pomoc

(425 wyników)
  • Witam serdecznie, ponieważ nie znalazłam odpowiedzi na moje pytania w internecie, postanowiłam się do Was zgłosic drogie internautki, licząc na waszą pomoc. Ostatnio byłam u swojej ginekolog i Pani kazała mi zrobić następujące badania tsh,, th4, antytpo, anty tg, toxo iig, toxi iim, rubella igg, cmv igg igm. Nie wszystkie skróty udało mi się odszyfrować. Moje pytanie jest następujące, gdzie mam zrobić te badania, gdzie mam się udać, czy one są wykonywane poprzez pobór krwi, czy trzeba by...
  • Cześć Bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników. Kolejną wizytę u lekarza mam dopiero za kilka tygodni, ale szaleję z niepokoju czy wszystko jest OK, albo raczej jak bardzo nie jest:( Ok. 10 lat temu miałam zdiagnozowane PCO, wiele lat brałam tabletki anty, w ostatnich latach podczas badań usg lekarze mówili mi, że wszystko wygląda ok....ale od roku staram się o dziecko, na razie bez rezultatów niestety. Od poszukiwania rozwiązań w internecie straciłam już głowę. Będę wdzięczna za rzuc...
  • Na poczátku napiszé,ze mieszkam w UK i niestety w moim rejonie z jakiegos powodu nawet rejestracja w przychodni statnio jest problemem,bo wszystkie terminy na najblizszy tydzien majá zajéte.Dlatego bedé sie starac o jakikolwie kontant z lekarzem,ale nie wiem,kiedy to nastápi. Proszé,jesli któras z Was ma pomysl,co moze byc przyczyná mojego problemu,niech napisze...W kwietniu tego roku poronilam.W czerwcu bédác w PL zrobilam badania,bylo ok,mialam stwierdzone tylko malutkie cysty na jajnikach...
  • Błagam o pomoc. przeszukałam cały internet i nadal nie wiem jak je stosować. Chodzi o liście malin, czerwoną koniczyne i liście pokrzywy wiem jak działają, ale nie wiem od którego dnia cyklu moge je stosować i czy mogę je brać biorąc clo? proszę o pomoc już nie wiem co robić, chcę mieć dzidzie i juz bym mogła nawet jeść te zioła na surowo kilogramami, gdyby tylko pomogły. właśnie mi się zaczął nowy cykl i nie wiem co pić, które zioło?. najchętniej to bym wypiła butelkę whisky i zapomniała ...
  • Witam czy może ktoś mi pomóc w interpretacji odebranych wyników. Czy wszystko jest w porządk ?, staramy się z narzeczoną o dziecko już od ponad roku i nic z tego na razie nie wychodzi :( bardzo proszę o pomoc. Wyniki przedstawiają się następująco. Okres karencji 4-5 Objętość 1,75ml Czas upłynnienia >60mln pH 7,8 Całkowita liczba plemników w ejakulacie ...
  • Pomoc(8)

Zaplodnie kobiete ladnymi dobrymi genami dswiadczenie.Tel lub sms bo nie zawsze moge odebrac. 505 757602
  • czy przy tej chorobie jedynym wyjsciem jest inseminacja?prosze o pomoc
  • zaczne moze od poczatku. Mam 25 lat od ponad 4 lat staramy sie o dziecko i ciagle nic. Ja nie wiem od czego mam zaczac te wszystkie badania.Jak to wyglada? ile czasu na to wszystko potrzeba? nie mam juz sily, wszystko mnie denerwuje a jak na zlosc wszystkie kobiety w moim otoczeniu porodzily juz cudowne dzieciaczki albo oczekuja ich przyjscia na swiat . Znowu chce mi sie plakac, myslalam, ze ten okres mam juz za soba ale zaczyna sie znowu i to wszystko przygnebia mnie jeszczce bardziej. M...
  • Witam Na forum jestem nowa. Robię pierwsze kroki w diagnostyce niepłodności. Od 2 miesięcy jestem pacjentką kliniki niepłodności. Mam wielką prośbę o pomoc w interpretacji moich wyników hormonalnych. Mój lekarz mówi, że jest ok. ale ja czuję, że coś musi być nie tak (porównywałam normy). Mam 30 lat. Badanie robione w 2 dc.: FSH wynik: 5.0 f. pęcherzykowa 3,5-12,5 f owulacyjna 4,7-21,5 f. lutealna 1,7 -7,7 LH: 6,1 f. pęcherzykowa 2,4-12,6 f owulacyjna 14-95 f. lutealna 1,0 -1...
  • Dziewczyny czy któraś z Was korzysta z pomocy bioenergoterapeuty? Ja przy pierwszym podejściu do ivf nie korzystalam i się nie udało, przy drugim podejściu chodziłam do bioenergoterapeuty i się udalo. Teraz staramy się o drugie dziecko i jestem po ivf i tez korzystam z pomocy tego Pana. Co Wy myślicie na ten temat, macie jakieś doświadczenia?
  • Witam, mam może dziwne pytanie,ale to dla mnie b ważne.Wczoraj miałam transfer i po nim wieczorem zauważyłam na bieliźnie, w któej byłam jakąś białą zaschniętą substancję.To było jeszcze przed luteiną. Czy to mógł być zarodek??????? Co się dzieje z zarodkiem, które się nie zagnieździł?Jest wchłaniany, czy wydalony? Dziękuję za pomoc!
  • Dziewczyny bardzo proszę o pomoc. Od półtora roku leczę się. Obecnie 3-7dc jestem stymulowana femarą. Jest to pierwszy cykl kiedy mierzę temperaturę i chyba nie było owulacji. A dzisiaj mam 18dc, to moje temperatury: 5dc- 36,6 6dc- 36,6 7dc- 36,7 8dc- 36,6 9dc- 36,7 10dc- 36,7 11dc- 36,7 12dc- 36,7 usg, są trzy pęcherzyki 13mm, 12mm, 11mm 13dc- 36,9 14dc- 36,7 15dc- 36,7 16dc- 36,5 - pojawił się śluz trochę rozciągliwy, przezroczysty (pęcherzyk powinien mieć ok 21mm) 17dc- 36,7...
  • dziewczyny, bardzo was proszę o pomoc, jestem zupełnie zielona w tych sprawach. Bardzo chciałabym mieć już małego dzidziusia. Z mężem zaczęliśmy starania i jak na razie nic z tego Okres mam co 30dni. Ostatnio wahał się między 38 - 45 dni (2 cykle tak miałam); teraz tj. od 2 miesięcy (grudzień, styczeń) wypadł po 30dniach, a termin następnej miesiączki przewiduję na 27luty. Byłam u lekarza, który wykonał badania i przedstawił takie oto wyniki, a jedyne co powiedział, to to,że wszystko jes...
  • witam, odebralam wynik na stopien czystosci pochwy-II - czy to jest ok czy powinnam podleczyć? wymaz na obecnosc anytgenu chlamydii - ujemny- czy to dobrze czy zle? mam wizyte u gina za kilka tygodni i nie wiem czy powinnam jednak udac sie wczesniej??? Z góry dziekuję za pomoc;)
  • Bardzo prosze o pomoc bo nigdzie nie moge wyszukać jakichkolwiek informacji o takiej sytuacji: Estradiol 3dc: 48,98 (norma dla fazy folikularnej do 160) Estradiol 15dc (dzień dwa przed owu) 267,40 (norma dla fazy owulacyjnej 34- 400) Estradiol 24dc (7 dni po owulacji) [b]309,7[/b] (norma dla fazy lutealnej 40.0-261.0) Co to może oznaczać? Wszedzie gdzie udało mi się doczytać pisza,że estradiol spada po owulacji a u mnie tak bardzo podskoczył :( Dodam,że owulacja potwierdzona ...
  • Witam wszystkich zaglądających na to forum; chciałabym prosić Państwa o pomoc w badaniach. Jestem studentką, która pisze pracę licencjacką i przeprowadza badania nt. postaw małżeństw niepłodnych wobec metody in vitro. Mam przygotowaną ankietę, ale z racji problemu z dotarciem do gr. badawczej, chciałabym zapytać, czy pomogliby mi Państwo w badaniach? pomysł mam taki, że podałabym swojego maila i jeśli będą małżeństwa które chciałyby mi pomóc i uzupełnić ankietę (30pyt zamkniętych) prosz...
  • Witam szukałam takiego forum i znalazłam , nie byłam jeszcze w ciąży mam 30 lat zaczełam się leczyć i to moje pierwsze wyniki wizyta za tydzien boje się może ktoś pomoże w interpretacji ??? to moje wyniki PRL-PO MTC 291.9 PROLAKTYNA 6.88 FSH 1.57 LH 2.92 ESTRADIOL 233.1 z góry dziękuje powiem szczerze że już gubie się w tym wszystkim pozdrawiam serdecznie
  • witam Was, jestem nowa na tym forum. mam do Was bardzo ważne dla mnie pytanie. odebraliśmy wyniki mojego męża i ogólny % ruchliwosci 60%, ruchliwość plemników typu A to 0% (zero %), typ B 55%, Typ C 5%, typ D, czyli brak ruchu w ogóle 40%. Proszę powiedzcie mi, czy z takimi parametrami jest możliwa inseminacja? czy już tylko in vitro nam pozostało? a może nawet z in vitro będą problemy? z góry dziękuję za odpowiedzi. przyznam,że jestem trochę załamana :(
  • Cześć dziewczyny, Bardzo serdecznie Was proszę o interpretację moich wyników ponieważ jeden szczególnie mnie martwi. Wszystkie 3 badania były robione w 4 dc: PRL: 6,17 ng/mi ( zakres wartości 2,80-29,90) TSH: 0,40 ( zakres wartości 0,35-5,50) i ten wynik mnie bardzo martwi ponieważ jestem w dolnej granicy normy chociaż usłyszałam, że "norma to norm":) Jeżeli wynik jest słaby to co to znaczy? FT4: 17,1 ( zakres wartości 11,5-22,7) Serdecznie dziekuję za w pomoc w interpretacj...
  • wczoraj byłam na badaniu USG, lekarz stwierdził powiększone endometrium - 15mm (w I fazie cyklu, 5 dzień miesiączki), powiedził, że to jest niepokojace. ponadto stwierdził malutkie jajniki i małe pęcherzyki wokół nich, co to znacz? skierował mnie również na badania hormonale, wyniki: LH 5,66 mIU/mL FSH 6,21 mIU/mL PRL 23,11 ng/mL co te wyniki oznaczają, prosze o pomoc... napomkne również, że od momentu kiedy przerwałam branie tabletek antykoncepcyjnych (Microgynon) mam okres co 3 m-c...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się