easier_to_fly 16.09.06, 22:47 mam za sobą bardzo stresujący tydzień, od paru dni wieczorami zauważam u siebie przyspieszone bicie serca, właściwie bez powodu teraz, kiedy stres już minął. jak sobie z tym radzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m21 Re: serce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.06, 22:50 to na skutek wczesniejszego zdenerwowania,ja zawsze tak mam,ze nerwy"wychodza" mi po czasie,kup sobie miksturke lagodnie uspokajajaca i zazywaj wg ulotki na opakowaniu,np sedomix,to przywroci prawidlowe bicie serduszka,wyciszy cie ,nie bedziesz miec klopotow Odpowiedz Link Zgłoś
easier_to_fly Re: serce 16.09.06, 23:00 dzieki to naprawdę nie jest przyjemne uczucie,zwłaszcza jak chwilowo zapiera dech;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m21 Re: serce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.06, 23:07 wiem,tez tak mialam i do tego tzw arytmie raz szybciutko serce bilo a raz wolniej,mialam wrazenie,ze sie na sekunde zatrzymuje,zacznij popijac miksturki i ziolka na noc np melisa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agawa Re: serce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 01:30 To są początki nerwicy prawdopodobnie. Jeśli już się zaczęło, to prędko nie przejdzie. Wiem, bo sama to przerabiałam. Możesz spróbować od ziółek, są takie ziołowe tabletki uspokajające firmy LABOFARM-dość mocne, choć w moim przypadku niespecjalnie działają. Jeżeli chodzi o leki na receptę, to świetny jest Betaloc Zok - bardzo reguluje pracę serca, odstresowuje, nie uzależnia i jest skuteczny również przy migrenach. Wystarczy 1/2 tabletki codziennie przez 28 dni (tyle ma opakowanie) i poczujesz róznicę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: serce IP: *.netair.pl 17.09.06, 09:17 Po co od razu farmakologie lub ziola? Najlepszy na nerwice jest sport. Zacznij biegac, plywac, jezdzic na rowerze lub jeszcze cos innego. Odstresujesz sie, poprawisz kondycje i wzmocnisz swoje serce. Leki to dopiero w ostatecznosci. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakatarzyna Re: serce 17.09.06, 09:26 A ja uważam, że po tym stresie spadł ci poziom magnezu. Mi się to często zdarza, efektem jest arytmia. Biorę wtedy np. MagneB6, trzy razy dziennie po dwie tabletki, i po dwóch dniach wszystko jest w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: serce IP: 195.205.3.* 17.09.06, 12:05 Trzeba przebadac tarczyce, tak sie zaczynaja problemy z tarczycą. Odpowiedz Link Zgłoś