Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      samochody

samochody

(109 wyników)
    • Tak wygląda prowokacja służb. Ktoś bardzo chce podkręcić aby doszło do ostrego strzelania.
    • Ten człowiek po prostu chciał dołączyć do takich samych jak on , niezrównoważonych psychicznie z Kaczyńskim na czele.
    • To sie zgadza, Polacy kupowali samochody wczesniej - przeplacali jak zlotowka byla rekordowo mocna.
    • Po pierwsze jak kogoś stać to kupuje nowy samochód full wypas Po drugie jak możecie barany jedne podważać przeglądy na stacjach diagnostycznych to że jakiś samochód jest stary ale sprawny technicznie nie może go wykluczać z ruchu A co z zabytkowymi samochodami też graty Po trzecie co ze starymi telewizorami, magnetowidami, komputerami, meblami czy ciuchami Zakazać kupowania w lumpeksach wyśmiewać się że kogoś nie stać na nowe fikuśne meble wyburzyć stare domy a przed tem zakaza...
    • a moze mi ktos wytlumaczyc dlaczego uzycie czesci ze zlomowanego samochodu szkodzi srodowisku? czy nie jest wrecz odwrotnie? przeciez wyprodukowanie nowej czesci jest obciazeniem dla srodowiska, a nie ponowne uzycie starej. w kazdym razie tak powinno byc.
    • "Główną przyczyną tego stanu rzeczy jest brak uregulowań w sprawie pełnego odliczenia podatku VAT od kupna samochodu." ***************************** Przepraszam, a gdzie był Samar przez ostatnie kilkanaście lat? Dlaczego lobby salonów samochodowych skupiło się na blokowaniu importu używanych aut, zamiast promować kupno nowych? Dziś byłoby jak znalazł.
    • niech obejrzą sobie dokładnie jeszcze nasze drogi
    • Wiele [b]rzyć[/b] uratowałaby taka chłosta, gdyby ją szerzej rozpropagować.
    • Trudne warunki? Nie zauważyłem. Może tylko dla tych z immunitetem? W Warszawie obowiązuje ograniczenie prędkości (50 w dzień i 60 w nocy), również na ciągu Marynarska-Hynka-Łopuszańska, panie pośle!
    • Ja tam doroslem już do emerytalnego stylu jazdy... ...[b][/b] Jazda na złamanie karku nie ma sensu, ale nic się nie zmieni dopuki nie damy prawa jazdy małolatom -
    • Dobre, Polska wyprzedza wszystkich w wszystkim, tylko gdzie jest ten polski rodzimy przemysł? Ma jeszcze Polska coś własnego?
    • "Jeśli będzie się mówić, że ubezpieczenia dodatkowe są dla bogatych, dalsza dyskusja jest bezprzedmiotowa." Panie Ministrze, jak będzie działała opieka zdrowotna dla tych co się dodatkowo ubezpieczą zgrubsza wiemy /choć nie wiemy ile na nas ubezpieczyciele zarobią/. Problem w tym że rząd nie powiedział ani słowa jaka będzie opieka dla tych, którzy się nie ubezpieczą bo ich na przykład nie stać. Proszę to wyjaśnić. Bzdury o tym że nie podniesiono składki zdrowotnej do 10% bo wy...
    • Przepisy sa potrzebne ale sa wsrod nich takie ktore wymgaja zmiany - np. o warunkowym skrecie w lewo na zielonym swietle - w miastach np. Poznan - jest sporo skrzyzowan ze sygnalizacja swietlna wspolna dla wszystkich pasow oraz z wydzielonym pasem do skretu w lewo - w efekcie kierowca stojac na pasie desygnowannym do skretu w lewo widzi swiatlo zielone (wspolne dla wszykich pasow) i robi skret wjezdzajac w pieszych ktorzy tez maja zielone swiatlo.Takie przepisy o waunkowym skrecie w lewo na ...
    • To niestety prawda, bije w nas jak cholera. Obawiam sie wprowadzenia euro w Polsce (mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie), bo staniemy sie tutaj dziadami. Nie bedziemy w stanie pomagac rodzinom jak dotychczas. Jezeli euro zrobi w Polsce to samo co np. we Wloszech, czy Niemczech, to juz obawiam sie o biedniejsza czesc spoleczenstwa w kraju, a szczegolnie emerytow. Czy przyjdze im krasc w supermarketach jak w wymienionych krajach? Dlaczego prasa o tym milczy ? Nikogo to nie obchodzi?
    • Nie mam nic do motocyklistów jako takich, ale mnie też drażnią te naklejki "motocykle są wszędzie" - też je odbieram jako zapowiedź, że motocykliści będą łamać przepisy, a ja jako kierowca mam uważać, bo może mi nagle wyskoczyć motor pod maskę z każdej strony. Ale jazda między samochodami stojącymi w korku mi nie przeszkadza. Skoro się mieszczą, no to czemu mają nie jechać? Jadąc rowerem też jeździłem między stojącymi samochodami wiele razy.
    • Warszawa fajna jest, to i kierowców mamy najfajniejszych :)
    • Ogólnie może być. Ale rowerzysta na chodniku?! Już widzę, co się będzie działo!
    • fajne Swieto. Zmarlych po takim "swiecie" przybywa....
    • Coś kiedyś czytałem. Zdaje się to była powieść Stanisława Lema, bodajże "Powrót z gwiazd". Tyle tylko, że gość nie wytrzymał, wyrwał to całe świństwo i prowadził samochód samodzielnie... Ciekawe kiedy komputery dla naszego bezpieczeństwa zabronią nam wychodzić z domu...
    • jestem za ostrożną jazdą, ale hamowanie na prostej drodze, tylko dlatego, że jest tam fotoradar może doprowadzić do wypadku. Skandalem również jest fakt, że gmina przeznacza mandaty na cele inne niż gminne. To jest tak jak z płatną telewizją w szpitalach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się