-
Witam.Jestem matka ktora sama wychowuje corke 14 lat w tej chwili jestem bez srodkow do zycia nie mam za co kupic dziecku cwiczen do szkoly chodzi do drugiej klasy gimnazjum sypia sie juz jedynki szkoly nie obchodzi ze nie mam pieniedzy zeby kupic w tej chwili od paru dni nic nie jemy bo nie ma za co kupic zywnosci zadaje sobie pytanie co ze mnie za matka ktora nie potrafi utrzymac dziecko.Ja pracuje moj dochod w sierpniu wyniosl 560 zl starczylo na oplaty i to nie wszystkie.Bardzo prosze o p...
-
dzien dobry potrzebuje pomocy jestem mama dwojki dzieci niepelnosprawnych corka ma wade serca wade stopy konsko szpotawa i slabo przybiera na wadze syn ma wade mozgu jestesmy w trudnej sytuacji potrzebuje pomocy na remont mieszkania czy moze ktos ma zbedne materialy remontowe za kazda pomoc bende wdzieczna moge udowodnic moja sytuacje bardzo prosze o pomoc podaje moj meil monikasokolowska@wp.pl
-
witam wszystkie e mamy. zwracam sie do was o pomoc. mam 35 lat i trojke malych dzieci. sprobuje przedstawic swoja sytuacje.
1. dodatku mieszkaniowego nie mam. korzystam z pomocy gops-u. dostaje zasilek rodzinny 340 zl. i w tamtym roku w sierpniu dostalam zasilek celowy.
2. jestem zarejestrowana w up, ale nie mam zasilku dla bezrobotnych.
3. zasilku wychowaczego nie mam. jestem w domu z 2 dzieci, a najstarsza chodzi do "0". nie moge podjac pracy, zajmuje sie dziecmi, nie moge liczyc na po...
-
Nie wiem jak zacząć,trudno mi pisać o swoich problemach,bo każdy z nas je ma. Mam 28 lat ,trójkę cudownych dzieci,7-letnia Angelika,5 letni Kamili i Justysia która 2.04.2013 skończyła roczek,wspaniałego męża,choć już troszkę zmęczonego-zmęczonego bo choć ciężko pracuje nie starcza nam na wszystko a mimo to gdy zasypiamy wieczorem często powtarzamy sobie "NA ZAWSZE ZRAZEM" :) .Maż dzięki pomocy z urzędu pracy załapał się na dofinansowanie i pomoc w założeniu firmy.Ciężką pracą i wytrwałości mę...
-
Ciężko mi prosić o pomoc ale sytuacja mnie do tego zmusza. Mam 18 lat i odżywiam się przez gastrostomie. Jest to kosztowne i nie starcza nam pieniędzy. Przyznano mi zasiłek 400zł. I od stycznia wraz z rodziną mieszkanie socjalne. Koszt odżywki wynosi mnie 300zł miesięcznie a jest to jedynie specjalny dodatek do przecierowych płynnych posiłków. Do tego leki i witaminy bo wykryto u mnie zaburzenia krążenia. Staram się nie obciążać rodziców ponieważ mam 4 rodzeństwa i nasze dochody nie przekracz...
-
Witam nazywam się Dominika. Piszę do was z prośbą o pomoc. Wraz z narzeczonym znależliśmy się w trudnej sytuacji, partner ciężko zachorował na złośliwy nowotwór jądra i od tego czasu nie może pracować. Często przebywa w szpitalu ja nie mogę podjąć pracy ponieważ mamy małego synka Oskarka który ma dopiero 6miesięcy. Jestem zarejestrowana jako osoba bezrobotna w Urzędzie Pracy. Posiadam wykształcenie Zawodowe. Utrzymujemy się z chorobowego partnera moich alimentów od mojego ojca i zasiłku rodzi...
-
Witam. Mam 23 lata jestem w 7 miesiącu ciąży, piszę bo już jestem u kresu sił moja rodzina się odemnie odwróciła potępia mnie ubliża bo jestem w ciąży i ojciec dziecka nie chce mieć z nim nic wspólnego. Nie mam na kogo liczyć nie wiem do kogo mam się zwrócić o pomoc, nie mam za co kupić wyprawki dla mojej córeczki wcześniej pracowałam na czarno a teraz nie mam nawet piżamy do szpitala Bardzo Proszę dobrych ludzi Pomóżcie mi przyjmę każda pomoc, ubranka i inne akcesoria dla małego dziecka .Pr...
-
Bardzo prosze o pomoc dla mnie i moich małych dzieci. Jestem mloda mama 3 malych dzieci, znalazlam sie wraz z nimi w bardzo trudnej sytuacji zyciowej i finansowej. Czym dzieci są starsze tym jest trudniej. Mieszkam z nimi od niedawna w hostelu readaptacyjnym w Koninie poniewaz nie bylabym w stanie z moimi dochodami wynajac czegokolwiek. Jednak w hostelu odziez, jedzenie oraz wszystkie nne rzeczy musze zapewnic sobie sama. Niestety nie starcza mi na wszystko choc bardzo sie staram aby dzieciom...
-
WITAM WSZYSTKICH ZWRACAM SIĘ DO OSÓB DOBREJ WOLI O POMOCDLA MOJEJ DZIEWIĄTKI DZIECIACZKÓW W WIEKU 16 LAT AGNIESZKA, 15LAT NATALIA.JUSTYNA 14 LAT ,DOMINIKA10 LAT ,JULIA 9 LAT ,KUBA 6 LAT ADAM 5 LAT,ARTUR 4 LATA ,OLIWIA 2,5 /ZNALĘŻLIŚMY SIE W BARDZO TRUDNEJ SYTUACJI MATERIALNEJ,Z PONAD ROK TEMU STRACIŁ PRACE CHWYTA CO MOŻE ALE TO KROPLA WMOŻU POTRZEB UTRZYMUJEMY SIE Z ZASIŁKU RODZINNEGO I POMOCY GOPS ORAZ PRACY DORYWCZEJ MĘŻA PO OPLACENIU RACHUNKÓW ZOSTAJE BARDZO NIEWIELE A POTRZEBY DZIECI ROSN...
-
Witam jestem mama dwójki dzieci syn 5,5 roku córka 21 miesiecy.utrzymujemy sie tylko z zarobku meza i opieki społecznej.Niestety duzo wydaje na opłaty mieszkanie gaz prad mamy ogrzewanie elektryczne.Dzieci czesto choruja na zapalenie oskrzeli,gardła uszu i bardzo duzo wydaje na leki.Brakuje nam wszystkiego dzis niemam nawet mleka dla małej i pampersów i tylko ze wzgledu na dzieci prosze o pomoc.Bede wdzieczna za wszystko.Agnieszka z Torunia
-
prosze o pomoc w formie żywności i środków czystości bo nawet nieraz niemam co dać dzieciom jeść mąż sam pracuje ja jestem zajestrowana w pup bez prawa do zasiłku korzystamy z mopsu ale oni niewiele pomagają mamy trójkę dzieci w wieku 9 8 i 3 latka i jagby ktoś miał buty zimowe dla dzieci dla chłopca rozmiar 36 a dla dziewczynki 30 to bym była bardzo wdzięczna bo stare się rozkleiły a narazie nie mam za co kupić pozdrawiam beata
-
Witam, moze sie juz komus obila o uszy poniedzialkowa tragedia w Udaninie, pozar, w ktorym zginal strazak, ratujacy swoja rodzine i 7/latek?
poniewaz 4/letni Nikodem jest autystyczny, od forum dla autystow i zdarzenia na FB staramy sie zorganizowac celowa pomoc dla Ani i jej synka. Stracili doslownie wszystko, choc z autystyczmym laluchem i tak nie mieli latwego zycia. Jesli ktos mialby ochote sie przylaczyc do wspolnej akcji, zapraszam na FB:
www.facebook.com/events/318903401554175/
Na...
-
Witam. Moja sytuacja wygląda tak. Mam męża i 3 dzieci (8 lat, 6 lat, oraz 1,5 roku) - 3 cudownych synów. Pare lat temu założyłam firmę niestety nic z tego nie wyszło poza wielkim zadłużeniem i stratami. Opowieść na ten temat mogłabym rozwijać razwijać.... -to był mój największy błąd bo zaufałam ludziom którym nigdy nie powinnam ufać a teraz mojego życia już nie ma. Od paru lat spłacamy w ratach zaległości. Ale u męża w pracy zaczeło się psuć - w zeszłym roku na jego wypłatę wszedł komornik. U...
-
z mężem mamy 2 synów młodszy ma 2 latka starszy 5 lat.
od roku borykamy się z ciężką sytuacją.
rok temu u mężą zdiagnozowaną silną alergie i atopowe zapalenia skóry. gdzie mąż przebywał prawie 3 miesiące z przerwami na chorobowym plus pobyt w szpitalu.
ja w tamty czasie zmuszona byłam zrezygnować z pracy gdyż nie miałam niogo do opieki nad dziećmi.
w tamtym okresie sytuacja była dość drastyczna bo poprzez mężą chorobowe i mojej utraty pracy nasze dochody wynosiły 1100-1200zł
po opłaceniu...
-
Witamy państwa serdecznie chcielibyśmy przedstawić wam nasza sytuacje.
Mam na imie Marcin a moja żona Wioletta, jesteśmy z Gdańska, mamy dwoje dzieci 15 letniego syna i 3 letnia córeczkę. 21 kwietnia 2012 r. doszło do nie szczęścia w domu, wybuchł nam rozcieńczalnik żona została przetransportowana do szpitala w Gryficach helikopterem a ja trafiłem trochę później karetką. Stan żony był tak ciężki ze lekarze nie dawali jej szansy na przeżycie, ponieważ miała poparzone drogi oddechowe oraz płu...
-
Witam,zwracam sie z goraca prosba o pomoc a jeszcze bardziej prosze dla mojej rodziny , zwlaszcza dzieci ! Brakuje nam praktycznie wszystkiego zwlaszcza zywnosci,srodkow czystosci...Wychowuje z mezem czworke dzieci w wieku chlopcy 13 ,8,i6 lat dziewczynka prawie 4 latka , utrzymujemy sie z jednej pensji i zasilkow dla dzieci mieszkamy na wynajetym mieszkaniu po oplaceniu w pierwszej kolejnosci rachunkow nie starcza nam juz na podstawowe srodki do zycia.Troje z dzieci poszlo do szkoly , nie wi...
-
Postanowilam napisac za posrednictwem forum emama,z bardzo gorącą prośba o pomoc dla samotnej matki z dwójka małoletnich dzieci.Mam córeczke w wieku 8 lat i synka w wieku 4 lat.Od 10 miesiecy jestem rozwódką,(były mąz znęcał się na demną fizycznie i psychicznie dostał wyrok 1 rok w zawieszeniu na 3 lata).Od 20 lat choruje na cukrzyce jestem osobą niepełnosprawna i posiadam z tego względu stałą rente socjalną 640zł ale z uwagi na zadłużenie mieszkaniowe komornik zajmuje mi czesc renty i na ...
-
Pomozcie mi dziewczyny, bardzo Was prosze . W koncu dowiedzialam sie ze moja dzidzia to dziewczynka ale niestety dowiedzialam sie tez ze ma rozczep kregoslupa w ok. krzyzowej i wodoglowie :( naszczescie w nieszczesciu w najnizszym stopniu, Majeczka przejdzie operacje po urodzeniu . polecono mi dr Zamlynskiego w Bytomiu, niestety to jest 100 km ode mnie i nie wiem co mam robic, jezeli ktoras z Was jest lub byla w podobnej sytuacji bardzo prosze o kontakt. Bardzo Was prosze o pomoc w zgromadze...
-
Post skopiowany ze szpilki:)
mam prosbe mam synka niepełnosprawnego urodził sie z wadami wrodzonymi rączki i nóżki jestesmy po maru operacjach czekamy dale niemam zadnych dodatków zyjemy z pensji meza i zasiłków jest ciezko bardzo prosze moze jakaś mama ma do oddania body na98 moze mniejsze potrzebujemy do szpitala nie jestem naciagaczka ja sama jestem po operacjach mamy synka starszego który tez potrzebuje odzezy nie kozystam z caritasua ni innych pomocy czasem z mopsu.
Markowska81