Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      psy

psy

(4 wyniki)
    • Koty leczą migrenę! ;) Kilka dni temu dostałam 3-miesięczną kotkę. Od tamtej pory ani jednej migreny nie było, tylko jeden ból głowy, niezbyt mocny. Czyżby "przeszło na kota"? Trzymajcie za nas kciuki! ;) A wy, współmigrenicy, macie zwierzęta? A może to za duże obciążenie przy chorobie i postępuję nierozsądnie, biorąc kota? :/
    • koty(8)

Czy ktoś z was ma kota i czy zauważył jakieś działanie przeciwmigrenowe tego zwierza, bo podobno koty 'wyciągają' ból.
    • Migreny moga byc wywolywane tez z nadmiernego wysilku, nawet jesli wysilek ten jest przyjemnoscia - np aerobic lub inne cwiczenia, seks (zwlaszcza orgazm), dzwiganie lub wykonywanie ruchow ktore powoduja wstrzasy ciala. Np. rzucanie pilki psu moze byc przyczyna migreny, lub chodzenie pod gore lub na nierownym terenie gdzie noga znienacka wpada w dolek powodujac niemily wstrzas. Oczywiscie jest to rzecz bardzo indywidualna, nie zaszkodzi jednak troche poobserwowac czy sa jakies zw...
    • ani nawet juz wychodzic z psami na spacer. tak samo przestalo mnie interesowac spotkanie ze znajomymi, co przedtem bylo zawsze mile widziane. Migrena powoduje u mnie okropny marazm, a znowu mam stan gdzie migrena choc niemocna atakuje dzien w dzien o roznych porach, przewaznie po poludniu tym razem. Najchetniej bym lazila w szlafroku, sama i nic nie robila.. a tu - tesciowie z wizyta, dziecko do opieki, maz i psy.. o jesooniu.. a gnaty tak bola... VEnus

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się