sesja

(178 wyników)
  • chcialem sie dowiedziec czy na studiach magisterskich tez sa sesje egzaminacyjne? pozdrawiam
  • co trudniejsze? co bardziej stresujace?
  • j.w, jestem na pierwszym roku wiec od razu usprawiedliwiam sie tym pytaniem, ale nie rozumie na czym polega sesja skoro wszystkie zaliecznia i kolokwia sa wczesniej?
  • Witajcie, Znalazłam się w dosyć trudnej sytuacji.. Mianowicie podczas całej sesji ''zwykłej'' a potem poprawkowej byłam chora.Chorowałam również później(psychoza pluz bulimia-wszystko udokumentowane ,regularne wizyty u psychiatry i psychologa ).Potem dwukrotnie przedłużałam sesję( w sumie 3 tygodnie),ale nadal mam 4 zaległe egzaminy. Dzisiaj będąc u dziekana dowiedziałam się,że jego możliwości co do przedłużenia sesji skończyły się i pozostał mi rektor. Dziekan powiedział zaś,że poprz...
  • studiuję na APS(dziennie) i w sesji zimowej nie mam żadnego egzaminu, miałam tylko 2 egz w połowie semestru i teraz tylko 2 referaty do przedsatwienia i do przodu!!jupiii
  • Witam otoz 16 lutego miałam wypadek zostałam potrącona na pasach, cud ze zyje , fcet jechal ponad 60 km/h i to byl samochod dostawczy, uleglam bardzo owaznemu zlamaniu nogi :-/ kosc udowa praktycznie odczepila sie od stawu biodrowego. Miałam operacje , 2 miesiace prkatycznie z domu nie wychodzilam ,samo schodzenie po schodach przyspazalo ogromne klopoty, a o studiach juz nie pomyśle, ale staralam sie jak tylko mogłam nadrabiac zaleglosci , 20 czerwca na k...
  • Czesc, mam poważny problem tuz przed sesją:(. Od dłuższego czasu bardzo zle sie czułam, miałam silne bóle głowy i gorączkę. Próbowalam dostać się do lekarza akademickiego ale nie udało mi sie chyba przez 3 dni pod rząd zdobyc numerka. Poszłam więc prywatnie, dostałam skierowanie do szpitala do neurologa i zwolnienie za poprzedni tydzien. W szpitalu po pierwszych badaniach nadal nie stwierdzono co mi jest, odesłano mnie do kilku innych lekarzy, ale nadal nic. Jesli nadal tak bedzie to b...
  • hej, macie jakieś dobre metody żeby sesja nie bolała??? to moja pierwsza sesja i ogrom nauki trochę mnie przeraża... jeszcze się na dobre nie zaczęło, a ja już umieram normalnie..... co będzie w przyszłym tygodniu to szkoda gadać..... 4 egzaminy, się pochlastać chyba przyjdzie tylko albo olać jakiś przedmiot..... to będzie rzeź normalnie.....
  • mam pytanie- czy w czasie sesji poprawkowej po semestrze zimowym reszta, czyli ci, ktorzy zaliczyli wszystkie egzaminy, maja ferie czy chodza juz na zajecia?
  • Cześć wszystkim! Jestem pierwszoroczną studentką i pierwszy raz będę miała sesję, która rozpoczyna się 1 lutego. Stąd moje pytanko do doświadczonych... Ile potrzeba czasu na nauczenie się do 6 egzaminów? Kiedy zacząć się uczyć? Pozdro:D Asia:P
  • wakacje... hmmm. pomarzyć - od 23 lipca :(
  • Tak się złożyło, że nie zaliczyłem ćwiczeń z jednego przedmiotu, tym samym nie mogę podejść do egzaminu w pierwszym terminie. Podejdę w drugim, ale w ten sam dzień mam jeszcze dwa inne egzaminy w zbliżonych godzinach. I tutaj pojawia się problem. Co mam zawrzeć w takim podaniu (o przedłużenie sesji), może ktoś ma jakiś wzór? Podanie takie składa się w dziekanacie? Pierwszy raz jestem w takiej sytuacji, więc kompletnie nie wiem ;) I czy moje uzasadnienie nie jest zbyt banalne, jednocześ...
  • Witam! Czy w trakcie sesji poprawkowej odbywaja sie jakiekolwiek zajecia na uczelni? Czy kolejny semestr zaczyna sie dopiero po niej?
  • Jestem na pierwszym roku i zawsze sądziłam, że sesja wszędzie rozpoczyna się i kończy w tym samym terminie... A jednak myliłam się. ;-) Czy ktoś z Was już jest po sesji? ;->
  • Kiedy? Styczeń/luty czy pod koniec roku, w czerwcu ???
  • Są jeszcze jacyś szczęściarze tacy jak ja i mogą się rozkoszować końcem sesji? :) Pozostaje mi tylko poczekać na wyniki, ale to już z górki :D
  • zamierzam zrezygnować ze studiów i składać papiery na inną uczelnię :] czy jak nie przyjdę na sesję to skreślą mnie z listy studentów :> ? chodzi mi o to żebym mógł zachować legitymację do końca września bo bilety na pkp drogie :P
  • Hej, mam prosbe. Jak napisac podanie o przedluzenie sesji? Moze ktos z was ma jakis gotowy wzor? Dodam ze nie mam wpisanej 2 do indeksu i musze je napisac, bo mam pusta luke w indeksie i nie chce dostac 2 dziekanskiej. Jak mam umotywowac takie podanie? Nie napisze przeciez chyba ze nie zaliczylem przedmiotu i musze to zrobic we wrzesniu... Z gory dzieki za pomoc ;)
  • Ja już wymiękam. Sama sesja nie będzie straszna. Z jednego egzaminu jestem zwolniona, jeden może zdam w zerówce jak nie to trudno, ale to akurat przedmiot który bardzo lubię więc aż tak bardzo mnie nie stresuje. i jeszcze jeden z którego może się uda jeszcze zdobyć zwolnienie (czekam na wyniki koła). Ale teraz jest masakra. Jutro 2 koła zaliczeniowe, a we wtorek aż 4. Wszyscy się uwzięli na ostatnią chwilę. W zeszłym tygodniu też nie było lekko. Co gorsza ze mną coraz gorzej. Nie mogę ...
  • sesja(77)

już niebawem sesja, ale mam znowu stresa, już się boję tych nieprzespanych nocy, nie chcę znowu upijać się kawą bo potem mam problemy z żołądkiem, jak sobie radzicie ze stresem i z brakiem koncentracji? pijecie jakieś witaminy czy napoje energetyzujące?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się