olla09
22.03.11, 14:18
Witam! Zauważyłam, ze od pewnego czasu moj Figuś bardzo nie lubi psów(żadnych)! Gdy jakiś pies chce się z nim pobawić i merda ogonkiem to ten moj opuszcza ogon i szybko się odsuwa. Jedynie nie robi tak spotykając psa/suczkę rasy shih tzu i ewentualnie sznaucera, ale i tak trzyma się od nich w bezpiecznej odległości;( Nie wiem co się dzieje , ale myślę,że Figuś ma taki lęk bo jak był mały duże psy próbowały się na niego rzucać,więc brałam go szybko na ręce bo się bałam o niego. Jeszcze dodatkowo byłam z Figusiem rano na spacerze i wyszło takie 4-letnie dziecko ze swoim yorkiem. Ten york rzucił się Figusiowi na główkę , zaczął go drapać itp. Szybko pociągnęłam go za smycz i szłam dalej. Ale to dziecko jakby mi i Figusiowi robiło na złość i szło za nami. Już miałam wchodzić do domu , a to dziecko dogoniło nas i ten york rzucił się na Figusia i ugryzł go w pyszczek ;( Figuś, aż zapiszczał . Może przez takie sytuacje Figo boi się psów? Naprawdę nie wiem co zrobić ,a chciałabym aby miał jakiś ''kolegów'' do zabawy. Czy możne coś z tym zrobić? Pomóżcie!! Pozdrawiam z Figusiem i z góry bardzo dziękuję