16.05.12, 09:07
Witam,
Mam duży problem, moja suczka pod koniec lutego poddana była zabiegowi sterylizaji, tak gdzieś od 1,5 miesiąca co 2,3 dni sika, (czasami tez robi kupke) w nocy w miejscu gdzie śpi w pralni (tzn. nie tam gdzie śpi tylko obok bo pomieszczenie jest duże), wypuszczamy ją o tych samych godzinach, tak koło 20 ostatni raz sika a rano koło 8.
Nie wiem dlaczego tak robi? Koleżanka poleciła mi, żebym tam gdzie sika położyła dodatkowe miski z jedzeniem , ale nie pomogło...
Dzwoniłam do weterynarza, zaproponował pobranie moczu, tylko jak ja sobie z tym poradze???mój pies jest bardzo bardo niegrzeczny,i nie wiem jak ja mam pobrac mu ten mocz,Może ktoś jest mi w stanie pomóc???
Obserwuj wątek
    • alex74 Re: pies sika 16.05.12, 11:06
      co do poboru sikow to u mojego laba -faceta bylo latwiej napewno niz u suczki .ja wychodzilam z nim na dwor i na bardzo krotkiej smyczy chodzil dopoki nie udalo mi sie zlapac sikow. podobnie pewnie musisz zrobic u twojej suni bo watpie zebys inaczej sobie poradzila .po prostu krotka smycz i przygotowana do lapania sikow w pojemniczek.tyle moge pomoc. pozdraiwam
    • tenshii Re: pies sika 16.05.12, 11:53
      Mogłoby to być posterylizacyjne nietrzymanie moczu, ale to po 1 odbywa się bezwiednie, po 2 bez kupki, po 3 nie cały pęcherz - raczej plamienie.
      Psy najczęściej robią to aby zwrócić na siebie uwagę lub ze stresu - co zmieniło się w jej życiu? Od zawsze była w tej pralni? Nie miała jakiegoś towarzysza? Nie przybył ktoś do rodziny? Czy w pralni pojawił się np nowy sprzęt? Czy COKOLWIEK zmieniło się w jej życiu? W jej rytuałach?
      Czy dostaje nowy rodzaj pożywienia? Czy dostaje go więcej?
      Po co te dodatkowe miski z jedzeniem? Nie rozumiem idei takiego działania.

Mocz można pobrać podstawiając chochlę pod psiochę podczas sikania smile
    • najlepszymonia25 Re: pies sika 17.05.12, 12:06
      witam,
      ogólnie nic sie nie zmieniło, jedynie to ze ja jestem w ciaży i juz nie bawie sie z Diana tak jak dawniej, czyli nie latamy po ogrodzie z zabawkami, nie ukrywam ze poświęcam jej mniej uwagi, ale dalej Dainą opiekuje sie również moja mama i mój brat( który sie z nia bawi)
      • ajaksiowa Re: pies sika 17.05.12, 12:13
        A dowiadywałaś się czy lekarz nie może pobrać moczu bezpośrednio zcewki?Jeżeli nie to duży wyjałowiony pojemnik,smycz i do dzieła.Nigdy nie miałam takiej konieczności ale wiem że też byłby z tym problem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka