pozy

(76 wyników)
  • Dziewczyny jak radzicie sobie ze zmianą tamponów w miejscach, gdzie nie ma mowy o tym, żeby się podmyć? Bo na przykład po siusianiu ciężko jest się tak podetrzeć (nawet specjalnymi nawilżanymi chusteczkami), żeby było tam czyściutko. Zresztą pozostałości po tych nawilżanych chusteczkach też zostają w "tamtych" okolicach i przy wkładaniu nowego tamponu dostają się na nim do wnętrza (tak sądzę). Dylemat mam, ponieważ chcę się pożegnać z podpaskami, a nie wiem czy warto ryzykować. Oczywiśc...
  • j/w chodzi mi o to, jak długo mogą przeżyć np. na ręce, i czy to możliwe, żeby po umyciu rąk (mydło i ciepła woda) były na nich jeszcze plemniki? Wiem, że wszystko zależy od środowiska (kwasowe/zasadowe), ale może ktoś wie?
  • Mam pytanie ile zyje plemnik poza ciałem kobiety czli na zewnątrz
  • Cczy test z krwi wykryje ciażę pozamaciczną? Czy w przypadku takiej ciąży występuje normalne krwawienie?
  • 5 listopada zaczął mi się okres, trwał 4 dni, jak zawsze. 15 dni potem zaczęło mi się znowu krwawienie, i trwa już 5 dni. Takie lekkie, ale mniej więcej ciągłe. I boli mnie lekko brzuch, mniej więcej w tym miejscu jak podczas okresu. Do lekarza udalo mi się umówić dopiero na poniedziałek, i dręczy mnie trochę co to może być. Biorę od 3 lat tabletki anty: novynette. Nie stosuje żadnej drastycznej diety, zdrowo się odżywiam. Poza tym krwawieniem czuję się dobrze. Ktoś miał może coś takiego? Będ...
  • co może jeszcze boleć? właśnie skończył się jakiś 10 min ból po prawej stronie, tak bardzo nisko... prawie w zgięciu... nie bolało mnie kiedy naciskałam, było mi przez chwilę niedobrze, a przeszło po kilku minutach kiedy się położyłam. Czy to możliwe żeby to był wyrostek? I żeby przeszło ot tak? A może to jajnik? Nie wiem, może miał ktoś coś podobnego? Pozdrawiam
  • jak w temacie, istnieją jakieś inne? ktoś coś wie?
  • Mam wielki problem, za każdym razem jak coś zjem w ciągu dnia, robi mi sie tzw. balon w brzuchu..., tak jakby cały brzuch wypełniał się powietrzem:( Wydaje mi sie ze nie zalezy to od mojej diety, po odzywiam sie raczej zdrowo, nie jestem tez otyła ( 174 cm, 62kg ). Jest to bardzo uciążliwe, szczególnie gdy jestem poza domem, mam wrażenie że bolą mnie wszystkie wnętrzności. Dodam też, że raczej nie są to zwykłe wzdęcia, chyba że się mylę, ale czy znacie jakiś sposób by temu zaradzić? Czy...
  • Jakie miałyście skutki uboczne przy braniu tabletek antykoncepcyjnych.Ja biorę od dłuższego czasu Harmonet i czasem boli mnie głowa , brzuch i ciągle chce mi się spać.
  • Cześć dziewczyny. Mam bardzo nieprzyjemny problem. Otóż często mam infekcje pochwy. Wiem, że ma to na pewno związek z tym, że często choruję, biorę antybiotyki i w ogóle dużo leków. Ale tak poza tym to dbam o higienę i staram się unikać wszystkiego co może takie infekcje powodować. Może którać z Was mi doradzi jak sobie z tym problemem poradzić. Dziękuje za wszelkie odpowiedzi, pozdrawiam
  • Witajcie. Tak sie zastanawiam po ilu dniach od zapłodnienia pojawiają sie pierwsze objawy ciąży. A dwa czy miałyscie w ciazy takie objawy: mdlosci, wymioty, wzmozone wyczówanie srodków chemicznych, bóle w dole pleców???
  • Cześć dziewczyny!Nie raz mi doradziłyście, i tym razem też mam taki problem. Moja kumpela w pracy ale w innym sklepie (ten sam szef, ale ona w innej siedzibie) jest "chyba" w ciąży. Tzn. ona panikuje trochę, ale przypuuścmy, że jest w ciąży robiłą co prawda test po 10 dnia spóźniającej się @, ale nic nie wykazał, nadal nie ma @ itd. Ona w ogóle ma nadciśnienie i zmieniła leki chyba w zesżłym miesiącu (potem miałą normalny okres) może to te leki? Ona co prawda to wyklucza... Nie c...
  • bardzo duzo osób pyta o pierwsze objawy ciązy wiec wpisuje pierwsze objawy ciazy. Ja jestem w 5 tc. Objawy - spanie spanie i bół piersi - nic poza tym
  • Hej dziewczyny witam Was serdecznie i chce zapytać o dość intymną rzecz.Mianowicie nie jestem pewna czy moja budowa ciala a raczej warg sromowych mniejszych jest prawidłowa.Moje są większe od tych "większych" tzn. znacznie wystają poza większe wargi. Martwi mnie to czy jest to prawidłowe.Wstydzę się o tym z kimkolwiek porozmawiać.Czy możecie mi pomóc ??
  • Odebrałam dziś wyniki badań krwi. Są w porządku, z małym wyjątkiem. RBC wynosi 5,36 mln. Norma to 5,30. Bać się? Poza tym HCY (hematokryt?) mam 46,0%, gdzie norma to 45,0%. Umrę ;P? Do lekarza idę w środę (badania zleciła mi pani ginekolog), ale byłabym wdzięczna, gdyby ktoś mi powiedział, co to oznaczać może. Dodam, że byłam troszkę przeziębiona w okolicach pobrania krwi.
  • po dwoch latach odstawilam tabsy, pierwszy okres dokladnie po 28 dniach natomiast drugi spoznia sie juz tydzien. W tyn czasie niewspozylam tzn nie doszlo do normalnego wspolzycia tylko pieszczoty.Czy jest mozliwe zeby doszlo do zaplodnienia,jesli doszlo na zewnatrz do wytrysku,ale moj partner mogl przenies plemniki do pochwy na palcach? wiem , ze to glupio brzmi i uznacie mnie za wariatke,ale ja na prawde tak shizuje, ze jestem w stanie uwierzyc we wszystko!Poza tym bardzo b...
  • Wynik badania histopatologicznego wskazuje na umiarkowana dysplazje. Jeden lekarz radzi konizacje szyjki. Inny twierdzi, ze mozna to jeszcze probowac leczyc solcogynem. Jednak mam pewne obawy, co do konizacji poniewaz jeszcze nie rodzilam (26l) a z koleji wśród przeciwskazan do leczenia sylcogynem jest min. dysplazja. Czy mozna to jeszcze leczyc w taki sposob?
  • Myśle o zmianie antykoncepcji czy któraś z was zażywa zastrzyki depro provery ja pigułki biore 3 lata ale ostatnio myślę o zmianie antykoncepcji Jakie są wasze doświadczenia z depro proverą. gabi
  • Dziewczyny ja od paru lat uzywam tamponow i jestem zadowolona. Ale zawsze musi byc to ale. Czy lepiej nosic tampon czy podpaske??? Czytalam na forum o wadach tamponow, ale na pewno podpaski tez maja jakies wady i zalety. Z pozdrowieniami Ania
  • Tak sie zdarzyło, ze rozstałam sie z facetem. Biore tabletki antykoncepcyjne i zastanawiam sie, czy lepiej dokonczyc cykl, czy moge po prostu przerwac i reszte wyrzucic? Dziekuje za odpowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się