Forum Regionalne Mazowieckie Marki
ZMIEŃ
      sesja

sesja

(27 wyników)
    • W porządku obrad jutrzejszej sesji powinien być rozwinięty punkt 4., a może dodany oddzielny punkt o treści: [b]Ocena pracy Wydziału Monitoringu, Zarządzania Kryzysowego i Obronnośc[/b]i, /przypominam: wydziału nowego, nietaniego, mającego siedzibę "nie pod okiem Burmistrza" <może warto przenieść wydział do pomieszczeń po komisariacie Policji, pewnie przeróbki niewielkie, tańsze koszty adaptacyjne...>/ [b]w sytuacji kryzysowej[/b] /bo sesja nadzwyczajna z tego względu została zwołana...
    • Za: www.marki.pl/portal/index.php?cmd=wydarzenia&opt=pokaz&id=727 12 maja 2010 roku o godzinie 13.oo rozpocznie się XL Sesja Rady Miasta Marki. Bezpośrednia transmisja video z obrad na stronie WWW.MARKI.PL
    • Wrażenia z wczorajszej rady napawają mnie optymizmem, nie dlatego, że burmistrz i rada coś tam obiecali ale z tego co i w jaki sposób potrafili powiedzieć mieszkańcy. Wielki szacunek dla gościa z sowiej. Wypowiedź jej styl i argumenty nic dodać nicując. I te milczenie burmistrza i rady po tej wypowiedzi bardzo wymowne. Gościu jeśli to czytasz to pełen szacunek, i więcej takich ludzi. Podsumowując cały ten cyrk mam takie wrażenie, że pan burmistrz jako gospodarz tego miasta ma duże braki w ...
    • Dlaczego na marki.net nie ma sprawozdania Pani Siennickiej z ostatniej sesji Rady miasta? Czyżby odpuściła już? Wiem, że to dużo pracy wymaga lecz jej uwagi czytam z przyjemnością. Pozdrawiam Pani Krystyno xar :))))
    • 17 marca 2010 roku o godzinie 16.oo w Zespole Szkół Nr 2 im. Prymasa Tysiąclecia przy ul. Wczasowej 5, odbędzie się nadzwyczajna sesja Rady Miasta Marki, poświęcona tematyce stanu technicznego budynku przy ul. Turystycznej 10. Zapraszamy do oglądania bezpośredniej transmisji video z obrad: www.marki.pl/portal/index.php?cmd=komunikaty&opt=pokaz&id=206
    • Sesja rady za dwa dni czy Burmistrz będzie miał większość w kluczowych komisjach czy tradycyjnie prześpią kolejne 4 lata.
    • Właśnie została zwołana II sesja Rady Miasta Marki. Zatem w odpowiedzi na uprzednie prośby o informowanie o tym wydarzeniu (pomimo BIP-u), śpieszę donieść że sesja odbędzie się: 5 grudnia 2006, godz. 14.00 Zapraszam Pozdrawiam, adamos
    • no i mamy spec sesję, licytacja "starego" i "nowego" kto lepszy???
    • Według oficjalnych żródeł. Sesję Rozpoczęczęto z zastrzeżeniem do porządku obrad. Potem zaskoczenie w wyborze Komisji Rewizyjnej. Wreście przy głosowaniu do Komisji Budżetowej wycięto ekonomistów a zagłosowano na "fachowców". Ważni są nasi nie specjaliści.
    • Rodzina została ruszona !!! Zgodnie z wnioskiem Radnego Tankiewicza Przewodniczący Komisji Budżetowej Radny Sienkiewicz nie jest już Radnym gdyż będąc Prezesem i Udziałowcem Spółdzielni działa z wykorzystaniem mienia komunalnego!!! Guru RODZINY czyli duży Burmistrz dzielnie bronił członka swej rodziny. Jego stwierdzenie, że w takiej sytuacji więcej osób z Rady nie powinno być Radnymi nasuwa pytanie: KOGO MIAŁ NA MYŚLI??? - kiedy zafundowane będą naszym mieszkańcom nowe wybory uz...
    • na ostatniej Radzie Miasta Pan Werczyński tłumaczył się z finansowania siodła przez miasto na kwotę 3500 zł. Było ono ufundowane dla jakiejś grupy historycznej pułku. Markowianie czy nasze miasto stać na siodło za 3500 zł? nie ma innych wydatków? jest masa- gratulacje Marki mają siodło.
    • Ze zdumieniem przeczytałem relację Pana Werelicha, umieszczoną na Jego blogu, dotyczącą przebiegu wczorajszej sesji. Zarzucił On kilku osobom, że nie są zainteresowane głosowaniem imiennym. Wniosek ten wysnuł na podstawie podważenia przez tych radnych pomysłu zakupu urządzeń do głosowania i przeznaczeniu kwoty 10tyś zł na remont pomieszczeń po miejskim komisariacie. Skoro mieszkańcy są w stanie śledzić posiedzenia Rady Miasta w internecie, mają dostęp do strony Urzędu Miasta, na terenie miast...
    • Z ostatnich nagrań Sesji wynika,że końcowy koszt robudowy szkoły podstawowej nr 3 bedzie wynosić ponad 8 mln złotych. To z czego budują tę szkołę? Kto tam blisko mieszka, może sie wypowie.
    • arekwerelich.wordpress.com/ oto cytat z bloga: "...W związku z tym, mam dla Was – Drodzy Czytelnicy propozycję. Pochylmy się wspólnie nad nazwą imprezy oraz trasą zmagań uczestników. Liczę na Waszą[b] wennę [/b]twórczą…" domyślam się, że panu radnemu "pamiętamy" Werelichowi chodzi [b] wenę [/b] twórczą. tak wynika z kontekstu pisemnej wypowiedzi naszego przewodniczącego Komisji Kultury i ..... na słynnym już nadzwyczajnym posiedzeniu rady, pan radny "pamiętamy" Werelich b...
    • Witam serdecznie Dowiedziałam się ostatnio (i widziałam osobiście), że w budynku starej szkoły podstawowej w Markach (ul. Wczasowa) wykonano "remont" dachu. Jednak remont ten był tak "fachowo" wykonany, że po ostatnich opadach śniegu i roztopach, na budynku pojawiły się ogromne zacieki. Jak mi ktoś powiedział - budynek jest stary i nie wiadomo czy w ogóle jest sens to naprawiać i być może szkoła zostanie zamknięta (a w przyszłości rozebrana). Obecnie w tym budynku mają zajęcia ...
    • Chyba wszystkie okoliczne gminy są już po pierwszych sesjach rady i zaprzysiężeniu radnych, może ktoś wie dlaczego w Markach nie zwołano pierwszej sesji radnych, jakie są ku temu powody i kiedy będzie zwołana?
    • witam Panie Radny Panie szanowny a nie szanowany napisał pan "Pani Przewodnicząca po wyborze v-ce Przewodniczącego chciała zakończyć I Sesję Rady Rady a głosowanie nad kandydaturą Przewodniczacego Komisji Rewizyjnej przełożyć na II Sesję Rady. Dlaczego?" Jest pan poprostu kłamcą przesłuchałem nagranie z ostatniej sesji rady www.marki.pl/nagrania-do-pobrania/ 1h 17minuta 40sekunda proszę się zapoznać. Kto wysłuch tego nagranie zrozumie dlaczego nazwałem pana kłamcą przecież ...
    • Kiedy były wybory do Rady Miasta, dzielnie nasi Kandydaci przedzierali się przez błotniste ulice aby tylko dostać głos. Dziś już zapomnieli kto i po co ich wybrał. Mieszkam przy ulicy Leśnej w Markach, większość ulic odchodzących od Leśnej nie wie co to jest asfalt, a tym bardziej równa droga. W taką pogodę jaką mamy ostatnio trzeba cudu, aby "czysto" dotrzeć do pracy. Podejrzewam, że takich osób jak ja jest więcej i takich ulic także. Może czas rozliczyć Naszych Radnych z ich p...
    • Po przesłuchaniu nagrania z Sesji Rady zwróciłem uwagę na naruszenie przez panią Przewodniczącą Marię Przybysz Piwko Statut Miasta Marki. W ramach przypomnienia, radny Rżewski po zgłoszeniu przez Chojnowskiego kandydaturę na wiceprzewodniczącego Skłodowskiego, bardzo szybko zgłosił wniosek formalny o przerwę w obradach (1 godzina 1 minuta 56 sekunda nagrania). Statut Miasta w § 38 pkt. 3 jasno określa jak należy składać wniosek formalny, lecz po jego zgłoszeniu zgodnie z pkt 4 te...
    • Oto wycinek planu obrad Rady Miasta która odbędzie się w dniu 17.11.2004r., a która dotyczy skargi mieszkańców bloku z ul.Małachowskiego: - Cytat - 18. Rozpatrzenie projektu uchwały w sprawie skargi mieszkańców bloku przy ulicy Małachowskiego 1 w Markach (Druk nr 155). Wykaz dokumentów dotyczących projektowanej uchwały udostępnionych do wglądu w Urzędzie: - pismo TNT Express Woldwide z dnia 12 czerwca 2002 roku, - pismo Rzecznika Praw Obywatelskich z dnia 28 czerwca 2002 roku ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się