pomoc

(495 wyników)
  • Witam. Córce pojawiła się dziwna narośl na dolnej powiece oka. Nie do końca wiem czy wymaga to wizyty u pediatry czy okulisty? Dzwoniłam dzisiaj na dyżur na Działdowską bo tam akurat mieli dyżur pediatryczny i usłyszałam aby nie jechać bo oni nic na oczy nie pomogą. Mam szukać okulisty. W najbliższym dla nas szpitalu gdzie mają dyżur okulistyczny usłyszałam, że nie przyjmują dzieci do lat 10. Gdzie w Warszawie szukać doraźnej pomocy okulistycznej? Jakim kluczem się kierować? Córka ma dopiero ...
  • Zwracam sie do Pani, bo juz nie wiem co mam robic:((( Gdzie szukac pomocy i jak dalej diagnozowc syna. Na dodatek pediatra do ktorego mam zaufanie, ktory zna synka bedzie dostepny dopiero z poczatkiem marca. A sytuacja, objawy sa dosc dziwne i nie jasne. Moze najpierw opisze dolegliwosci. Syn rowno tydzien temu dostal naglego ataku bolu glowy, w okolicy skroni tuz nad uchem. Bol ten rozwijal sie i nasilal w ciagu kilkudziesieciu minut. W trakcie tego, zbladl a momentami wygladal jakby d...
  • witam, od dłuższego czasu zmagam się z problemem mięczaka zakaźnego u moich dzieci (3 i 6 lat). jesteśmy już po 2. łyżeczkowaniach oraz próbach zwalczenia tego świństwa płynem Solphadermol. Rezultat tych tortur stosowanych na dzieciach jest taki, że wykwitów mięczaka mają 3 razy więcej niż przed zabiegami, ręce opadają:( przeczytałam mnóstwo postów dotyczących walki z wirusem mięczaka i lek, jaki rodzice najczęściej polecają, to homeopatyczne kulki Thuya, niestety nie znalazłam nigdzie in...
  • Droga Pani proszę o pomoc. Bo brakuje mi już sił na chodzenie po lekarzach. Mój synek ma 4,5 roku. Od lipca kaszle, kaszel zmienny raz suchy raz odrywający raz rano, raz przez cały dzień, czasem w nocy. Osłuchowo czysty bez temperatury. Wykluczyliśmy krztuścca, mononukleozę, miał prześwietlenie płuc, zatok ,z wymazu gardła i nosa wyszedł gronkowiec złocisty MSSA bardzo liczne. Po tym wymazie pediatra przepisala nam antybiiotyk zgodnie antybiogramem Augmentin. Dostawal przez 7 dni, jednak po p...
  • Witam,synek obecnie ma 3 latka,praktycznie od zawsze miał troche sucha skórę,czasami cos mu wyskoczyło na buzi lub rączce ,pózniej znikało.Smarowałam tylko zwykłymi kremami nawilzającymi.Niestety ostatnio dostał wysypkę na nogach ,pózniej na brzuszku,potem na rekach i plecach...Na poczatku nie swędziała go specjalnie,pózniej troche drapał .Ale nie narzekał ze go mocno swędzi.Do wczoraj:(dostaje strasznych napadów i krzyczy ze go boli albo swędzi.Trzyma sie za głowę lub za plecki.(Na plecach m...
  • [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/fg/ub/vbw1/xSU3um81j6ByBVPRqB.jpg[/img] [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/fg/ub/vbw1/NkyU3lz4ThgfUchg3B.jpg[/img] [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/fg/ub/vbw1/W2uFBsYEMbmeBIueGB.jpg[/img] moja corka, 22 miesiace od tygodnia sie drapie, jutro mam wizyte u pediatry ale z racji tego, iz mieszkamy w Usa gdzie raczej takie sprawy sie bagatelizuje chcialabym sie zapytac Pani doktor i Was drogie mamy, coz to takiego moze byc? Boje sie ze o...
  • Witam Pani Doktor, mam pytanie - mój syn ma 4,5 roku i ciągle się moczy. Odstawiam go 3 razy w nocy, za każdym razem siusia. Kiedy chcę sprawdzić, czy odstawianie jest nadal potrzebne i ominę jeden raz - zaraz jest mokre łóżko. Czy syn nie powinien umiec już utrzymać mocz przez całą noc? Po nocy jest w nocniku tego moczu bardzo dużo! W dzień moczenie się nie zdarza (chyba że jest bardzo zabawiony i troszkę popuści), badania moczu z posiewem wyszły ok. Pediatra każde czekać do 5-go roku życia,...
  • Witam byłam dzis u lekarza z dziećmi 3,5 roku i 6 lat grypa. dostaliśmy syrop groprinosin syrop mucosolvan a na noc sinecod syrop , bioaron C , Nurofen 3X 5ml dla obydwojga i calpol dla młodszego 4x5 ml i teraz się zastanawiam czy dobre jest podawanie dziecku lek przeciwkaszlowy na noc ? i ten calpol z nurofenem ? Calpol to podobno paracetamol no więc zgłupiałam ... Czy dawka nurofenu nie jest za mała ? ja podaje dzieciom 7,5 ml.według tabelki ... Jest to nowy lekarz ciężko panią dr zroz...
  • Witam!Mam problem, moja corcia(2 lata i 9 m-cy) od soboty jest przeziebiona. wszystko byloby ok gdyby nie fakt ze meczy ja straszny katar. i zupelnie nie wiem coz nim zrobic. dziecko wpada w hiserie jak widzi fride, smarkanie nie wychodzi jej zupelnie. podaje jej nasivin (po dlugich pertraktacjach) ale nie ma to wiekszego sensu skoro nie chce dac sobie odciagnac smarku. smaruje jej rowniez pod noskiem mascia majerankowa.Nawilzam i wietrze jej pokoj. dodam jeszcze ze mieszkam w szwecji gdzie l...
  • bardzo proszę o interpretację bo nic nie rozumiem. 1 bakterie saprofityczne 2 streptococcus pneumoniae wzrost++ -wynik oznacza wrażliwość na erytromecynę jest reprezentatywny dla roksytromycyny,klarytromycyny,azytromycyny antybiogram 2 amoxicllin Mic <=0,06 S benzylpenicillin Mic <=0,06S cefotaxime Mic<=0,06 S Ceftriaxone Mic<=0,06 S erythromycin Mic<=0,25 S trimethoprim/sulfamethoxazole Mic<=10 S bardzo proszę o pomoc bo wizytę m...
  • Regulamin forum chyba na to nie pozwala, ale nie mogę się powstrzymać. Bardzo chciałabym podziękować Pani dr, kasiak37, madziulcowi i innym mamom za pomoc na tym forum, przez cały czas mojej na nim obecności. W weekend byłam naprawdę w podbramkowej sytuacji i szczerze mówiąc, gdyby nie Wasza pomoc albo bym zwariowała ze strachu, albo pojechała z dzieckiem na pogotowie, bo ile może trwać wysoka gorączka??? Jedyne co smuci mnie w tej całej historii, to brak prawidłowej diagnozy i leczeni...
  • Syn ma 11 miesięcy,miał kaszel w chwili pobierania krwi (niby od ząbkowania ale mi to wyglądało na przeziębienie). -leukocyty 14,230 -neutrocyty% 28,2 proc -limfocyty% 54,8 proc -monocyty% 6,8 -eozynofile % 2.8 proc -bazofile% 0,8 proc -LUC% 6,8 PROC -NEUTROCYTY 4,1 -limfocyty 7,8 -monocyty 0,97 -eozynofile 0,39 -bazofile 0,10 -LUC 0,96 -erytrocyty 5,15 -heboglobina 13,2 -hematokryt 37,8 -MCV 73,3 -MCH 25,7 -MCHC 35,0 -RDW 14,2 -PLYTKI 393,0 -MPV 9,1 -OB 6 bARDZO PR...
  • Witam. Mam problem bo nie wiem co mam robic i czy dobrze postepuje. 9 sierpnia bylam z dzieckiem u lekarza bo na PIERWSZE szczepienie< dziecko urodzilo sie 22.06.2012> lekarka go badala i osluchowo nic nie wyszlo ale zle wygladal bo byl blady zwazyla go i malo przybral na wadze <urodzil sie mial 4,600 i 63cm> bo wazyl 5,400 a 69cm ale byl nie cale 30min po jedzeniu i kupki nie robil. Kazala mu pobrac krew na badania i mocz. Wiec ze byla polozna od razu pobrala nam krew i wyn...
  • Pani doktor. Prosze o pomoc. Moja córeczka skonczone 5 m-cy waga urodzeniowa 3700 obecnie 5500. Wykryty refluks moczowo-pecherzowy II stopnia obustronny. Bierze furagin Przebadana w szpiatlu specjalistycznym- gdzie wykryto ten refluks, usg głwki- waskulopatia wzgórzowa, anemia w zaleceniu podawac tylko wit b6 i kw. foliowy. To było gdy miała 2 miesiace. Przyrost wagi minimalny , apetyt tez kipeski. Teraz jest na isomilu (podejrzenie nietolerancji laktozy nutramigen bee) Dzisiaj...
  • Witam Mój syn ma 18 miesięcy.Od urodzenia choruje na refluks układu moczowego(5 st). Nie znamy przyczyny tego refluksu.Leczymy się w CZD.Syn przyjmuje leki Cardura,oraz Furagin. Leki te były przemycane razem z posiłkami i sądzę że to przez to syn jest niejadkiem. Mleko je bardzo rzadko.Jesli już to zupę mleczną lub kaszkę(rzadko-często ma odruchy wymiotne).Chętnie je jogurty Danio,jajko na miękko. Chleb suchy lub bułkę bez masła. Owoce je wszystkie bardzo chętnie. Z warzyw ogórki,march...
  • U córki zdiagnozowano [i]Padaczkę pod postacią napadów częściowych prostych[/i] (po szczepieniu). Badanie EEG było wykonane w szpitalu w strasznej histerii córki, nienaturalnym śnie podczas którego się zanosiła (nie wiem czy to ma znaczenie), podczas tego badania spała 30 min, zachowane były wszystkie fazy. Postawiono diagnozę jak wyżej. Zalecono Luminal 2x po 1/2 tabletki (przez 3 lata) Natomiast ja na własną rękę powtórzyłam badanie EEG. 2 doby wcześniej odstawiłam Luminal i nie podawa...
  • Witam serdecznie! Bardzo prosze o opinie na ten temat. Mój synek ma 7,5 m-ca. W związku z tym, ze nie rozwij sie prawidłowo (nie przewraca sie z pleców na brzuszek, sam dobrze nie siedzi) udaliśmy sie z nim do neurologa, ten stwierdził ze synek ma za dużą główkę, wiec podejrzewano wodogłowie, ale po usg główki te opcje wykluczono, bo wynik usg główki ok. Wyszły jedynie rogi przednich komór bocznych troche poszerzne. Neurolog martwiłzbyt szybki przyrost obwodu glówki dziecka: urodzony - ob...
  • Mój 7 latek skarży się od jakiegos czasu na bóle brzucha, wymiotuje, ma rowolneinie, zrobilismy USB jamy brzusznej, wyszła powiększona wątroba,Neurofile 65%- (norma 60%), Limfocyty 23,8% (norma 25%), monocyty 8,6 (norma 6) cholesterol HDL 45 (norma 55), hemoglobina 12,6. Lambiele i robaki wykluczone. Jestem załamana, bo nie wiem co to jest.. pomocy
  • Witam, pisze, poniewaz nie wiem, jak pomoc mojemu dziecku... syn ma 4 lata. do tej pory mial 2 razy zapalenie oskrzeli - raz z dusznoscia a raz raczej nie, w kazdym razie lekarz nie nadmienil nic, raz wyladowalismy w szpitalu na obustronne obturacyjne zapalenie pluc - mial wtedy 3,5 roku. po wyjsciu ze szpitala zlapal kolejne oskrzela - 3 dni po szpitalu, bez obturacji. od momentu wyjscia ze szpitala ma inhalace z pulmikortu 2xdziennie ampulka 0,25 i berodualu. berodual mamy brac jak jest ka...
  • Przepraszam, że takie długie, ale ciężko się streścić w tej sprawie. Nasz niespełna 2-letni syn ma przypuszczalnie alergię na białko mleka krowiego, ale nie jesteśmy tego pewni. Lekarze też. Objaw jest jeden - plackowate skupiska krostek (zaczyna się od 1-2), o zróżnicowanej średnicy (0,5- 3 cm), przeważnie na ramionach i przedramionach, ale także na nóżkach. Dziecko jest od początku karmione sztucznie (Bebilon) i generanie nie ma z nim żadnych problemów zdrowotnych. Ok. roku...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się