Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      pozy

pozy

(23 wyniki)
    • Dlaczego istnieją ciągle "rządowe kliniki"? W demokratycznym kraju i przy obowiązujących przepisach dotyczących "równego" dostępu do usług. Czy nie wstyd w nich pracować?
    • Witajcie, Mam taką sprawę. Czy waszym zdaniem załatwianie sobie operacji poza kolejnościa i w zasadzie z dnia na dzień, za pieniądze, bądź po znajomości jest w porządku? Mam znajomą (której serdecznie nienawidzę), która załatwiła sobie operację (bogaty tatuś, znajomy lekarz) w ciągu 2 dni..... Normalni pacjenci czekają około roku.... Czy to jest zgodne z prawem?
    • których NFZ nie będzie refundował. Więc po co komu taka polisa? NFZ nie będzie refundował a polisa nie pokryje takich nierefundowanych świadczeń, to o czym bredził 1tomasz1 dnia wczorajszego z rana? wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4834465.html
    • Bo ten jest monotematyczny i nudny się już zrobił.
    • wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9179150,Profesor_bral_slodycze_i_piora__Sad__to_nic_takiego.html nijak się to ma do 3 miesięcy bezwarunkowego aresztu dla lekarza, co poza godzinami sojej pracy przyjął pacjentkę za 20zł.
    • Dyskusja na temat tego dlaczego nie warto byc lekarzem w Polsce juz mi sie przejadla, bo ciagle czytanie o tych negatywach (zycia lekarskiego) staje sie nudne. A wiec moze z przeciwnej strony . Co zyskujesz podejmujac prace za granica : (1)bedziesz mial mozliwosc nauczenia sie (dla Twoich ukochanych pacjentow) i wykorzystania wiedzy co najmniej o 10-20 lat nowszej od tej , uzywanej, w Polsce; (2)bedziesz mogl rzeczywiscie pomagac swoim pacjentom nie bedac ograniczony ich m...
    • Witam. Obecnie mieszkam na śląsku, zameldowany jestem na dolnym śląsku. Niestety jakaś choroba mnie dopadła i będę potrzebował zwolnienia lekarskiego z pracy. Czy mogę normalnie udać się tutaj do lekarza? czy muszę iść prywatnie? Dziękuję za odpowiedź
    • wiadomosci.onet.pl/1,15,11,20274410,56691957,2267932,0,forum.html
    • W Polsce są olbrzymie druki z bardzo duża ilością danych. Jak to jest w innych krajach?
    • Mam pytanie czy tylko w NFZ można wykupić indywidulane ubezpieczenie zdrowotne czy też są inne możliwości. Chodzi o ubezpieczenie, które umożliwia bezpłatne korzystanie ze służby zdrowia począwszy od prostej wizytu u internisty a skończywszy na ewentualnym pójściu do szpitala w razie wypadku.
    • Dlaczego wiekszość lekarzy neurologów, ortopedów i neurochirurgów jako jedną z naczelnych metod leczenia dyskopatii widzą operację. Jak jest przypadek trudny to długo się nie zastanawiaję tylko diagnoza: operacja. Sama się z tym zetknęłam. Specjalistyczna terapia manualna, mobilizacje, przywracanie właściwego położenia miednicy i inne tego typu sformułowania nawet nie przejdą im przez gardło. Wiem, że to nie ich działka, ale wypadało by poinformować pacjenta o takiej możliwosci a ...
    • Zaloba(11)

Czy mozecie powiedziec mi jaka pomoc sluzba zdrowia w Polsce oferuje osobom w zalobie? Czy lekarze (rodzinni np.) oferuja takim pacjentom jakiekolwiek doradztwo, wsparcie? Przy przysluguje im zwolnienie z pracy, jesli tak to jak jak dlugi okres. Czy po powrocie do pracy traktowani sa lagodniej przez pewien okres czasu? Napiszcie prosze jak to jest w Polsce?
    • wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8627896,Podejrzewali_zawal__ale_nie_przyjmowali.html Spychologia stosowana Chociaż: "Badania nie wskazywały, by chory wymagał pilnego przyjęcia do szpitala" Jednakże , "z wywiadu wynikało, że wcześniej był leczony w szpitalu HCP. Stąd propozycja, by tam właśnie kontynuował leczenie." Dobrze, że nie był leczony w Ostrawie albo w Madrycie - tam by go też wysłali?
    • PYTAM BO CHCIAŁABYM U NICH WYKUPIĆ SOBIE KARTĘ.
    • i zrobic forward waszych postow na jego temat. Moje posty to betka w porownaniu z tym jakie brudy wypisujecie na Profesora temat badz co badz jest On ministrem i szanowanym profesorem i byle chlystek nie bedzie sobie Nim pyska wycieral. Moze zrobi wam proces?
    • Ludkowie, czy poza Instytutem Onkologii w Gliwicach jest gdzieś w Polsce MR wytwarzający pole 3T?
    • Czy ktoś z Was ma pomysł na prezent dla ginekologa prowadzącego ciążę? Chodzę do "państwowego" lekarza, nie płacę za żadne badania, pan doktor dał mi swój prywatny telefon i nakaz dzwonienia o każdej porze gdyby coś się działo. Jestem zadowolona z jego opieki i chciałabym mu podziękować. Nie chcę dawać pieniędzy, bo to nie ma być łapówka tylko podziękowanie. Alkohol i słodycze to też chyba oklepane. Będę wdzięczna za wszelkie sugesie. Pozdrawiam! Joanna
    • wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3524585.html Pomimo całej kontrowersyjności tego egzaminu, w jakiś sposób oczyścił on sposób rekrutacji na specjalizację. No i żal pozostanie, że ja go zdawałem, a inni już nie będą musieli...;)
    • Witam wszystkich, bardzo pilnie potrzebuję "trafić" dobrego neurologa w Warszawie. Niestety od strony kontaktów stolica to dla mnie biała plama, a dobre trafienie na podst Panoramy Firm raczej bardzo mało prawdopodobne. Macie jakieś doświadzcenia ?
    • Program nosi tytuł"Co by tu jeszcze spieprzyc panowie"ma 300 stron,super!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się