samochody

(115 wyników)
  • Mieszkamy na Ursynowie, ale własnie wróciliśmy z pikniku ze znajomymi w Parku Skaryszewskim. Bywamy tam systematycznie kilka razy w roku i po raz pierwszy dzis widziałem coś przedziwnego i nowego. W ciągu 3 godzin kilka samochodów bez obciachu przejechało aleją główną i jedną z alejek bocznych (w okolicach pomnika przy wejściu od Ronada Waszyngtona). NIgdy takiego buractwa tam nie widziałem. To jakaś nowa moda, czy miałem pecha i trafiłem na odosobniony incydent? Nie były to pojazdy żadnych s...
  • W dniu wczorajszym miejsca parkingowe dla samochodów na chodniku przy ul Zamoyskiego na wysokości zakładów Wedla zostały odgrodzone plastikową taśmą.Nigdzie nie pojawił się znak zakazujący parkowania w tym miejscu, Samowola? Ok południa taśma zniknęła,samochody mogły parkować. Jakież było moje zdziwienie dziś rano,ktoś postawił w tym miejscu betonowe pojemniki na kwiaty.Te całkowicie parkowanie uniemożliwiają. Pojemniki zostały ustawione najprawdopodobniej w nocy. Komu przeszkadz...
  • czy ktoś z Was może poradzić, jak "pozbyć sie" samochodów porzucanych na parkingach pod blokami... stoi koło naszego bloku kilka takich aut, przebite opony, wyrwane zamki. miejsc do parkowania wokół bloku jak na lekarstwo, a tu jeszcze takie "prezenty" ktoś nam pozostawiał.. dodam, że są to samochody stojące rok, półtora..
  • Czy da się przejechać samochodem (bez zdemolowania auta) bezpośrednio z Grochowa na Targówek? Próbowałem ul. Chłopickiego przez tory (przejazd całkiem znośny) ale utknąłem na terenach kolejowych Olszynki Grochowskiej niedaleko Dudziarskiej. Macie jakiś szlak czy trzeba czekać do zbudowania Trasy Tysiaclecia albo naginać do Kijowskiej? A ponoć kiedyś był przejazd od Podskarbńskiej?
  • Witam, szukam na Gocławiu + okolice, godnego polecenia warsztatu do zrobienia przeglądu technicznego Forda Fiesty. Możecie kogoś polecić?
  • Witam ! Każdy kto próbował przejechać ulicą Zamieniecką w godzinach południowych powinien wiedzieć, o co mi chodzi. Jest sobie ulica, po stronie przylegającego do niej bazaru jest znak "zakaz postoju", dalej nawet jest "zakaz postoju i zatrzymywania". Tymczasem wzdłuż chodnika bok przy boku stoja Żuki, Lubliny i tym podobne. Nie nie przeszkadza mi to, tam jest bazar, z tych samochodów odbywa się handel, sprawę by załatwiła tabliczka "Nie dotyczy chodnika" pod znakiem. Ale jej nie...
  • Czy ktoś podzieli sprawdzonymi miejscami na piesze wycieczki leśne? Szukam kilku fajnych punktów, gdzie można zaparkować, oddalić się od drogi w ciche miejsce, zrobić kółko max 2h i wrócić. Czy najbliżej Pragi Płd jest Mazowiecki Park? Dziękuję w imieniu dziecka spragnionego kontaktu z przyrodą :)
  • Od miesięcy od strony ul. Kajki brak jest dojścia dla pieszych na basen. Trzeba wchodzić prost pod wyjeżdzające z parkingu basenowego samochody. Jest to niebezpieczne szczególnie dla dzieci chodzących na basen , a dojeżdzających komunikacją. Czy ktos zareaguje dopiero jak będzie wypadek? Czy tez lokalna władza uważa, ze z basenu moga korzystac tylko osoby zmotoryzowane?
  • Otóż, chciałabym Was się zapytać co zrobić żeby przestać bać się wyjazdów samochodem w trasę. Oczywiście gdy ja kieruję. Mam potworny lęk i przeżywam taki stres jaki sobie trudno wyobrazić. Dziwne jest to, że po mieście jeżdżę swobodnie i "odpukać" bezkolizyjnie. A gdy mam pokonać 200 km boli mnie brzuch i robi mi się niedobrze. Najgorsze jest to, że jutro muszę jechać.
  • Postuluję, żeby go wprowadzić. Niech blachosmrodziarze jadą też komunikacją miejską, to wtedy niepotrzebne będą bus pasy, bo wydzieli się jeden pas dla samochodów osobowych (npabonament 1000 zł/ mies.) i problemy komunikacji się rozwiążą. A jak komuś "niepasi" to niech zamieni mieszkanie w Warszawie na jakieś upadłe gospodarstwo na wsi.
  • Witam, Może ktoś może polecić na Pradze Płd lub w okolicach fachową stację diagnostyczną która dokładnie wszystko sprawdzi a jednocześnie nie robi afery z powodu przepalonej żarówki:-) z góry dziękuję za namiary
  • cudzej własności okradli mi samochód, radio GPS, wybita szyba, miejsce akcji Anin okolice poczty. Ku przestrodze Mieszkańcom.
  • Witam, Ostatnimi czasy jeżdżę z Rembertowa (starego) na Mokotów (marynarska, postępu) do pracy samochodem - jeśli jest ktoś chętny - pan / pani - mogę zabierać jadąc do pracy jak i w drodze powrotnej. pracuję od 7 do 15 - wiec z Rembertowa wyjeżdzam 6.15/20 - jadę Marsa, Trasą Siekierkowską, al. Witosa, Sikorskiego, Wilanowską aż do Marynarskiej - po drodze mijając wszystkie przystanki autobusu lini 401 (od Okularowej - oczywiscie :)) od pon. do piątku - z racji wieku proponuję...
  • TŁ przed buspasem: samochody mogły przewieźć 54000 osób w ciągu godziny autobusy mogły przewieźć 5500 osób TŁ z buspasem: samochody mogą przewieźć 36000 osób w ciągu godziny Autobusy mogą przewieźć 6200 osób Czyli "geniusze" od transportu obniżyli przepustowość TŁ o 18000 osób w samochodach, aby zwiększyć o 600 osób przepustowość w autobusach. Należy przypomnieć, że z komunikacji miejskiej korzysta jedynie ok 10% mieszkańców Warszawy (220000 sprzedanych kart miejskich na ponad ...
  • Kto wie dlaczego znowu zamknięto możliwość przejazdu przez ul. Poligonową do ul. Cyrklowej? Pomijam, że sama nie moge skorzystac ze skrótu ale kilka razy widziałam jak się tam musiała zawracać karetka a raz nawet straż pożarna. Kto jest odpowiedzialny za ten odcinek ulicy ? Ponadto dlaczego przed ogromnym blokiem Poligownowa 1 nie ma ani jednego miejsca parkingowego ? Pomijam fakt, że od kilku lat prosimy o ustawienie choć jednej latarni na Poligonowej i dalej nic. Gdzie można mon...
  • Chciałam zaparkować na parkingu oprzy Urzedzie Gminy na Grochowskiej. Jak zwykle pan parkingowy nie wpuścił mnie, gdyż brak miejsc. Tak się składa, że moja praca wymaga częstych wizyt w urzędach gminy. I tak w urzedzie Ursynów, Ursus, Wawer, Włochy można praktycznie zawsze zaparkować na parkingu, nie ma tam żadnych szlabanów, ani parkingowych, z założenia chyba jest to parking dla petentów. Natomiast Praga Płd mam wrażenie ma parking tylko dla pracowników. Zwykły człowiek musi zrobić ze trzy...
  • Miały być lofty - wiadomo, że ich nie będzie , więc co? jeden z budynków prawie wyburzony , została tylko ściana od grochowskiej , jak mocniej powieje , lepiej nie mówić . Reszta niszczeje i straszy. Czyje to jest, co z tym będzie wie ktoś.Nie ma się co dziwić ,że z loftów zrezygnowana - mieć trasę tysiąclecia pod oknami to nawet święty nie wytrzyma.
  • Można się wyżalić. Proponuję nie pisać o kanalizacji, bo to taka nasza europejsko-polsko-wawerska "norma";) Mnie np, wkurza prędkość samochodów na Trakcie, nie można przejść...a jeszcze bardziej wkurza mnie jak autobus staje na przystanku, a wtedy wszyscy koniecznie muszą go minąć, nie zwracając uwagi na przejścia dla pieszych, oraz inne zakazy, np: podwójna ciągła...Kiedyś stojąc na pasach z wózkiem, autobus mi się zatrzymał. pan kierowca uśmiechnął się i gestem zaprosił mnie do prz...
  • Zastanawia mnie fakt gdzie tak wszyscy pedzą rano i popołudniu. Wydawało mi się że Trakt na tym odcinku jak wylatuje Lebiodowa jest wyłączony z ruchu. Skoro wszyscy się tamtedy przebijają to może puścić i autobus? A tak w ogóle to ruch na Kadetów i Wąbrzeskiej jest w dwóch kierunkach dla samochodów to dlaczego autobus jedzie tylko w jednym? Zadziwiające jest myslenie decydujących.
  • jak najlepiej dojechac do olszynki, żeby tam coś ciekawego zobaczyć (widziałam na mapie pomnik bitwy pod olszynką) i pospacerować?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się