pozy

(4 wyniki)
  • Po jakim czasie wirus żółtaczki ginie poza organizmem człowieka (w maleńkiej ilości krwi)? Czy istnieje możliwość zarażenia się poprzez stosowanie tego samego glukometru przez dwie osoby, przy czym przy zmienionej igle do nakłuwania. Jeżeli glukometr nie był używany przez kilka dni (nie był też szczególnie czyszczony, ale śladów krwi na nim nie było widać), ale była w nim stara igła, która po tym czasie została wyjęta i założona została nowa (nie w warunkach septycznych tylko domo...
  • "Grupa naukowców z uniwersytetu w Seattle badała ślinę 12 nosicieli wirusa żółtaczki typu C codziennie przez 21 dni. Z 248 próbek w jednej na pięć wykryto żywe wirusy. Wirus żółtaczki typu C jest przenoszony z krwią, jednak teoretycznie zdaniem naukowców jest możliwe zakażenie w czasie pocałunku lub mycia zębów pożyczoną, zainfekowaną szczoteczką. Największym zagrożeniem są ludzie, którzy cierpią na choroby dziąseł.Jak wykazały inne badania, wirus może też być obecny w moczu i pocie." Co o...
  • Co robicie z resztkami lekow jakie wam zostaja po terapii? Albo przy zmianie dawki? Ja wykupilam nowe opakowanie Pegasys 180ml, ale morfologia mi poleciala, byl tydzien przerwy i teraz zaczynam 135ml. Mam nie naruszone opakowanie 180ml. Jak oddam w aptece to zniszcza, lekarz raczej tez...Moze wroce do wiekszej dawki? A tak generalnie, jak dla mnie to marnotrastwo, biorac pod uwage cene leku... Co o tym sadzicie?
  • Napewno ten wątek pojawiał się już wielokrotnie na tym forum, ale ja niestety jestem tu po raz pierwszy. Moje pytanie jest takie, w jaki sposób mozna zarazić się HCV ? jesli mój mąż jest nosicielem tego wirusa, jakie jest prawdopodobieńswto że ja go mam ? Proszę o odpowiedz. Nie jestem niestety zbytnio doinformowana w tej sprawie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się