samochody

(188 wyników)
  • Planów na wakacje jest mnóstwo. Południowe Włochy - konkretnie Sycylia (północne, włącznie z Rzymem - zwiedziliśmy), ewentualnie Hiszpania. Ostatnio przewagę ma Hiszpania. I prośba, czy ktoś był na takowej wyprawie? Będę wdzięczny za wszelkie rady i uwagi (włącznie z tymi negatywnymi). Zamierzamy przeznaczyć 3 tygodniowy urlop (maj, czerwiec). Transport samochód, skład ekipy 2+2 (niecałe 4 i 7 lat), noclegi: camping - namiot, chociaż nie koniecznie.
  • Wybieramy się z naszym synkiem w podróż samochodem kilkugodzinną i nie wiem jak się przygotować, bo jeszcze parę miesięcy temu przesypiał, a jak się budził to dostawał pierś. A teraz nie wiem czy w termos mam mu obiad wziąć czy słoiczek i jakoś mu podgrzać go na stacji benzynowej.czy tez zaopatrzyć się w jakies gadżety żeby na przyszłość juz mieć. Owoce chętnie je, banana sam w całości zje to nie ma problemu żeby mu owoce dać w podróży, bułkę pociamka z pasta jajeczna,ale żeby zjadł chociaz ć...
  • Co prawda kolene wakacje za rok ale juz teraz planujemy i sie zastanawiam co lepiej wybrac a moze wy macie doswiadczenia i mi doradzicie bo jestescie na swiezo po wakacjach, a zatem nie wiem co bedzie dla nas lepsze czy do Chorwacji samochodem czy lepiej samolotem do Turcji wybrac sie z trzylatką?? Prosze o porade i jak macie jakies miejsca sprawdzone to tez bede wdzieczna:) Pozdr.
  • Witam, Czy ktoś z Was miał podobny problem? Moje 6 miesęczne dziecko nie cierpi jeździć samochodem. Nie ma znaczenia jakim, nie ma znaczenia fotelik ani kto prowadzi samochód. Nie ma też znaczenia kto przy nim siedzi. Kiedy ruszamy, on prawie zawsze płacze, a czasami po prostu drze sie jak opętany. Wczoraj trwało to ponad godzinę. Zatrzymywałam się, karmiłam, uspokajałam, a jak tylko ruszałam samochodem, zaczynał się koncert. Strasznie mi go szkoda, ale nie wiem co robić. Jeżdż...
  • Planujemy na poczatku sierpnia podroz samochodem z Anglii do Polski. Podroz chcemy sobie poedzielic na ok 8 dni. Najpierw noc w Luxemburku, pozniej dwie nad Jeziorem Genewskim, potem 1 noc w Alpach Austriackich a nastepnie 2 noce nad wloskim gorskim jeziorem, na koniec noc w Salzburgu i ze wzgledu na odleglosci jeszcze noc w Pradze. Strasznie mi sie spodobal ten pomysl, juz sobie zarezerwowalismy hotele (wstepnie) ale zdalam sobie sprawe ze nasz poltoraroczny syn moze nie podzielac nas...
  • Był tu kiedyś taki wątek chyba ale rzecz dotyczyła wyjazdu rodzinnego i samochodem. Ja jestem niezmotoryzowana i chcę sama tam lecieć (płynąć) z dzieckiem. Może ktoś był nie korzystając z samochodu? Nawet nie wiem jaki środek komunikacji wybrać, czy prościej pojechać do Billund z lotniska czy z terminalu promowego (mapka na ich stronie preferuje tych, co przyjadą samochodem). 2 noclegi lepiej w pakiecie z wejściówkami, czy normalnie w kasie kupić? Obok jest Lalolandia (o ile nie przekręciłam ...
  • Witam:) W tym roku wybieramy się z mężem i dziecmi (10 lat i 3 lata) do Rumuni. Jedziemy wlasnym samochodem, na dwa tygodnie w drugiej połowie sierpnia, nie mamy żadnych rezerwacji, chcemy troche pozwiedzac, troche posiedziec na plaży. Może jest na forum ktoś kto był ostatnio w Rumuni i ma najświeższe wiadomości..gdzie, co i jak:) Za wszelakie wskazówki będę bardzo wdzięczna:)
  • maz namawia mnie na wyjazd do norwegii,taka podroz samochodem to ok 15 godzin-nie wiem czy to juz z promem bo nie dopytalam.Nasz synek ma jeszcze nieskonczone 1,5 roku i martwie sie ,ze to za dlugo jak dla takiego malego czlowieka.Mozna jechac na dwa dni tzn z noclegiem ale czy to duzo zmienia? Samolot nie wchodzi w gre ze wzgledu na mnie:)Nie wiem czy sie pisac na taka podroz?
  • Przejrzałam wątki o podróżowaniu, ale akurat odpowiedzi na moje pytania nie znalazłam. Wybieramy się samochodem do Niemiec. Zastanawiamy się jak jechać - nocą, żeby synek spał, czy raczej w ciągu dnia - mniej męczące dla nas, ale czy dla niego??? Odbyliśmy raz już taką podróż, ale wtedy nasz synek miał 5 m-cy,a teraz lubi spać na boku - w foteliku tak sie nie da...Nie będę na pewno eksperymentować z położeniem go w gondolce w czasie podróży...Jakie są Wasze doświadczenia?
  • Witajcie Mamusie :) Rozważam zakup DVD do samochodu, bo moja córka źle znosi długie trasy i mam nadzieję że w ten sposób podróż nie będzie jej sie tak dłuzyć. Ale...córka ma skłonnośc do wymiotowania, bo m.in. uparcie wygląda przez okno. I właśnie zastanawiam się czy przy oglądaniu filmu podczas jazdy nie będzie takiego samego efektu... Jak to jest u Was ? Pozdrawiam
  • pytam bo moj młody ma skonczone 2 m-ce i dzis pierwszy raz sama z nim pojechalam ,po karmieniu i skonczyło sie na tym ze 5 min byl spokojny patrzyl i sie rozglądał a potem byl ryk i tyle bylo z naszej jazdy ,czy moze za wczesnie sie sama z nim wybrałam czy poprotu moj typ tak maa??
  • witam, mam dylemat, otóż jest możliwość wyjazdu do Francji na lazurowe wybrzeże. Jest to podróż samochodem niestety trasa około 15 h bez przerwy na nocleg - podróż nocą. Dlatego zastanawiam się czy dobrze zrobimy wybierając się w taką podróż z 6 miesięcznym maluszkiem? Może macie jakieś doświadczenie w takich długich trasach z dziećmi? czy nie będzie to zbyt męczące i stresujące przeżycie dla takiego maluszka? Jak może zareagować na taką zmianę klimatu i pobyt we Francji? o czym powinnam pami...
  • Wybieram się w podróż z 3-miesięcznym dzieciem nad morze (400km). Ciekawa jestem, jak dziecko zniesie tak długą podróż w foteliku półleżącym. Czy któraś z Was podróżowała z tak małym dzieckiem i jakie macie doświadczenia. O czym należy pamiętać i co zabrać ze sobą?
  • Hej! Dziewczyny! CZy mozecie jakos pomoc, pomysl czy pocieszyc..Otoz nasza malenka 11 mies coreczka nie cierpi jazdy samochodem. To znaczy na poczatku jest extra, ale za chwile juz....masakra. Teraz poza tym nauczyla sie, ze aby sie uspokoic ssie paluszek (kciuk), jak robi to tylko gdy jest spiaca. Smoczka za chiny nie chce, a czeka nas dluga podroz nieststy i...co robic? Nie wyobrazam sobie jak cala droge bedzie ssala paluszka..a poza tym strasznie duzo ja kosztuje by zasnac..No,...
  • Nasza podróż będzie trwała 2 dni. Mam prawie roczną córeczkę i pięciolatkę. Może macie pomysły, jak ułatwić jazdę maluchowi?
  • Witajcie, wybieramy się w maju na jakies 3 tyg.do hiszpanii.Najpierw oczywistym było że samolotem,ale po zastanowieniu się zdecydowaliśmy że pojedziemy autem...nie bijcie ;) Mamy dwoje dzieci, w maju będą już miały pokończone 3 i 1. Czy ktoś tak jechał?jedziemy z Wrocławia.Wybraliśmy auto bo chcemy jeszcze zobaczyć coś po drodze,do celu nam się nie spieszy bo nie mamy żadnych rezerwacji-jedziemy odwiedzić znajomych w okolicach Malagi (roquetas dokładnie) i chciałabym Was prosić o...
  • Zastanawiamy się włąśnie nad wakacjami w tym roku. MAti skończy w sierpniu roczek i we wrześniu chcielibyśmy gdzieś jechać. I tu moje pytanie. Mąż chce jechać do Chorwacji samochodem, ale to jest dwa dni jazdy (już tam byliśmy i wiem jak ta trasa wygląda) i obawiam się że młoda będzie wykończona nawet jeśli większość trasy prześpi. Ja uważam,że lepiej polecieć samolotem np. do Hiszpani lub Grecji.Tylko wtedy ma się ograniczenia bagażowe A wy co sądzicie? Jakie wy macie plany albo...
  • Czy może ktoś podać mi średnio ile kosztuje dojazd własnym samochodem nad Adriatyk? Samochód benzyna, nie mam pojęcia jak tam się za autostrady płaci.
  • Witam Pod koniec lutego wybieramy sie z corcia 2,5 letnia do Rabki. Bedzie to jej pierwsza tak dluga podroz samochodem i w zwiazku z tym zastanawiamy sie czy nie wybrac jednak opcji podrozowania pociagiem (ta opcja sprawdzila nam sie w wakacje jazda pociagiem nad morze). Podpowiedzcie prosze jaka jest najlepsza droga samochodem z Warszawy, ile to jest kilometrow i jaka jest trasa? Moze macie jakies sprawdzone miejsce postoju na tej trasie, tak aby dziecko moglo zjesc spokojnie jak...
  • Kochani, chcielibyśmy wybrać się nad morze na 1-2 tyg. w sierpniu z trójką dzieci: 5,5 lat, 2,5 lat i 2 mies. Mieszkamy w Warszawie. Czy to jest do zrealizowania, zwłaszcza, że nie mamy samochodu. No i gdzie? Czy ktoś może coś polecić: miejsce, TANIE noclegi i ewentualnie z czym mogą być kłopoty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się