Forum Kultura Książki Forum ze Dworum
ZMIEŃ
      przyjazny

przyjazny

(11 wyników)
    • ważna jest lojalność? W realu, w necie > nieważne. W "związku" dwóch osób. Czy są / gdzie są granice lojalności? ps. pytanie dodatkowe: czy lepiej robić coś otwarcie, czy po kryjomu w myśl mądrości narodowej: czego oczy nie widzą, tego... etc.? :p
    • jeszcze do niedawna chwiejną miałam opinię n/t p. Janusza Palikota. odwaga i szczerość tak, ale pewne jego wypowiedzi nieco nie teges, niestosowne etc. - wybrzydzałam. PiS, zachowania jego ludzi i porównanie ich z działalnością pana Janusza sprawiły, że w sondażu "Wprost" pytającym czy wywalić czy też nie p. Palikota z PO, bez wahania klinęłam nie. never. nie - kliknęło ponad 59 proc. tak - ponad 37 proc. pozostali nie mają zdania.
    • [b]zimnego Lecha[/b]?? Sprawa wątpliwa - właśnie został ocenzurowany bo budzi ... jeśli przeczyta: [i]"[b]Spragniony wrażeń? Zimny Lech[/b][/i], może potraktować to jako naruszenie pamięci zmarłego prezydenta... No i przechlapane! PeeS - czy ktoś się odważy zareklamować to piwo: [b]tylko cieplutki Lech da ci pozytywne odczucia[/b]??? Wątpię!!
    • Nelly spytana w TVN24 czemu nie ma jej w zespole Macierewicza, powiedziała, że nie ma czasu, a poza tym to : - Mam naturę Sherlocka Holmesa i sama prowadzę śledztwo. następnym razem, zatem, gdy w tv się pani Nelly pokaże, nie należy się dziwić czemu peleryną okryta i w czapce z daszkiem na ślicznej główce będzie pociągać faję.
    • Pisiory dały czadu!
    • felieton (czy jak to tam nazwać) Cezarego Michalskiego o Powstaniu Warszawskim... stawia w nim tezy, z którymi mozna polemizować, zgadzać się lub nie - nie o to chodzi... Postawiona teza jest kontrowersyjna, ale mierzona najprostszym spojrzeniem - [i]jedynie słuszna[/i]... - i też nie o to chodzi... Chodzi o wpisy/komentarze pod felietonem... co pozostawiam PT dworzanom do odkrycia... każdy sobie :) wiadomosci.dziennik.pl/opinie/artykuly/297764,michalski-nazywanie-powstania-walk...
    • z JKM się zgodzę: [i] Janusz Korwin - Mikke opisuje na swoim blogu "zebranie Klubu Ronina. Grupuje on dziennikarzy i inteligentów związanych raczej z PiSem." Tematem dyskusji była katastrofa smoleńska. - Stwierdziłem, że ludzie ci (chyba co do sztuki!!) zapadli na jakąś niesłychanie widać zaraźliwą odmianę grypy: smoleńskiej. Wszyscy - starannie zresztą unikając konkretów - wyrażali przekonanie, że "prawda kiedyś wyjdzie na jaw" - a ta "prawda" to to, że na pewno maczali w t...
    • I to pod adresem naszych wypróbowanych przyjaciół. Otóż przeczytałem właśnie naukowe doniesienie dlaczego pies na nasz widok merda ogonem. Robi to - według tych żenujących enuncjacji - dla tych samych powodów, dla których człowiek, który zepsuł powietrze, macha sobie gwałtownie reką w okolicy zadka. Pies na tej samej zasadzie machająć ogonem robi z niego wiatrak, aby skutecznie rozsiać zapachy wydzielane w okolicach tyłka. Mają one bowiem sygnalizować wszem i wobec jego przyjazną obecność. ...
    • Raz w 1968 r był dworcem hańby, to z niego właśnie odjeżdżały pociągi z przymusowymi emigrantami. Kto tamte czasy pamięta, pamięta morze łez które wtedy wylano. Te przerwane nagle przyjaźnie, pierwsza korespondencja gdzieś tam z Londynu, Sztokholmu dotarła dopiero po roku, ta z Tel Awiwu nie dotarła nigdy. A potem w roku 1989 ten sam dworzec zamienił się w dworzec wolności i nadziei i znów żegnałam tym razem niemieckich przyjaciół którzy jechali do swojej "ziemi obiecanej". Nie wszystk...
    • ... wątek, ktory właśnie tutaj chciałem założyć a założył mi się na FK... :) *** Kiedyś, kiedyś dawno temu... (a jednak pamiętam) [i]smieszno i straszno wmiestie[/i], było [i]tigra pajebat'[/i]... Dzisiaj - [b]krzyż wykopać[/b]... I tylko nie wiadomo: bardziej to śmiesznie, czy bardziej to strasznie. A państwo? No właśnie! Gdzie w tym wszystkim jest państwo? Pogubiło się? Zagubiło...? Przegrało?!?!
    • Ciekawe, czy nazywał się Karski? www.tvn24.pl/-1,1667603,0,1,koparka-zabil-11-osob-czeka-go-smierc,wiadomosc.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna