Forum Regionalne Mazowieckie Siedlce
ZMIEŃ
      samochody

samochody

(120 wyników)
    • w Siedlcach był w ubiegłą ([b]19 -stego[/b]) środę www.siedlce.pl/index.php?option=16&action=news_show&news_id=1265&menu_id=0 a reszta Polski obchodzi tj. [b]22-ego[/b] (w sobotę) np. w Warszawie wogle nie trzeba będzie kasowac biletów (wszyscy, nie tylko posiadacze dowodów rejestracyjnych) www.tvp.pl/warszawa/aktualnosci-z-regionu/inne/darmowe-przejazdy-ztm/8560229 PS. Zastanawia mnie po co UM/MPK zrobili dzień bez samochodu 3 dni wcześniej a nie jak wszycy w sobotę ?? A może dl...
    • Czy wiecie gdzie solidnie i rzetelnie (mechanik,stacja kontroli pojazdów) sprawdzą samochód przed zakupem. Jakoś nie specjalnie ufam siedleckim mechanikom i SKP - mam swojego mechanika, ale nie posiada wystarczającego sprzętu do takiego przeglądu - chodzi przede wszystkim o ustalenie faktycznego przebiegu auta itp. Korzystał ktoś kiedyś?? Jeżeli tak to gdzie to można zrobić i za ile???
    • [u]Przepraszam Pana Mazurka za wklejenie jego tekstu.[/u] [i]Siedlce Zderzenie motocyklisty z samochodem autor: Janusz Mazurek 1 czerwca, o godz. 22.15 na skrzyżowaniu ulic Armii Krajowej i Sienkiewicza w Siedlcach motocyklista, jadący od strony stacji PKP ulicą Armii Krajowej zderzył się z jadącym z przeciwnej strony i skręcającym w lewo kierowcą czerwonego samochodu osobowego, nieustalonej jeszcze marki. Motocyklista, z bardzo ciężkimi obrażeniami, przebywa na OIOM-ie w siedleckim ...
    • Mam pytanie czy Straż Miejska będzie za to karała? Duży mróz więc lód gruby i na ma ryzyka załamania pod masą samochodu. W Skandynawii w okresie zimy nawet specjalnie drogi się tworzy po lodzie ale nie wiem czy u nas można, bo zawsze komuś może się nie podobać. Chciałbym, dla bezpieczeństwa poćwiczyć manewry w poślizgu kontrolowanym:) Na łyżwach widzę wiele osób jeździ.
    • W dniu dzisiejszym miałem kolizję z nie mojej winy. Zgodnie z prawem na okres naprawy chciałbym otrzymać przysługujący mi samochód zastepczy, za którego wynajem miałby zostać obiążony ubezpieczyciel sprawcy wypadku. Zaznaczam, że samochód nie jest firmow, jednak codziennie użytkowany na dojazdy do pracy i spotkania z klientami. Czy mieliście podobną sytuację?
    • Czy nie sądzicie, że Siedlce zaczynają się korkować? W ostatnich latach sporo przybyło nowych samochodów. Nie wie ktoś czy jakieś nowe ulice będą budowane? Bo jak tak będzie dalej to można będzie spokojnie przesiąść się na stałe na rower :)
    • Maciej Zientarski, znany dziennikarz motoryzacyjny, spowodował wypadek w Warszawie. [b]Potrącił skuterem pieszego[/b], który przechodził przez zebrę Do zdarzenia doszło ok. godz. 15.15 w Rembertowie. Na ul. Chełmżyńskiej, niedaleko skrzyżowania z ul. Marsa kierowca osobowego samochodu zatrzymał się przed przejściem dla pieszych, by przepuścić czekającego na chodniku mężczyznę. Jadący za osobówką skuter nie zatrzymał się jednak, tylko wyprzedził auto. Wjechał prosto w pieszego, który był j...
    • Mam prośbę do forumowiczów. Ceny benzyny są jakie są, więc jedyną rozsądną myślą jest założenie gazu. I tu mam problem z którym chciałbym żebyście mi pomogli. Mam Mazdę 323 z 98 roku, silnik jest na wtrysku, 16 zaworowy. Prosiłbym o jakieś namiary na dobry warsztat gdzie zamontują mi gaz w rozsądnej cenie. Jeśli wiecie ile kosztuje założenie gazu w danej stacji to również o taką informację bym prosił. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
    • Witam, Proponuję wpisywać tu nieoznakowane samochody policyjne z radarami bądź nie, poruszające się po siedleckich i okolicznych drogach. Ostatnio rzuciła mi się w oczy srebrna Vectra z rejestracją WML
    • Jaki warsztat polecilibyście? Odradzam zdecydowanie Drei-pol w Iganiach (Poletyło). Naprawiałem 2 samochody i w obu usterki nie zostały usunięte do końca. Poziom obsługi klienta żenujący, po otrzymaniu zapłaty (za usługę niedokończoną lub niewykonaną) nikt nie jest zainteresowany rozmową "co dalej". Ich diagnozy rozmijają się z rzeczywistością (skonsultowałem w 2 innych warsztatach), ceny wysokie, odbiegające od początkowych ustaleń. Jednym słowem firma "kant i oszust" ;-))
    • W dniu wczorajszym nastąpiła próba włamania i kradzieży mojego samochodu. Samochód juz nie nowy (12 lat) ale widac brakuje części na rynku :). Sprawcy (czterech) poruszali sie samochodem Opel Kadet kombi czerwony lub bordowy. Proponuje zwrócić uwagę na takie auto w pobliżu waszych samochodów.
    • Uważam, że Toyota to bardzo dobre samochody (marka tu nie jest ważna). Nie musi mnie nikt przekonywać do tego, żebym z chęcią nim jeździł. Jednak słyszę od dealera, że Toyota to doskonały samochód, dlatego, że Mercedes, BMW, Kia i Renault to nic nie warte marki, do tego oszukują, zawyżają cenę, nie dbają o serwis, olewają klienta. Słyszę, że Toyota jako jedyna montuje działające poduszki powietrzne, wniosła kluczową rolę w rozwój motoryzacji w Europie w latach sześćdziesiątych. Toyota...
    • Mam na mysli dokladnie jazdę samochodami terenowymi lub cos bliskiego temu. Jakies koło? jak niegdys np. strzelnica. Chce sie dowiedziec czy jest mozliwosc sprawdzenia sie albo przynajmniej sprobowania jazdy takim samochodem. Chociaz...znając zycie to pewnie najblizej przyjdzie mi rozejrzec sie w poblizu wawy. Słyszałam, że w wawie np. są organizowane szkolenia jazdy w ekstremalnych warunkach zwyklymi samochodami. No dla nie jest troche za daleko. Jesli ktos wie cos na ten temat,...
    • Wątek dotyczący aut jakimi poruszają się nasi możnowładcy. Z tego co widziały moje oczy. Przewodniczący Rady - Renault Scenic, a Radny Poduch ze 3 samochody ( w tym bardzo ładne audi )a Radny Karaś Volvo ( nówka sztuka nie śmigana ) Radny Symanowicz toyota avensis i to tyle wiem. Jeżeli wiecie coś więcej piszcie. O zmianach na lepszy model również
    • To co dzisiaj zobaczyłem przeraziło mnie. Jechałem po 15tej Składową jako drugi za samochodem egzaminacyjnym o nr WS 26029. Na Zbrojnej w korku zepsuł się jakiś samochód tuż przed "egzaminatorem" (stał na zderzaku) Samochód za nim zostawił sobie więcej miejsca więc wrzucił kierunek i ominął towarzystwo. Zaraz za nim zaczął ruszać "egzaminator" nie upewniając się czy bezpiecznie zakończy manewr omijania. Z naprzeciwka jechał samochód więc pomyślałem że już klient oblał bo ewidentnie wpycha się...
    • Pewnie kazdy, kto odrobine obserwuje zna policyjne samochody nieoznakowane. Ale wczoraj podejrzenia moje padly na terenowke (nie zauwazylem marki). Czy ktos, cos wie? 1. Numer rejestracyjny ma kolejny po innych tajniackich 2. Jezdzilo nim powoli dwoch gosci znanych z polonezow 3. Zagladali mi na skrzyzowaniu z gory do samochodu Jesli moje podejrzenia sa sluszne, to zastanawia mnie, dlaczego, skoro policja sie tak kryje, ze juz nietypowe samochody rozpoznawcze kupuje, to nie zrobi...
    • Jak w temacie, chciałbym założyć gaz w "nowym" aucie, gdzie byście polecili lub odradzili?
    • Pałac Ogińskich - wizytówka Siedlec. Ilekroć mam ochotę zrobić zdjęcie Pałacu to ujęcie psuje mi stojący samochód po prawej stronie od wejścia. Widziałem nawet kalendarz w formie plakatu (z orkiestrą garnizonową), tam też jest ten samochód. Proszę mi zdradzić, co to za człowiek parkuje tam samochód. Dedukuję, że może to być: leń lub przygłup lub sponsor lub cieć lub bardzo ważna osoba z A.P. lub z U.M. Zaparkuj człeniu parenaście metrów dalej, przed bramą, ok?
    • Gdzie można wypożyczyć? Jaki samochód? Jakie są koszty? Proszę o inne potrzebne informacje z tym związane. Z góry dziękuje za odpowiedzi :)
    • W ostatni weekend września po raz pierwszy na dziedzincu pałacu w Korczewie odbędzie się impreza pt. "Magia lat 20-tych". Głównym punktem będzie wystawa zabytkowych samochodów z lat 20-tych ubiegłego wieku. Odbędzie się wiele atrakcji towarzyszących, m.in. pokaz mody, tańca, muzyka. Wszystko stylizowane klimatem epoki. Korczewska „Magia lat 20-tych” będzie pierwszą w regionie tego typu imprezą przybliżającą modę na auta, stroje i muzykę okresu międzywojennego. Wieczorem w ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się