sesja

(19 wyników)
  • Czy ktoś z was spotkał się z taką zasady współpracy terapeutycznej, że płaci się również za sesje, na które się nie przyszło, np. z powodu choroby czy hospitalizacji? Nieobecność oczywiście po wcześniejszym telefonicznym uprzedzeniu.
  • co to znaczy, że terapeuta przedłuża sesje prawie zawsze o ok. 10 minut ?????????
  • Powroze za darmo i szczerze. Piszcie prosze o swoich problemach, ja spojrze w szklana kule i wam odpowiem. Nie oczekujcie, ze odpowiedz pojawi sie natychmiast, jednak bedzie ona za kazdym razem szczera i przemyslana.
  • czy można wrócić na terapię do tego samego terapeuty po jakimś czasie? terapia trwała 10 sesji i musiała zostać zakończona mimo że problemy nie zostały rozwiązane do końca z terapeutą był dobry kontakt,trochę roboty ze sobą odwalone,pozytywne zmiany w życiu ale za mało czasu,terapia została jakby urwana czy można po kilku miesiącach wrócić do tego samego terapeuty czy powinno się szukać innej osoby?
  • Moja terapeutka odbiera telefon w trakcie sesji, najczesciej zeby z marszu poinformowac, ze nie moze teraz rozmawiac. Praktycznie na kazdym spotkaniu. Poza tym jesli nie ma pozniej klientow, to przedluza czasem sesje, nie informujac mnei, ze skonczyl sie czas, a pozniej kaze sobie placic wiecej - zgodnie z tym, ile czasu faktycznie uplynelo. To nieprofesjonalne czy przesadzam?
  • Cztery miesiące jestem w terapii. I przyznam że jestem zadowolony że zacząłem. Ale martwi mnie jedno. Cały czas na sesje przychodzę z jakimiś sytuacjami do omówienia. Cały czas coś analizujemy. Ale tak jak początkowo osoba prowadząca proponowała tematy tak teraz głównie ja je przynoszę. Czy terapeuta poznawczo-behawioralny nie ma jakiegoś planu ? Gdy ostatnio zapytałem ją o plan usłyszałem że to ja jestem ekspertem od siebie i tak jak pracujemy jest dobrze. Ta współpraca raczej mi odpowiada a...
  • czesc, Co sadzicie o POPie ? - w relacji do NLP, podejscia psychodynamicznego, Hellingera ? w odniesieniu do szamanizmu ? Czy jest skuteczny ? Ktos mowil mi, ze do rozwoju wlasnego jest ok, ale nie nadaje sie do pracy z zaburzeniami osbowosci ? Ma ktos jakies doswiadczenia?
  • Czy to jest cena spotykana ??? Czy przypadkiem nie ZA DUUUUUUUUŻO ??? TYLE PIENIĘDZY ??? Fakt, świetny specjalista.
  • No coz, potrzebuje Waszego obiektywnego spojrzenia na na pewna sytuacje. Moj facet wyjechal do swojego rodzinnego miasta, zeby pozalatwiac rozne sprawy i odwiedzic dzieci ze swojego pierwszego malzenstwa. Dzisiaj sie dowiedzialam, ze zabral cala rodzine, wraz z byla zona, na profesjonalna sesje zdjeciowa. Widzialam czesc zdjec. Sa super, piekne...ale...jest mi troche dziwnie. Czuje sie z tym zle. Na zdjeciach jest z byla zona i dzieciakami w roznych pozach i naprawde wygladaja jak kocha...
  • zapisałam się do poleconego psychologa. przyszłam na wizytę- od razu mi się nie spodobało, bo wchodzę zapłakana, a babka z tekstem : do umówionej wizyty jeszcze 10 minut, proszę zaczekać. nie wzbudziła mojej najmniejszej sympatii i zaufania. potem zapytała co mnie tu sprowadza: powiedziałam, że mam problemy z którymi sobie sama nie poradzę, ale też nie umiem i nie chcę o nich mówić. i tak milczałyśmy przez 15 minut, ja płakałam, ona o nic nie spytała, więc stwierdziłam, że to wszystko ...
  • Witam, mam pytanie techniczne Was, mój terapeuta jest certyfikowanym, zrzeszonym w PTP, ponieważ mam mnóstwo wątpliwości oraz potwierdzone fakty, chciałabym zasięgnąć informacji o tym, jak wyglądają procedury formalne, do których może się posunąć klient... krótko: pomijając nieprofesjonalizm w trakcie ponad rocznej pracy od kilku sesji nastąpiły napastliwe reakcje ze strony t., manipulacja, przeciwprzeniesienie, reakcje emocjonalne, oceniające, wywierające wpływ na to jak postę...
  • Witam serdecznie! Mam do Was pytanie, można to też potraktować jako prośbę o pomoc czy radę. Otóż jestem psychologiem - od prawie dwóch lat pracuję w zawodzie, wciąż kształcę się na specjalistycznych kursach i szkoleniach, aby moja praca przynosila jak najlepsze rezultaty. Staram się też o certyfikat psychoterapeuty. To kolejny krok w moim życiu zawodowym. Pytanie dotyczy mojej ostatniej decyzji. Otóż postanowiłem otworzyć swój wlasny gabinet w Warszawie. Niestety, nie mam zb...
  • witam mam pytanie, a raczej jakas prosbe o rade: jak wykrzesac w sobie ową motywacje? jakos tak mnie naszlo poniewaz w tym tygodniu zaczyna sie sesja na uczelni a jak co pol roku nic w zwiazku z tym nie robie, chociaz wiem , ze powinienem. moze najpierw powiem , ze jestem studentem II roku , powinienem byc III, robie repete. zalezy mi na skonczeniu studiow, ale jak przychodzi do nauki to nici z tego wychodza. nie potrafie sie jakos zmobilizowac do pracy, moge siedziec nad ksiazka ...
  • mam delikatna sprawę.Otóż niedawno zaczęłam prace w modelingu,nie współpracuje z żadną agencją, pracuje z rożnymi fotografami.Pierwszą sesję miałam na zasadzie pozowanie za zdjęcia,nie płaciłam za nią ani nie dostałam pieniędzy.Ale przechodząc do sedna sprawy, pozowałam na tej sesji do aktu, jak sie później dowiedziałam fotograf powinien podpisać ze mna zgode na opublikowanie tych zdjęć w róznych źródłach czego nie zrobił.O koniecznowści podpisania takiego dokumentu dowiedziałam s...
  • Witajcie, trzy tygodnie temu rozpoczelam psychoterapie. Jestem osoba, ktora sporo mysli na temat siebie i swojego zycia. Mysle, ze wielu "nieprawidlowosci" jestem swiadoma. Psychoterapie zaczelam z powodu czestych stanow lekowych, z ktorymi sobie czasem nie radze, majac nadzieje znalezc ich przyczyne, zajac sie nia i pozwolic im odejsc. Okazalo sie, ze wielu rzeczy o sobie i swoich bliskich nie wiem, albo nie chce wiedziec. Troszke mam mieszane uczucia po takich spotkaniach z psyc...
  • terapia(12)

Jestem po 3 sesji. Na razie ogarnęła mnie wściekłość. Najgorsze, że trudno znależć kogoś, na kogo bym nie była zła. Boję się, że jak puszczę tę wściekłość, to czerwona fala zaleje mnie i wszystko wokół. A tak na marginesie, czy Wy też doświadczyliście czegoś takiego?i po której sesji życie zaczęło być łatwiejsze a nie trudniejsze???
  • Właśnie się zapisałam na wizytę i po lekturze postu o płaczu po 1 sesji. Z mężem jak się pokłócę to się pogodzę, ale co powiedzą moje małe dzieci?Nie chodzi mi o płacz, ale przeczuwam ogolne długotrwałe złe samopoczucie w trakcie terapii. Dodajcie mi odwagi, bo czuję się znacznie gorzej niż przed dentystą.Pa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się