszczą kruszą i są martwe nie chcą ami rosnąc komplet...
-
Dziewczyny, poddaję się, proszę o pomoc. Forum przejrzałam, mam całe spisy składników zapychających a i tak guzik mi z tego przyszło.
Moją zmorą są zaskórniki. Zawsze były, ale odkąd rok temu odstawiłam Yasminelle to prawdziwy horror. Krostki, pryszcze miewam, sporadycznie, przed okresem, ne narzekam. Natomiast całe czoło, nos i okolice oraz brodę z linią żuchwy mam całą w zaskórnikach. Otwartych czarnych kropkach oraz zamkniętych, wyglądających jak kaszka.
Przez 8 miesięcy używałam kwasów ...
-
Witajcie
Co miesiąc przed okresem mam zawsze ten sam problem - wyskakuje mi jeden rodzaj pryszczy, zawsze ten sam. Są to twarde podskórne gule na policzkach w czerwonym kolorze. Wyleczenie ich zajmuje mi zwykle 2 tygodnie i zawsze zostają po nim ślady. Próbowałam benzacne,brevoxylu,glinki zielonej i maści ichtiolowych, zero efektu. Dziewczyny bardzo prosze o pomoc - nie mam już pieniędzy na dermatologa w tym miesiącu :(
-
potrzebuję szybkiej pomocy dostałam farbe do włosów
schwarzkopf country colors , niestety nie polska .Myślałam ,że
to sie farbyje tak jak zawsze, ale tam jest jeszcze cos
oprócz farby taka mała tubka z czymś . Prosze kogos kto
uzywał niech napisze do czego ta mała tubka .Z góry dzieki
-
Witam Szanowne Forumowiczki :)<br />
Poszukuję upominku dla kobiety. Dowiedziałem się, że chętnie dostałaby tonik i mleczko do twarzy. I tutaj pojawia się problem: chciałbym żeby było to coś renomowanego lecz nie pochodzącego z supermarketu. Kompletnie nie znam firm, robiących poszukiwane przeze mnie kosmetyki z najwyższej półki. Bardzo proszę o pomoc, co najlepiej wybrać albo w jakim sklepie szukać. Jestem z Warszawy, więc raczej odnajdę każdy zaproponowany sklep. Tylko proszę aby b...
-
Jak w temacie.Odkad pamietam,zawsze mialam z tym problem.W roznych testach wychodzila mi czysta wiosna,lagodne lato a raz nawet lagodna zima.Kolor cery i oczu wygladaja tak,jak u modelki na zdjeciu:
www.fotosearch.com/PHD462/vl07001/
z tym,ze u mnie teczowke od zrenicy oddziela delikatna zlotawa obwodka i sama teczowka ma granatowa obwodke,dodatkowo mam fioletowawe since pod oczami:(;wlosy mam takie:
cdn.sheknows.com/celebsalon//2009/06/katherine-mcphee-long-hairstyle-june-2009.jpg
i w ...
-
Witam,od jakiegoś czasu odwiedzam to forum i odważyłam się w końcu napisać. Mam 29 lat,cerę raczej tłustą,z przebarwieniami i oooogroomnymi porami,zaczerwienioną w okolicy nosa i ust .Zmarszczki mimiczne w okolicy oczu .Używam kremów Avon - ochrona młodości,ale przeczytałam tu,że nie są zbyt dobre,sama też się o tym przekonuję,bo mam od nich jakieś dziwne,czerwone przebarwienia na twarzy,a nie miałam wcześniej skłonności do podrażnień i uczuleń.Chciałabym w końcu odpowiednio zadbać o cerę,al...
-
Moje suche włosy potrzebują pomocy ...
Co jest dobre i skuteczne ???
-
Ślub juz za 2 miesiace a ja kompletnie nie wiem gdzie warto isc zeby mi nie
spieprzyli fryzury slubnej no i ładnie mnie pomalowali. Moze ktos z
forumowiczów poleci mi dobrego fryzjera i makijarzystke z Gliwic, Z gory
dzieki za pomoc.
-
Witam, mam 36 lat, duzo sie ruszam , cwicze, odzywiam sie zdrowo ale nie moge stracic nic na wadze( chce zgubic 2kg max 3) . Nie jestem gruba ale od roku wszytkie ciuchy za ciasne... Podam moj jadlospis i bardzo prosze moze ktos oceni co zle robie bo ja juz sama nie wiem
Sniadanie- pita tostowana ze serem albo kielbasa albo samym maslem
Za 3 godz jem przekaske np jogurt albo cos slodkiego(mama ilosc)
Obiad-kurczak z warzywami i ryzem albo jakies miesko i ziemniaki(ziemniaki doslownie 2 a...
-
wczoraj strasznie poparzyło mnie słońce (choc unikalam go jak tylko sie dalo) piecze a nawet boli jak bym miala małe siniaki, mam dosc jasna karnacje i jestem cała czerwona;/ przecierpiala bym gdyby nie to ze do soboty musi wszystko zniknac - mam wesele siostry, i sukienke taka bez ramiaczek, pomocy!! ma ktos jakis sposob jak sie pozbyc przedewszystkim tej 'opalenizny' i moze przy okazji tego bolu;/ moga byc domowe sposoby, jakies balsamy co kolwiek byle szybko zadzialalo, plis!
-
Mam bardzo szorstkie dłonie, pomimo że stosuję kremy i noszę
rękawiczki. Peelingi też nic nie pomagają Znacie jakieś metody na
wygładzenie skóry? Bardzo proszę o pomoc!
-
W tym wątku musze się zapytać Was drogioe kobiety,co zrobić by lepiej się poczuć i lepiej wyglądać.Niestety od momentu zimy starsznie zmizerniałem.Zrobiłem się blady,mam niewyspane "podbite" oczy,niewysypiam się,nie ma we mnie w ogóle energii.W wakacje jestem w świetnej formie,ale podczas zimy i wiosny jestem tak jakby wrakiem człowieka.Wiem że panie w dzisiejszych czasach potrafią czasem lepiej o siebie zadbać niż panowie,dlatego tutaj zwracam się o pomoc.Zacząć jakąś diete,zacząć uprawiać...
-
Wiecie może w jakich cenach są szampony w Body Shopie?Na allegro widziałam
małe butelki(250)po 50zl,ale to chyba przesada?niestety u mnie nie ma BS:(