Forum eDziecko edziecko Małe dziecko
ZMIEŃ
      samochody

samochody

(216 wyników)
    • Córeczka od miesiąca nie śpi już w dzień co bardzo mnie cieszy bo usypia wieczorem o normalnej godzinie. Codziennie gdy jadę do pracy zawożę córeczkę do babci i po pracy odbieram. Niestety często jak wracamy usypia w samochodzie choć nie wiem jakbym się starała żeby nie usnęła. I potem nie mogę jej dobudzić, obudzona płacze, jest nieprzytomna itp. A bardzo zależy mi żeby tak nie było, bo dwa razy w tygodniu chodzimy na popołudniowe zajęcia dla dzieci przedprzedszkolnych i córeczka gdy dojeżdz...
    • Jestem w trakcie odpieluchowania dwulatki. Co robić gdy idziemy na spacer,do sklepu,jedziemy samochodem? Zakladac pieluche czy nie? A jeśli nie to co robić jak zawola siku? Na trawie wysadzona tak w powietrzu raczej nie zrobi nic.
    • moj synek strasznie nie lubi jezdzic samochodem, przypne go do fotelika i jeszcze nie wyjade z bramy a juz zaczyna sie marudzenie a za chwile placz, wszystko jest ok jak siedze z nim z tylu ja albo moja mama i go zabawiamy ale problem polega na tym, ze ja nigdzie nie moge ruszyc sie sama z synkiem a to jest czasami dosc klopotliwe..na poczatek mam zamiar zmienic mu fotelik, obecnie mamy concorda ultimax ale w nim pozycja najbardziej siedzaca jest wraz troche lezaca wiec moze go to dener...
    • jak sobie radzicie podczas jazdy samochodem z maluchami? jak opanować atak histerii dziecka siedząc za kierownicą???
    • Kilka tygodni temu pisałam o historii z parkingu po warszawskim Decathlonem, gdzie zauważyłam dziecko zostawione samo w samochodzie w upał, a tu znowu podobna historia z Trójmiasta: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,6937673,W_upale_zostawila_dziecko_w_samochodzie_i_poszla_na.htm Skad się biorą tacy kretyni?! Pytanie jest retoryczne... Doszłam do wniosku, że nie ma co się szczypać. Rozbić szybę czym się da i wzywać policję i pogotowie. Nie się co bawić w szukanie zwyrodniałych opi...
    • Czy kupujecie czasem dzieciom zabawki przeznaczone dla przeciwnej płci? Chociażby po to, by sprawdzić reakcję? By dziecko miało wybór? Pamiętam, że jako dziecko miałam tylko lalki i misie, to było okropne, nudne. Marzyłam o czymś innym, ale byłam tzw. grzecznym dzieckiem, które ma się cieszyć z prezentów niezależnie, czy są udane. Myślę, że byłabym szczęśliwsza, już jako dorosła osoba, gdybym wtedy miała wybór. Ja czułam się jak jakiś odmieniec, Pamiętam był wątek o tym, że dziewczynk...
    • Witam, Od jakiegoś czasu mam problem z 3 letnim synkiem -sam odpina fotel w samochodzie. Ma fotelik do 16kg, który jest zapinany samochodowym pasem. Nie potrafię go nauczyć, że tak się nie powinno robić -dziecko ma wysoki próg bólu i prawie niczego się nie boi więc gwałtowne hamowanie wcale go nie przeraża -wręcz przeciwnie świetnie się przy tym bawi i krzyczy, aby jeszcze tak robić. Czy są jakieś blokady na pasy, aby maluch sam nie mógł wypiąć fotelika? Na codzień i tak używamy tylko...
    • Wybrałam się wczoraj na zakupy do jednego z warszawskich centrów handlowych. Rzecz miała miejsce koło południa. Wycofując z mojego miejsca parkingowego zauważyłam, że w samochodzie obok, w foteliku jest na oko 1,5 - 2 letnie dziecko. Kompletnie samo. Aż podeszłam i sprawdziłam czy nie mam omamów i może jest tam jakiś dorosły ale nie. Musiało być samo dłuższą chwilę, bo nawet moje wypakowywanie zakupów do bagażnika trochę trwało a potem jeszcze dłuższą chwilę rozglądałam się za rodzicami...
    • dziewczyny doradzcie co robić. Syn 20 miesięczny do tej pory lubił jeżdzić samochodem, ale w zimie jakoś mało jeżdzilismy i jak teraz wsiadł to normalnie taką urządza panikę że szok. Drze sie jakby go ze skóry obdzierali, strasznie placze jakby sie okropnie bał. Co robić?
    • Moja roczna córcia ma chyba chorobę lokomocyjną:( Jak jadę z nią samochodem to już po ok. 15 min zaczyna się dławic i wymiotować. Nie ma zanczenia czy jadę bardzo spokojnie czy dynamicznie - zawsze wynik ten sam czyli wymioty. Nie wiem czy są jakieś leki, które mogę podać takiemu maluchowi? Proszę o jakąś poradę.
    • Dzień dobry,moja córcia ma 13 msc i od urodzenia nie lubi jazdy w samochodzie.Zawsze krzyczy i próbuje wydostać się z fotelika.Biorę jej do auta zabawki,picie ,chrupki,pokazuję co jest za oknem ,rozmawiam do niej-a ona tylko krzyczy!!!Już nie wiem co mam robić.Każda wyprawa autem to dla mnie ogromny stres,najgorzej jak muszę z nią jechać sama.Poradźcie mi co robić? Czy to kiedyś minie?
    • Zmieniłam 5-latkowi fotelik samochodowy na podstawkę i wyrzuciłabym już ten fotelik, ale tak się zastanawiam, jak dziecko ma spać na tej podstawce podczas długiej jazdy samochodem? W piątek jechaliśmy 400 km, młody usnął, a ja co chwilę go poprawiałam do pionu. Macie jakieś patenty na to?
    • Dwuletnia (i 3 miesiace) corka nie potrafi zasnac w domu Zmeczona klade sie nawet z nia ale ucieka z lozka Probowalam kolysanki na dywanie nawet ksiazeczki ale w ostatnim momencie zrywa sie i nie zasnie Bywa tak ze skoro nie zasnie w domu to nie klade jej w ogole Wytrzymuje wtedy do 19 od 8 rano ale z kryzysem ok 16 ktory albo przechodzi lagodnie albo czasem histerycznie Czasem ustawiam dzien tak zeby jechac autem mniej wiecej w godz drzemki i wnosze ja do domu ale ile tak mozna...
    • Sezon wakacyjny rozpoczęty, więc mam pytanie. Jak to jest z tymi poduszkami powietrznymi i wożeniem przedszkolaków w aucie - z przodu z poduchami włączonymi nie wolno, a z tyłu? Podsumujcie proszę, co wiemy na ten temat, jak możemy i powinniśmy wozić dzieci w naszych autkach. \ Pozdrawiam.
    • ...chlopiec, oczywiscie! ubawilam sie ostatnio w sklepie z zabawkami - moje dziecko, z blond lokami do ramion i w sukience na ramiaczkach moglo sobie wybrac jedna zabawke. jej pierwszym i jedynym wyborem bylo auto. stalysmy przy gablotce dyskutujac o wyzszosci kabrioleta nad samochodem z przyczepa, z jej strony padla propozycja, zebysmy sobie kupily po jednym kadilaku (dla niej rozowy dla mnie niebieski). pan sprzedawca widzac to, od razu przyjal, ze moje dziecko jest chlopcem, mimo ...
    • Moim zdaniem bardzo ważny temat. Dużo jeżdzę i jak widzę czasmi jak matki przewożą w samochodach dzieci to mnie krew zalewa... najlepiej jak jeszcze gadają przez komórkę w trakcie. Jeśli któraś z was korzysta z FB to odsyłam tutaj: www.facebook.com/BezpiecznyMalyPasazer
    • Zamierzamy kupić samochód dostawczy typu Fiat Doblo, Renault Kangoo, Citroen C25, gdzie są 2 miejsca z przodu no i paka z tyłu :-) Oprócz tego mamy samochód osobowy. Może zdarzyć się, że do dyspozycji będę miała tylko ten samochód dostawczy. Czy 4-letnie dziecko można przewozić w foteliku na przednim siedzeniu? Czy są jakieś przepisy w tym zakresie? Bo w osobowym zawsze sadzam go z tyłu i zastanawiam się czy taki 2-osobowy samochód to dobre rozwiązanie mając małe dziecko.
    • witam! wybieramy się z 1,5 rocznym dzieckiem na wakacje. czeka nas ok 12 godzinna podróż. doradźcie - o której najlepiej wyjechac i co obowiązkowo zabrać w droge.
    • Witam! Był tu niedawno wątek o pkp, w którym pisały Mamy małych dzieci, nieposiadające samochodu. Rodzina jednej z nich nawet dużo podróżowala. My właśnie nie mamy samochodu i nie bardzo byśmy chcieli go mieć. Ze starszym dzieckiem jakoś przetrwaliśmy - synek bardzo polubił wszelkie pociągi, autobusy, tramwaje, rozkłady, przystanki i planowanie podróży. Ale mamy teraz młodszego, ponadrocznego obecnie synka i jest jakoś trudniej. Też bardzo chcielibyśmy podróżować. Zniechęca na...
    • może to trochę śmieszne pytanie, ale dla mojej 2-letniej córki, która od niedawna nauczyła sie juz załatwiać swoje potrzeby do nocnika, to sprawa bardzo poważna brak owego sprzętu w samochodzie spowodował płacz, bo nie miała gdzie się wysikać (żadne obce ubikacje nie wchodzą w rachubę) a do pieluchy nie chciała (zakładam jej jeszcze przed wyjazdem) po długich moich namowach trochę nasikała do pieluchy, ale cały czas pokazywała, że ma be i popłakiwała do dziś jestem zła na siebie, że ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się