samochody

(123 wyniki)
  • Szukam samochodu, bo stwierdziłam że Polo za małe jest by włożyć wózek. Szukam samochodu z takim bagażnikiem, który zmieści wózek bez odczepiania kół. Normalnie składam stelaż, wrzucam wózek i tyle. Do polo dzisiaj próbowałam włożyć X landera move, bo stwiierdziłam ze gabarytowo jest duży po złożeniu i potem przy wyborze wózka nie będę musiała się denerwować że jakiś nie wejdzie a tu zonk....koła musiałam zdjać... cyrk. Wózek będę trzymała w samochodzie, bo nie chcę go targać na 2 piętro. ...
  • Ludzie :) Poszukuję samochodu do którego wstawię wózek w calości ( a przynajmniej nie złozony stelaż) .Przychodzi mi do głowy tylko citroen berlingo. Ktoś ma inne pomysły ? :)
  • Kobiety, kupilam fotelik (na szczescie z baza), ale dzisiaj musze jechac taksowka i poszlam do samochodu zeby przetestowac montowanie fotelika za pomoca pasow i ku mojemu zdziwieniu: pasy w samochodzie sa za krotkie i nie obejmuja fotelika! Teraz sie martwie co zrobie jak w taksowce tez beda takie? Spotkalyscie sie z takim problemem? Co zrobic?
  • Witam Zdecydowaliśmy się na wózek Mutsy 4rider. Jedną z wad ramy wózka jest to, ze po złożeniu rama jest długa. Chciałabym zapytać jak się ma sprawa pakowania wózka do samochodu klasy B (np. VW Polo, Skoda Fabia, Suzuki Swift, Toyota Yaris itp). Czy rama się mieści bez problemu ? Z góry dzięki za odpowiedzi.
  • Chodzi o taką specjalną z certyfikatem. Znam tylko baby confort loola. Sam wózek jest do bani, nic mi w nim nie pasowło, ale taka funkcja gondoli bardzo się sprawdziła, szczególnie przy długich wyjazdach. Córka spała wygodnie 12 godz w samochodzie w drodze na wakacje, a ja nie miałam wyrzutów sumienia, że masakruję jej kręgosłup w foteliku. Czy inne wózki mają taką opcję. Czy go Peg Perego P3 jest jakaś gondola spełniająca te kryteria. Bo ten wózek już w wersji spacerowej mam i ...
  • szukam wózka trzyczęściowego (spacerówka, gondola i fotelik) z tym zastrzeżeniem, że chcę aby gondola była tak przystosowana, żeby można było ją zamontować w samochodzie. znalazłam wózki, które spełniają to wymaganie concord fussion chicco trio s3 chicco trio tour 4 wózki bebe confort i gondola windoo czy jakieś jeszcze? będę wdzięczna za podpowiedzi
  • Mam pytanie... bardzo chciałabym wózek typu Emmaljunga Smart Duo Combi albo Jedo Bartatina, a mamy samochód typu sedan (Daewoo Espero konkretnie). Znajomy upierał się, że nie zmieści nam się wózek do bagażnika. Myślicie, że to możliwe nawet po odpięciu kółek? Wydaje mi się, że ten samochód ma całkiem spory bagażnik i na pewno wolę swoje auto niż Renault Clio :(
  • Hej! Szukam informacji o wózkach (firmach), w których gondolkach - po dokupieniu pasów - można przewozić maluszka w samochodzie. Z tego co wiem, na pewno takie gondolki ma bebe confort i chicco. A czy może wiecie jeszcze o innych firmach? z góry dziękuję sabina
  • Witam, własnie się dowiedziałam, że jestem w ciaży. Termin mam na sierpień. Wózek po pierwszym dziecku nie nadaje sie do niczego... i szukam idealnego wózka. Musi nadawać się do jazdy po wertepach (często jeździmy po lesie), był w miarę mały po złożeniu i łatwo sie składać, bo często jeździmy z wózkiem samochodem, chętnie przekładan rączka... tylko nie wiem czy potrzebna na pełna gondola, może tylko wkład wystarczyłby, bo z sierpnia, to w sumie zaraz będzie zimno, potem w śpiworku...
  • Część wózków posiada gondole które wg informacji producenta mogą służyć do przewożenia dziecka w samochodzie. Czy jest to dopuszczalne w Polsce? Które wózki są pod tym względem najlepsze? Napiszcie proszę o swoich doświadczeniach z takimi gondolami...
  • Pomóżcie, bo już mam mętlik. Chcę kupic leciutką parasolkę do samochodu na okazjonalne szybkie wypady (nie tylko do sklepu, ale żeby się i po parku czasem, czy po bruku przejechac). No i taką, żeby się oparcie choc trochę odchylało. (Moje dziecko ma teraz 15 miesięcy - niby nie śpi na spacerach, ale wiadomo.) Już byłam zdecydowana na maclarena questa, ale kurczę on jest taki wąski w ramionach, że mam wrażenie, że mi się dziecko nie mieści :( Właściwie kupiłabym chicco london, bo s...
  • wczoraj pytałam sprzedawcę X-landera w jaki sposób mocuje się gondolkę w samochodzie a on na to zdziwiony ze dziecko mozna przewozić wyłacznie w foteliku i gondoli sie nie mocuje bo dziecka w takiej gondoli przewozic nie wolna a w opisie Chicco enjoy jak byk pisze że ich gondolę można mocować na tylnie siedzenie samochodu i tak bezpiecznie przewozić dziecko jak to jest?
  • Mam okropny mentlik w głowie w tej sprawie, a czasu coraz mniej. Raczej chodzi o tańszy wózek tak do 1500 max. Czy każdy wejdzie mi do małej corsy, albo polo? Może nie codziennie, ale teraz cieżko bez samochodu... Po schodach nie będę go musiała wnosić, bo jest winda więc może być cieższy, a jeśli chodzi o spacery to raczej po miejskich chodnikach, sporadycznie park czy las. Proszę o rady...
  • to takie moje spostrzezenia :D A wy co o tym myślicie?
  • A dokladniej mieszkam w domku, na wsi, na tzw zadupiu;p Na spacery bedziemy chodzic do lasu (czyt. po nierownej nawierzchni) wiec do tego celu bedzie jakas uzywana emmaljunga, lub www.swiatwozkow.pl/product_info.php?products_id=1657 (sliczny kolor) lub cokolwiek innego na 4 duzych pompowanych kolach. A co wybrac do miasta? W miescie jestem codziennie, kilka godzin, zakupy spozywcze, galerie, plac zabaw, bank(itd).. Wozek bedzie mieszkal w aucie, nie musi byc maly po zlozeniu bo bagaznik ...
  • kochane pomogłyście mi kupić jeden wózek i jestem z niego bardzo zadowolona (jedo bartatina) to pomóżcie i przy drugim. Potrzebuje lekkiej taniej parasolki, jedynym warunkiem jest to żeby była rozkładana na płasko bo moja córeczka ma dopiero 4 miesiące. Będzie to wózek do samochodu więc na krótkie wypady. Na długie spacery cały czas będę używać Bartatinę ale jej waga wyklucza wożenie w bagażniku. Co byście poleciły? maksymalna cena jaką mogę dać do 400 zł
  • Wiem, że taki wątek już był, ale nie znalazłam tam odpowiedzi na moje pytania. Być może dlatego, że jestem zupełnie zielona w temacie i niewiele zrozumiałam. Mam nadzieję, że znajdzie się tu ktoś cierpliwy, kto (zapewne poraz kolejny) wytłumaczy to kolejnej osobie... :) Zamówiłam wózek Teutonia Cosmo z adapterem do fotelika Maxi Cosi, dlatego muszę wybrać pomiędzy Cabrio Fix a Pebble. Wyczytałam w sieci, że w Cabrio noworodek nie powinien przebywać więcej niż dwie godziny dzie...
  • Dziewczny, czy na jednorazową podróż samochodem (taxi) z noworodkiem potrzebuje fotelika? Czy moge trzymac malenstwo w ramionach czy to raczej niebezpieczne? Doradzcie :-)
  • Bardzo podobają mi się wózki tej firmy i chciałabym kupić Emmaljunga Mondial lub Edge, ale przeszukałam to forum i sa one oczywiście chwalone po za tym że co druga wypowiedź mówi o tym ze ciezko się je pakuje do samochodu, jezdze citroenem C5 ma spory bagażnik no ale chciałabym zeby ten wózek łatwo było złozyc a nie tak cięzko, więc jak to z nimi jest???
  • Wiem forum wózkowe, ale nigdzie nie znalazłam info.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się