sesja

(59 wyników)
  • Zaczynało się poprawnie i merytorycznie i miałem nadzieję,że i tak się skończy, ale niestety? Nie wiem co było powodem przesunięcia godziny rozpoczęcia sesji z 13 na 15-tą.I jak było do przewidzenia, sesja się przeciągnęła do następnego dnia.Radni/dne/ zmęczeni i Uchwały Rady Miasta z ich opiniami głosowali taśmowo.Ja myślę,że oni załatwili już sprawy ważne i tymi niby mniej ważnymi nie warto się bliżej przyjrzeć.Nie ma spraw ważnych i mniej ważnych, przecież te uchwały dotyczą wszystkich mie...
  • Po wczorajszej sesji można powiedzieć,że Rada Miasta staje się taką prawdziwą Radą.To nie Sejm RP. gdzie można łamać sumienia poprzez partyjne nakazy .Trzeba jasno powiedzieć,że dobrali się do władzy ludzie co całe życie rozdawali pieniądze, nie swoje i za to siebie sowidzie wynagradzali.Dochodzi do naszych radnych świadomość,że zle się dzieje w naszym mieście i to u tych nawet co rządzą.Czyli obywatele mieli rację wywołując referendum .Czara goryczy chyba się przelała, nawet u zwolenników ta...
  • Jaki jest powód przerwania do dziś sesji RM ?????
  • Rada jest rada,że Rada.Nasi przedstawiciele za największe zło uważają, referendum.To trzeba wystąpić do Sejmu z wnioskiem o usunięcie tego pojęcia z Konstytucji i tu widzę działanie Rady Miasta.Samo zło, tyle pieniędzy na to idzie w całej Polsce.Przychodzicie ponarzekać na sesji?Następnie, prawo jest zły, brak przedstawicieli w komisjach referendalnych a co robicie coś z tym, czy tylko mamy z Waszych ust wysłuchiwać, jak to jest zle.My, nie wszystcy, mieszkańcy Rudy poddajemy Was pod osąd nie...
  • Na początku tej sesji myślałem,że to urodzinowo, narodzinowo,towarzyskie spotkanie.Życzenia urodzinowe dla radnej, gratulacjez powodu urodzin dziecka i przerwa w obradach na poczęstunek.25 radnych, Prezydent, v-ce Prezydenci, wychodzi ponad dwie uroczystości na sesję.Proponuję aby radni w wieku nie produkcyjnym, zapraszali swoje w nuki, aby było sprawiedliwie.Ale jaja w tej Rudzie Śląskiej. Pozdrawiam.
  • czy to prawda,że we wtorek jest SN?
  • Ciekawe jaka będzie odnowa.O 16,oo dokończenie sesji otwarcia, jaka będzie w pełnym składzie?Myślę ,że to nam pokaże jakie będą te cztery lata. Ja wiem tylko tyle,że zgoda buduje.Życzę wszystkim powodzenia i dużo zdrowia.
  • czy będzie sesja nadzwyczajna?
  • Bełkotliwa wypowiedz pani "władczyni" tego miasta jest żenująca i śmieszna. Ja pragnę w tym miejscu zapytac najjaśniej oświeconą ile to swojej kasy włożyła w budżet tego miasta? Jeżeli obniżył sie dług to kosztem naszych podatków i do tego nie potrzeba czarującej rożdzki. Faktem jest ze kazdy, który przyszedł by po Stani zrobiłby to samo. Zatem , jakie w tym zasługi tej pani, chyba , że tak jak wspomniałam dorzuciła swoje miliony do budżetu.Druga sprawa odnośnie zatrudniania kolesi, bezczelni...
  • czy to prawda,że w środę jest sesja nadzwyczajna na temat służby zdrowia?
  • www.rudaslaska.pl/ruda-slaska/aktualnosci/2011/04/15/uroczysta-sesja-rady-miasta-w-pierwsza-rocznice-katastrofy-smolenskiej/ Upamiętnienie tragedii Smoleńskiej w R.Śl. to ciekawa inicjatywa. Pytanie jednak czy posiedzenie RM jest odpowiednim miejscem i czemu ma to służyć? TV, prasa podają informacje na bieżąco, okolicznościowych art., filmów, programów TV mnóstwo więc po co np. prezentacja w czasie sesji? Czyżby radni nie wiedzieli kto w tej tragedii zginął? Może jednak uczczenie w R....
  • Szanowni Forumowicze Po sesji z 24.06.2010r. ukazała się w "Wiadomościach Rudzkich" relacja pt. „Gorąco wokół finansów miasta”, autorstwa pani Ewy Heszek, str 3, Wyd z dnia 30.06.2010r. (nr 26/928). W związku z tym, że pewne informacje tam zamieszczone są po prostu nieprawdziwe przesłałem do Redakcji list prosząc o sprostowanie. List wysłałem mailem dnia 15.07.2010r., a na piśmie złożyłem 16.07.2010r. w siedzibie WR. W związku z tym, że w dzisiejszym wydaniu WR w ża...
  • panie Myszur,kiedy sesja nadzwyczajna w sprawie finansów miasta?
  • nie interesuje sie polityka ale ostatnio wlaczylam sobie els*t i co widze ? sesje rady widze...popatrylam sobie i uzmyslowilam jacy kretyni nami rzadza... to co wyprawiali os***da i pe*as daje sporo do myslenia. mam wrazenie ze niewlasciwi ludzie trafiaja do zakladow psychiatrycznych. ci co powinni to chodza po wolnosci i to na koszt podatnikow robia sobie przedstawienia przed kamerami. Szczytem wszsytkiego byly kłótnie o kampanie do sejmu ludzi z Rudy Slaskiej... ludzie czy wy...
  • Obserwując sesję nareszcie doczekałem się normalnej, rzeczowej krytyki rządów Stanii. Przedsiębiorcy z przymusu skrótowo, ale dosadnie skrytykowali ostatnie posunięcia prezydenta. Nie licząc Budrymu, który dostaje wszystkie roboty w mieście. Oni mają się dobrze. Ciekawe na jaką uchwałę zezwoli Stania w tym temacie
  • Dwa pytania: • Kogo boi się radny Skudlik ? • Kto straszy radnego Skudlika ?
  • Ciekawe zakończenie.Opozycja szczątkowa.A władza, drogi kolego, szanowny radny, jak Ci się nie podoba, to się podaj do dymisji.Fora ze dwora.Jak się dostałeś między wrony, musisz krakać jak i ...Czyli, pozostało tylko forum. Albo jednomślność, albo stul p... i to już bez przenośni.Pozdrawiam.
  • Hehe ale zabawa jak Pan Były Prezydent wyszedł widzieliście ? Czułem się choćby na kazaniu . . .
  • sesja!!!(53)

Na sesji zaczęły się schody dla prezydenta. 4 radnych walczy o budżet.
  • Proszę odpowiedzieć, jak mocno po ostatniej sesji identyfikuje się ze swoimi słowami: [b]"Samorząd to nie politykowanie, to przede wszystkim praca"[/b] [i]"Przede wszystkim zawsze staram się widzieć człowieka w drugim człowieku..."[/i] "[i]Dlatego według mnie nieporozumieniem jest wniosek o odwoływanie kogoś po roku działalności, kiedy rozpoczął rządzenie w dołku finansowym. Ta inicjatywa jest w tym momencie według mnie polityczna, a nie merytoryczna." [/i] W momencie odwołania Pr...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się