samochody

(145 wyników)
  • Otóż, na chodniku na ul. Wąwozowej (ten najszerszy odcinek od ul. Ekologicznej do ul. Rybałtów) widać jeżdżące samochody, te "mniejsze" i te "większe". Niektórzy, aby wejść do sklepów, czy też restauracji potrzebują samochodów i podjeżdżają tam nimi czasami z "ułańską fantazją", .... To można wjeżdżać samochodem na chodnik bezkarnie ? Chyba, że jest nowelizacja, znanej wszystkim kierowcom ustawy i może jednak wolno wjeżdżać na chodnik samochodom, ...smile Mnie było wiadomo , że wolno już od...
  • czy ktos zaopatrzyl sie tam w rybe ? jesli tak, to jak wrazenia ?
  • szukam warsztatu,który wykona obowiązkowy przegląd przegląd samochodu. Najlepiej gdyby był on zlokalizowany w okolicach Natolina lub Kabat. Dzięki
  • Wczoraj miałam taką sytuację: jechałam rowerem ścieżką rowerową wzdłuż ul.Pileckiego w stronę Centrum Onkologii. Zbliżając się do jezdni, która prowadzi do stacji Shella i Lidla zwolniłam (wiem, że kierowcy nie zawsze przepuszczają tam nawet pieszych). Po przeciwnej stronie na przejście dla pieszych wchodziło dwóch chłopców, na ścieżkę rowerową biegnącą przez jezdnię wjeżdżała rowerzystka. Tuż przed pasami dla pieszych (lub częściowo na pasach) zatrzymał się błękitny Matiz WN ....
  • Sfrustrowani staruszkowie to prawdziwe wyzwanie dla sąsiadów...
  • Mojej przyjaciołce ukradli własnie na parkingu pod Geantem, tuz obok kamery ochrony. Wydawałoby się - bezpiecznie. Ale kamery nic nie zarejestrowały, a w ogóle to nikomu nie chciało dokładnie sie przeglądac zapisów, ani ochroniarzom, ani policji.
  • to co jak Galas oceni to buspas zrobi :)
  • Skoro Warszawa jest gminą mającą status miasta na prawach powiatu i zarejestrować samochód można w urzędzie dzielnicy - kto zatem wydaje dowód rejestracyjny? Burmistrz dzielnicy czy Prezydent miasta? Bo normalnie - starosta. To wiem. Zatem? Chyba się pogubiłam...
  • W cywilizowanych krajach po prostu nie da się pojechać po ulicy miejskiej szybciej niż 50 km/h. W Berlinie 70% sieci drogowo-ulicznej to w ogóle "Tempo 30". Niestety, w Polsce poza uliczkami osiedlowymi prawie nie stosuje się uspokojenia ruchu. pozdrawiam, olek
  • przeprowadzam sie niedlugo na ursynow i mam pytanie jak to w powyzszej kwestii wyglada.nie mam zadnego super cuda tylko Astre II w dieslu ale stracic ja byloby szkoda, chociaz jest ubezpieczona.dzieki za odp.
  • W gazetach, radiu lub telewizji, co chwila pojawia się wiadomość o zatrzymaniu złodziei samochodów. Tymczasem zgodnie z sondą zamieszczoną na mokotow.policja.waw.pl włamania do samochodów i ich kradzież nie są zbyt uciążliwe dla ludzi. ... ok. jak na razie głosowało niewiele osób ale wynik i tak mnie dziwi :-O
  • Dla mnie szczytem głupoty jest mieszkać na Kabatach czy Ursynowie i jeździć do miasta (przynajmniej w dzień) samochodem.Moim zdaniem ursynowiacy stojący w korkach w drodze z i do pracy w centrum to frajerzy i niereformowalne buraki. Nie potrafią docenić zalet genialnego wynalazku jakim jest metro.Jakby wyjechali chociaż na trochę do jakiegoś cywilizowanego kraju,zrozumieliby,że po mieście jeździ się najsprawniej metrem,a samochodem to najwyżej podjeżdża się do stacji metra/kolei ...
  • Jaką mamy policję?!!!! Nieudacznicy, obiboki, w dodatku współpracujący ze bandami złodziei samochodów ! (przypomnieć można tutaj parę większych i mniejszych "wpadek" naszych "cudownych" stróżów prawa ze stolicy). 6000 (słownie: sześć tysięcy) skradzionych samochodów w Warszawie w ciągu jednego! półrocza. I to rok w rok ! Dodatkowo: można wnioskować, że w ciągu roku zostaje skradzionych 12 000 samochodów ! Dlaczego piszę o warszawskich nierobach w mundurach: 1. Poniewa...
  • Oczywiście nie do wszystkich, a do niechlubnych wyjątków, ale niestety licznych. Jak godzicie przyjazd do kina z parkowaniem w miejscach niedozwolonych, . Właśnie widziałem dwie pary homoseksualne wychodzące z kina i wsiadające do zaparkowanych na na chodniku luksusowych samochodów. Czy nie widzicie że wasza tolerancyjność jest fałszywa ?
  • Przy ulicy Relaksowej (za Wąwozową w stronę lasu Kabackiego, po lewej stronie, na wysokości budynku mieszkalnego NCC), na poboczu drogi leży jasno rudy kot. Został potrącony przez samochód i nie żyje. Może komuś zaginął?
  • Słyszałam , że przy ulicy Dereniowa / Płaskowicka moją stanąc nowe wieżowce, pytamy sie gdzie mamy parkować samochody, z jednej strony restauracja ZORBA i jej goście , klub który jest bardzo potrzebny, ale ludzie przyjeżdżają samochodami , biuro rachunkowe, pieczątki, fryzjer,Wszyscy pracodawcy i pracownicy przyjeżdżają samochodami, A GDZIE MY MIESZKAŃCY MAMY parkować swoje samochody. Jak na ustawę o parkowaniu i mieszkańcach patrzy SBM IMIELIN
  • Z wielką pompą i Kaczyńskim otworzyli na Szolc Rogozińskiego "zmodernizowany i unowocześniony" Wydział Obsługi Mieszkańców. Poszedłem zarejestrować samochód mając nadzieję, że wreszcie odbędzie się to tak jak na XXI wiek przystało. Naiwny! Dzień wcześniej dowiedziałem się od portiera, że ludzie przychodzą już o 7 rano. Wstałem, umyłem zęby uznając, że nic innego oprócz świeżego oddechu nie będzie mi potrzebne i o 7 stanąłem nieco zdziwiony jako 19ty w kolejce. O 8 nadal jako 19ty ...
  • Witam Czy ktoś próbował interweniować w sprawie wyścigów często teraz latem odbywających się na ulicy Rosoła? Silnik ścigaczy chodzą jak młynki do kawy tylko że kilka skal głośniej. Czy policja w ogóle przyjmie takie zgłoszenie? Pozdrawiam T
  • Błagam powiedzcie mi , krok po kroku jak mam zarejestrować używany samochód w Wydziale komunikacji na Ursynowie? Co robić po kolei? O której przyjść itp. Osoby , ktore juz maja w tym doświadczenie proszę pilnie o pomoc!!!
  • witam, czy Ktoś z Forumowiczów wie, ile czasu trzeba czekac na zarejestrowanie samochodu na Ursynowie? zleży mi na czasie, ale słyszałam, że to nawet do 2 tygodni trwa :( będę wdzięczna za info.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się