pozy

(22 wyniki)
  • Dziewczyny jak to robicie??? Napiszcie proszę... Pozwolę sobie napisać co wymyśliłam i proszę o Wasze uwagi. Z tego co wywnioskowałam to jadąc na pierwszą wizytę (po konsultacji z konkretną kliniką bo niektóre każą zabrać tylko swoje stare badania) rozsądnie i warto byłoby zrobić w cyklu wcześniejszym wszystkie hormony. Tylko czy jedynie moje czy męża też (kiedyś były w normie ale np. w dolnej granicy lub odwrotnie)??? Oczywiście wszelką dotychczasową dokumentację. Przygotować się...
  • Witajcie, Czy są jakieś objawy niepłodności poza brakiem ciąży? Chodzi o to czy np: jeśli sprawdza kobieta paskami testowymi czy ma owulację i okazuje się wg pasków, że ma to to już oznacza, że jest kobieta na pewno płodna? Czy głównym objawem niepłodności jest brak owulacji a co za tym idzie ciaży?
  • prosze pomozcie mi, wydaje mi sie ze niektore z was sa bardziej doswiadczone niz ja jesli chodzi o pco
  • nie hula mi poczta... tyle sie napisalam i mi zjadlo jestem po pregnylu jutro jade do wawy - lekarz na miejscu ma zadecydowac czy i kiedy ale mysle ze jutro bedzie iui, moze w piatek poprawka dzis mam okrutny nastroj - mialam piknik z trzema matkami, z piatka narodzonych dzieci i szostym w drodze - pod koniec dnia troche sie przybilam, choc caly dzien trzymalam sie dzielnie.. oj, rany... do jutra przejdzie poza tym spokojnie - umiarkowanie otymistycznie, nie tak jak przy pierw...
  • Drogie forumowiczki! Jestem na początku drogi związanej z wszelkimi badaniami. Ponieważ mój lekarz jest bardzo mało rozmowny, a ja nie umiem go jakoś zagadać, chciałabym prosić Was o pomoc. Muszę wykonać badanie oznaczenia LH, FSH, estrogenu i prolaktyny. Lekarz kazał wykonać mi je w czasie owulacji. Dokonuję pomiaru temperatury, używam testów owulacyjnych. Jak na razie nic nie wskazuje na to, aby jajeczkowanie nastąpiło (dziś 15 d.c.) Mój cykl waha się w granicach 30 - 34 dni. N...
  • Prawie od poczatku roku jestem na progesteronie, z powodu bardzo dlugich cykli, w lipcu po 3dniach brania progest zaczelo mi sie plaminie, dosc silne i w brunatnym kolorze, no i w zasadzie trwa to tak do teraz... w terminie przewidywanej @ ktora na progesteronie przychodzila dosc regularnie zabarwienie plamienia zmienilo kolor na krwisty ale i tak wymagalo jedynie wkladki higienicznej przez kilka dni po czym znowu wrocilo do poprzedniego koloru :( Czy ktoras z was miala cos takieg...
  • W zeszłym tygodniu miałam II transfer 3 zarodków. Cały czas biorę utrogestan (teraz juz 24 tabl. dziennie) i strasznie dziwnie się czuję. Czy Wy też miałyście takie samopoczucie , tzn. nieustająca senność i zmęcznie, ospałość i "spowolnione ruchy"? Jeszcze mam pytanie o wynik BHCG - 5 dpt wyniosła 1,7. Co to może oznaczać?
  • bardzo prosze o opinie o dr kaplińskim z Warszawy. Robi dobre wrażenia, czy ktos się u niego leczy/ł. To ważne bo jestem spoza stolicy i chcałabym wiedzieć czy jest sens jeździć.
  • hej, leczę się od 2,5 roku. W listopadzie miałam laparoskopię. Lekarz zlecił mi badania po laparoskopii i okresie na 21 d.c. - progesteron wyszedł 0,54 (nie pamiętam jednostki). Czy to jest normalne, zawsze miałam niski progesteron, ale ten to tragedia. Poza tym powiedział, że mogę mieć tylko jedną laparoskopię, a później już tylko in vitro. Po laparoskopii dostałam 3 - 4 miesiące gwarancji. To strasznie mało, tym bardziej, że jeden cykl przepadł przez ten progesteron.
  • SLUCHAJCIE KOCHANE, NA TEJ GRUPIE JEST JAKIS WREDNY TROLL. JAKIS CZAS TEMU PISALAM TU, ZE SIE UMOWILAM NA WIZYTE DO DOKTORA OD NIEPLODNOSCI, TYLKO TUTAJ O TYM PISALAM, ALE GLUPIA BYLAM ZE NAPISALAM DATE I GODZINE WIZYTY. KTOS ZADZWONIL DO KLINIKI I TA WIZYTE MI ODWOLAL, PLAKALAM I BLAGALAM W RECEPCJI, ALE MNIE NIE PRZYJELI, POWIEDZIELI ZE JAK ODWOLALAM TO MUSZE NA NOWY TERMIN CZEKAC :( NIKT POZA TA GRUPA NIE WIEDZIAL, GDZI SIE WYBIERAM I KIEDY. JAK TEN KTOS MOGL MI TO ZROBIC? :(((...
  • Witam poproszę o kontakt do dobrego ginekologa, który Nie będzie "krzyczał" że tak długo nie leczyłam się. Mam problem z niereguralną miesiączką cykl 20- 22dni, bardzo obfitą i bolesną. Mam 27 lat i tak naprawdę powinnam już dawno zacząć się interesować swoją płodnością bo czuję ze jest coś nie tak. Poza tym kocham się bez zabezpieczenia.Biorę ślub we wrześniu a potem chcę bobasa. Zdesperowana przyszła matka.
  • mam pytanie, może trochę z biologii. ostatnio na badaniu moj lekarz stwierdzil że pęcherzyk pękł, płyn się wydalił czy cos takiego. nie wiem o co chodzi. ten płyn był poza jajnikiem. moze ktos mi to wyjasnić. i jeszcze skąd lekarz wie,że pecherzyk pękł, a nie np. sie wchłonąl.
  • Przymierzam się do kuracji Bromergonem od jutra i mam pytanie. Jak u Was Bromergon wpłynął na cykl?. Czy poza wydłużeniem może przyspieszyć/ opóźnić owulację? Czy jest szansa że w krótkim czasie zbije mi prl (miałam ok 50 bez obciążenia)?. Pozdrawiam Aga
  • Bardziej doswiadczone dziewczyny, prosze powiedzcie mi co moze powodowac u mnie nastepujaca sytuacje: ostatnie 2 cykle mialoy odpowiednio 49 i 53 dni (wczesniej 31-35). Poza tym wysyp owlosienia i strasznie zostrzone wszelkie symptomy psm. Wiec od dwoch miesiecy lykam castagnus i oeparol. Skutek tego jest taki, ze po 31 dniach od ostatniego okresu zaczely sie dosc mocne plamienia (bo okresem tego nazwac nie moge mimo samopoczucia i dolegliwosci okresowych), ktore trwaja juz tydzi...
  • czy robia gdzies w Warszawie?i za ile? zasiegalam jezyka i wyszlo mi na to, ze hsg nie jest konieczne do tego.Co byloby potrzebne poza badaniem nasienia?
  • moj maz nie chce juz probowac z iui ( a mielismy jedna) i chce zmienic klinike i zrobic in vitro wczoraj stwierdzil ze juz nie ma zamiaru czekac i ze jak wrocimy z wakacji, zrobimy sobie dzieciaczka ( w koncu) oczywiscie maz mysli ze in vitro daje 100%, i nie chce sluchac ze daje tylko "troszke mniej" a pozniej sie mnie spytal ze to chyba fajnie miec takie male ruszajce sie cos w brzuchu i ze sie nie moze doczekac i co ja mam zrobic, probowac jeszcze z iui (do ktorego mamy ws...
  • tak juz mam, ze czesto robie siusiu, a jak mam nerwowy okres, to jeszcze czesciej. no i jak ja mam zrobic test siusiany, jak parcie na pecherz budzi mnie np. o 3-5 rano? ja wstaje o 6 i nie doczekam, jak juz mi sie chce...
  • Czy któraś z was jest pacjentką doktora Dębskiego ??
  • Dziewczyny, dziś 39 d.c. na teście wyszły 2 kreski z tym, że ta cioążowa jest trochę jaśniejsza od testowej.. nie wiem co o tym myśleć bo jeśli jestem w ciąży to już byłby 3 tydzień (po inseminacji) tak więc w 3 tyg. powinny wyjść 2 grube, takie same kreski - jestem pełna obaw czy to nie ciąża pozamaciczna.. i cieszę się i martwię...może któraś z Was tak miała?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się