pomoc

(623 wyniki)
  • Moja córeczka ciągle choruje, nie wiem już co robić, zaczęłam szukać tu porady na forum. Czy ktoś może mi pomóć, gdzie znaleźć mądrego lekarza, który nam pomoże? Wciąż antybiotyki, na okrągło, jestem załamana, proszę o pomoc !!
  • Proszę mamy/tatusiów o poradę. Może ktoś się na tym zna. Prowadzę spory z partnerem o opiekunkę. Obecnie nie mieszkamy razem i całe piętno opieki nad dzieckiem spoczywa na mnie. Ojciec odwiedza dziecko raz, dwa razy w tygodniu. Dla mnie jest to bardzo absorbujące, ponieważ studiuje i pracuje dorywczo, więc w opiece nad dzieckiem pomaga mi mama i babcia. Nie chce ich tak obciążać, w końcu ojciec też powinien zająć się dzieckiem i mi pomóc, dlatego zaproponowałam mu, że skoro on nie ma czasu mn...
  • Szukamy z mezem pomocy, bo juz nie dajemy rady :( Nasza 2 letnie corka nie przesypia nocy. Kladziemy ja spac z uwzglednieniem codziennego rytuału ok 21 (wczesniej nie ma szans). Ania spi w swoim lozeczku w zwoim pokoju. Lubi tam spac. W naszym malzenskim lozku lubi mniej. Zatem - zasypia o 21 i do polnocy budzi sie 2-4 razy. z placzem, wolajac nas rozpaczliwie siedzac na swoim lozeczku (80X160), gdy ktores z nas przyjdzie to pokazuje, zeby sie obok niej polozyc, bieze misia pod pache i ...
  • Witam serdecznie rodziców naszych pociech. Jak każda mama zamartwiam się o zdrowie dziecka. Do sedna: Mój synek 3 latka ma na nodze dwa niewielkie siniaki które utrzymują się długo. Dodam, że nie pamiętam stłuczenia. nie obserwowałam za bardzo tej nóżki. Zmartwiłam się dziś oglądając zdjęcia z wakacji a na nim siniaczeki były nie wiem czy to te same ale miejsca te same noga ta sama więc bardzo możliwe. Proszę o odpowiedzi. Może mieliście podobne problemy. Dziękuję z góry za odpowiedzi.
  • Drogie mamy proszę o Waszą pomoc. Mój 3 latek dostał na zapalenie oskrzeli antybiotyk DUOMOX, pierwszy raz w Swoim krótkim życiu bierze antybiotyk. Syn nie chce go przyjmować tzn. przez ostatnie pięć dni przyjmował bez problemów poprzez rozpuszczenie tabletki w niewielkiej ilości wody (ponad 20 mil). Wczoraj wieczorem wypił to lekarstwo po czym zwymiotował, pomyślałam, że może za szybko wypił. Dziś rano ponowie dostał lekarstwo po czym zwymiotował :(. Musimy jeszcze przyjmować lek przez ...
  • Witam, córka ma rok i 7 miesięcy, od jakiś 2 tyg bardzo źle sypia (wcześniej też rewelacji nie było, ale średnio były to 2-3 pobudki) Potrafi budzić się co pół godziny, chociaż pierwsze 3h snu przesypia bez pobudki. Próbowałam wszystkiego wymęczania, wyciszenia, zmian pościeli, zmian łóżeczek, wiatraków, otwierania okien i nic. Ja te ciężkie noce jestem wstanie przetrzymać, ale nie wiem jak długo bo do pracy wstaje o 5.30 i wracam o 17ej. czyli praktycznie ostatnio nie sypiam, ale ja wytrzyma...
  • Do moderatora, albo ktos inny orientuje sie w czym problem. Przeczytane watki i posty zawsze i automatycznie zaznaczaly mi sie na kolor fioletowy. Od 2 dni mimo tego, ze wchodze na jakis watek/post kolor pozostraje ciagle niebieski-tak jakbym wcale na niego nie wchodzila. Z czym zwiazany jest problem? Prosze o pomoc, bo jest to dosc problematyczne przy odpisywaniu na posty. Z gory dziekuje za informacje.
  • Albo - jak mu pomóc, tak aby samemu nie zwariować? Problem - stulejka. Mały ma 13,5 miesiąca. Od dziś mam maść - Kuterid - przepisał chirurg dziecięcy. Mam smarować czubek sami-wiecie-czego, odciągając lekko napletek, dwa razy dziennie, w tym raz po kąpieli. No OK. Tylko, że młody dostaje dzikiej histerii, no szału po prostu. U lekarki aby go zbadać trzeba było dwóch osób do trzymania, a lekarka jako trzecia zajmowała się badaniem, a i tak było ciężko. Dziś po kąpieli sama, bo mąż na wyjeźdz...
  • Witajcie.Proszę Was o radę i pomoc. Moja córka ma 4.5 roku, jest baaardzo żywym, energicznym dzieckiem. Na co dzień cieszy nas to bardzo, ale mamy odwieczny kłopot ze snem. Nie ma czasu na takie "marnowanie" doby : ) Przeważnie zasypia koło 23- 24, rano jest delikatny kłopot ze wstawaniem do przedszkola, ale nawet jak się uda jej wcześniej zasnąc jest tak samo. Próbowaliśmy już wszystkiego, konsekwentnie, nawet według rad super niani. Jest bardzo trudno.Są kołysanki, bajki czytane, mówione, z...
  • jej corka ma 5 lat i ubieranie si eto jakas tragedia. wiec tak niezaleznie od tego czy jej mama czy ona sama ubranie przyszykuje, to i tak przed uraniem sie jest scena, ze jej sie nie podoba. b. przygotowane wspolne wieczorem nic nie daje, bo rano juz jest nieadne. c. pomoc przy wyborze ubran konczy si eplaczem. d. samodzielny wybr konczy sie placzem, ze jej sie nic nie podoba. e. brnie na sile konczy sie placzem cala droge do przedzszola pomysly???? ja nie mam.. sorry,,
  • Przepraszam, ze kopiuję wątek ze zdrowia dziecka, ale tam nie mogę doczekać sie słowa odpowiedzi, a przyznam,, ze umieram z niepokoju... Witam serdecznie. Jestem mamą Kasi (2 latka i 8 miesiecy). Już w czerwcu po raz pierwszy u córeczki wystąpił taki nieoczekiwany, napadowy ból prawej nóżki - ok. kolana. Dziecko nie mogło stapnąć na nogę, płakało. Trwało to tylko 2 dni i samo minęło. W ub. tygodniu, a więc po 4 miesiącach sytuacja sie powtórzyła... Tym razem dotyczy to lewej nóżki, dokładn...
  • witam serdecznie.....szukam porady w sprawie mojego problemu.Mam 1.5 rocznego malucha Natanka ,dziecko najkochansze na swiecie, bardzo aktywne i zdrowe jak dzwon:) W zazadzie problem moj dzieje sie od zawsze, kiedy tylko jest maluch, jak w temacie budzi sie po piec razy w nocyna poczatku myslałam normalne ...głodny, trzeba go przebrac, nie wygodnie mu, jest mu zimko itd.......pozniej ząbki, wrazenia jakies z dnia itp.....zaczeło mnie to niepokoic, zrobilismy badania na obecnosc ...
  • mój synek ma dwa latka i 3 miesiące. dwa tyg temu wrócił z wakacji od babci z Polski, od dwóch tyg robi dziwną kupkę-małe twarde bobki. dzisiaj dodatkowo tak dziwnie się poruszał przy tym i widziałam na jego pysiaku że sprawiało mu to ból. gotuje zwykłe polskie dania, codziennie zupa i drugie danie(ziemniaki/makaron, mięso)je codziennie owoce, jogurty. zaczęłam mu parzyć herbatkę koperkową ale dalej jest to samo. do picia podaje mu kompot jabłkowy albo wodę z sokiem malinowym.co to moz...
  • Witam, moj synek ma 5,5 roku. Od ok pol roku zdarzalo mu sie obudzic w nocy i plakac, wolac mamo, cos tam mamrotal pod nosem, ale po kilku minutach budzil sie i zasypial. Zdarzalo sie to niezbyt czesto, wiec nie martwilam sie. Ostatnio jednak ten stan sie nasilil i jakby rozwinal. Budzi sie kiedy mu sie chce siusiu. Trzeba go zaprowadzic do lazienki, bo nie moze trafic. Pozniej zaczyna plakac, wyrywa sie, idzie gdzies, krzyczy mamo i mowi cos niewyraznie lub jakies czastki zdan. C...
  • POMOCY!!!(43)

Witam,nie wiem czy byl juz taki watek,ale uwazam ze kazde dziecko to nowy watek. Mam corke z II ciazy prawidlowej,ale kiedy lekarka ja wyciagala,wydaje mi sie ze ja utopila w wodach,bylo niedotelenie okoloporodowe,dostala po 1 pkt a potem tylko za miesnie 1pkt.byla reanimowana inkubowana,oczywiscie wszystkiego dowiedzialam sie z ksiazeczki. Walczylam o jej rechabilitacje, bo szpitalu nie potrafili jej pomoc,tak delikatnie piszac, od 7 miesiecy cwicze z nia, jezdze wszedzie prywatnie z nia,zmi...
  • Dziewczyny proszę o pomoc karmiłam małego przez 21 miesięcy i wczoraj się już skończyło myślałam że mały zniesie to gorzej ale on spoko gorzej ze mną kupiłam laktator ale nie wiem co ile godzin mam odciągać pokarm i ile go odciągnąć aż pierś będzie pusta??? Mam dużo pokarmu i boję się żebym nie dostała jakiegoś zapalenia proszę pomóżcie poradźcie co robić
  • Drogie doświadczone mamy, proszę o Waszą pomoc !!!. Mój 3 letni synek chodzi do pierwszej grupy przedszkolnej, ciągle choruje, co prawda nie było poważnych infekcji takich jak zapalenie oskrzeli itp. ale bez przerwy występuje u Niego katar, kaszel mokry. Lekarz każe obserwować, przy gorączce podawać Nurofen, flegaminę na kaszel i oczyszczanie noska. Dodam, że przed pójściem do przedszkola w ogóle nie chorował. Wygląda to tak, że tydzień Krzyś jest zdrów a kolejne 2-3 podziębiony. Teraz dod...
  • Kochane dziewczyny, chcialabym sie zwrocic o pomoc w nastepujacej sprawie. Otoz kilka dni temu dowiedzialam sie, iz moja dawna przyjaciolka jest w tej chwili w ciazy - termin na 20 marca. Niestety dziewczyna nie ma za ciekawej sytuacji - po kilku latach rozpadl sie jej zwiazek, wiec na dobra sprawe zostaje sama z dzieckiem, oprocz tego nie miala stalej umowy o prace wiec latwo domyslec sie jakie jest stanowisko pracodawcy:( Na pomoc rodzicow nie moze liczyc gdyz zmarli kilka lat...
  • Mój 3,5 letni syn strasznie obgryza paznokcie. Ma juz polowe tej plytki paznokciowej, ktora jeszcze niedawno obcinalam. Kupilam specjalny lakier, ale zorientowal sie, ze mozna go zmyc woda i to nic nie daje. Ciagle upominanie tez nie. On to robi bezwiednie, reka sama leci do buzi Co mam zrobic? Macie jakies sposoby? Dziekuje za kazda pomoc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się