sesja

(28 wyników)
  • www.nj24.pl/article/z-kijem-na-przewodnicz%C4%85cego-rady-miejskiej#comment-47359
  • 26.01. w czwartek godz. 15.00 POK odbędzie się sesja RM poświęcona m.in. cenie ( taryfie ) wody oraz zatwierdzeniu budżetu miasta na rok 2012. Zapraszam wszystkich chętnych na sesję w celu wyrażenia swojej opinii na ww. tematy. Ciekawe dlaczego oprócz krótkiego info na BIP-ie nikt nie rozpowszechnia tej informacji, czyżby ktoś się bał mieszkańców ?
  • Mam pytanie - czy godziny rozpoczęcia sesji i poszczególnych komisji są dla zwykłych mieszkańców /normalnie pracujących - przeważnie od 7 do 15/ dogodne do uczestnictwa w nich ? Czy radni są dla mieszkańców czy może mieszkańcy są dla "tych wybranych" jakimś utrapieniem i debatują tak aby nie było można w nich brać udziału i zadawać pytań ? Proszę mi powiedzieć jak mam przekonać swojego szefa aby zwolnił mnie np. na komisję Edukacji, Sportu, Kultury i Turystyki która odbywa się o godzinie 10 r...
  • SESJA XX Rada Miasta Piechowice zaprasza mieszkańców na posiedzenie, które odbędzie się w Sali konferencyjnej Urzędu Miasta w dniu 28 lutego 2012 r. o godz. 15.00 z ni­­żej proponowanym porządkiem obrad: 1. Otwarcie posiedzenia Rady Miasta. 2. Zgłaszanie uwag do proponowanego porządku obrad. 3. Podjęcie uchwał w sprawie: A/ nadania nazwy ulicy B/ w sprawie dopłat do cen dostarczonej wody i odprowa...
  • Sesja odbędzie się o godz.13.00 w Piechowickim Ośrodku Kultury p.4.Złożenie sprawozdania przez Burmistrza Miasta z wykonania budżeu za 2005 rok. p.7 Dyskusja radnych oraz osób zaproszonych. Warto iść i posłuchac wystąpienia pana burmistrza (w ilu zdaniach będzie zawarte),czy dyskusja radnych będzie ożywiona? Czy jeżeli przeczytałem ogłoszenie w BIP-ie ,które brzmi"Rada Miasta zaprasza mieszkańców na posiedzenie..."i pójde na sesję, to jestem osoba zaproszoną i mogę zabrać głos?Ja...
  • godz.12.00,porządek w BIP - ogłoszenia rady Miasta
  • Już kolejna sesja rady miasta rozpocznie się o godz.10.00 rano. A na niej 2 ważne sprawy:budzet na rok 2006 i zatwierdzenie projektu uchwały o wspólpracy z organizacjami pozarządowymi. Czy ktoś wie na czyj wniosek zmieniono godz.rozpoczęcia obrad? Wniosek o późniejsze rozpoczynanie sesji składało Stowarzyszenie Piechowice,argumentując to możliwoscia udziału większej liczby osób ,kto wnioskował o wcześniejszą godzinę,jak argumentował?
  • 1.Otwarcie posiedzenia 2.Zgłaszanie uwag do proponowanego porzadku obrad 3.Złożenie informacji z realizacji uchwal podjętych na XLI sesji 4.Złóżenie informacji przewodniczących komisji z przebiegu prac komisji 5.Podjęcie uchwał w sprawie: -zmian w uchwale nr 216/XLI/2005 z 24 listopada 2005 r. -zmian w budżecie miasta Piechowice na 2005 r. 6.Rozpatrzenie skarg i wniosków skierowanych do rady miasta 7.Przyjęcie protokołu z XLI sesji rady miasta 8.Interpelacje,wnioski i zapytania zgłos...
  • S E S J A LI RADA MIASTA PIECHOWICE ZAPRASZA MIESZKAŃCÓW na posiedzenie, które odbędzie się w Piechowickim Ośrodku Kultury w dniu 04.08.2006 r. o godz.1200 z ni­­żej proponowanym porządkiem obrad: 1. Otwarcie posiedzenia Rady Miasta. 2. Zgłaszanie uwag do proponowanego porządku obrad. 3. Złożenie informacji z realizacji uchwał podjętych na L sesji. 4. Złożenie informacji przewodniczących komisji z przebiegu prac w komisjach. 5. Podjęcie Uchwał w spraw...
  • S E S J A XXXV RADA MIASTA PIECHOWICE ZAPRASZA MIESZKAŃCÓW na posiedzenie, które odbędzie się w sali konferencyjnej Urzędu Miasta w dniu 24.05.2005 r. o godz.1200 z niżej proponowanym porządkiem obrad: 1. Otwarcie posiedzenia Rady Miasta. 2. Zgłaszanie uwag do proponowanego porządku obrad. 3. Złożenie informacji z realizacji uchwał podjętych na XXXIII i XXXIV sesji. 4. Złożenie informacji przewodniczących komisji z przebiegu prac w komisjach. 5. Złożenie informacji przez Kom...
  • W porzadku obrad sesji: p.5 Zatwierdzenie PRL p.6 Rozpatrzenie skargi na dzialalnosc burmistrza Ciekawe jak rozwinie sie dyskusja w w/w punktach?
  • Sesja Rady Miasta -- 22 luty 2005 wtorek
  • www.pamietnikopozycjonisty.republika.pl/
  • Kilku przedstawicieli Stowarzyszenia Piechowice uczestniczyło dzisiaj (08.11.05) w Sesji Rady Miejskiej w Piechowicach. Zapewne w BIP-ie, na oficjalnej stronie miasta oraz Informatorze Piechowickim zostaniemy poinformowani o wzorowej pracy naszej rady. Moje refleksje dotyczą wystąpienia burmistrza po zapytaniu jednego z radnych o dalsze losy Programu Współpracy z Organizacjami Pozarządowymi na 2006r. Poznaliśmy zupełnie nową interpretację Ustawy o działalności pożytku publicznego...
  • SESJA(7)

• 20 maja ,a w BIP-ie nie ma ogłoszenia o sesji majowej.Czyżby jakis cięzki temat się szykował,że opóźnia sie podanie informacji do publicznej wiadomości?
  • S E S J A XLIX RADA MIASTA PIECHOWICE ZAPRASZA MIESZKAŃCÓW na posiedzenie, które odbędzie się w Piechowickim Ośrodku Kultury w dniu 06.06.2006 r. o godz.1200 z ni­­żej proponowanym porządkiem obrad: 1. Otwarcie posiedzenia Rady Miasta. 2. Zgłaszanie uwag do proponowanego porządku obrad. 3. Złożenie informacji z realizacji uchwał podjętych na XLVII i XLVIII sesji. 4. Złożenie informacji przewodniczących komisji z pr...
  • Czytaj: www.pamietnikopozycjonisty.republika.pl/index.html
  • Na stronie www.stowarzyszenie.karkonosz.pl zamieściliśmy bieżącą korespondencję z Przewodniczącym Rady Miasta. Na dwa pisma wysłane 30.09.2005r otrzymaliśmy jak na razie jedną odpowiedź.
  • Ostatni numer IP obrazuje sposób funkcjonowania piechowickiej władzy. Władza to głównie Rada Miasta ( w Piechowicach tylko teoretycznie). Praca Rady odbywa się w Ko-misjach, a takich jest w Piechowickiej Radzie 5 i każda ma określone nawet w swojej nazwie zadania. Obrazem tej pracy są sprawozdania z działań Komisji. Najnowsze to te za I półrocze br. Oto, czego dowiedzieć się możemy ze sprawozdań zamieszczonych na łamach IP: Komisje spotykały się średnio 2 razy w miesiącu. Najbardziej j...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się