sesja

(18 wyników)
  • Lista podpisana, dietka wzięta... I chodzą PO mieście... www.zyciesiedleckie.pl/siedlce/5351-radni-na-wagarach
  • Jutro 10.11.2010. Kadencja tej RM zapisze się w historii miasta jego dynamicznym rozwojem po okresie stagnacji. Apetyty rosną, jaka będzie następna?
  • "Przewodnicząca Rady Dzielnicy Nowe Siedlce Ewa Kaślikowska-Olszyna zarzuca władzom miasta, że ograniczają wolność słowa i demokrację. - Proponuje nam się cenzurę naszych publikacji i odmawia się dostępu do serweru miasta - stwierdziła E. Kaślikowska-Olszyna podczas dzisiejszych obrad siedleckiej Rady. Przewodniczący RM Piotr Karaś wyjaśnił, że nie ma możliwości, aby ktokolwiek poza administratorem zamieszczał zdjęcia i artykuły na oficjalnej stronie Siedlec. - Możecie Państwo założyć swoją...
  • Jak tam głosowano na dzisiejszej sesji w sprawie absolutorium?
  • Radni - co ciekawego w programie jutrzejszej sesji Rady Miasta?
  • www.spin.siedlce.pl/2011/03/24/25-iii-sesja-miejska-sprawozdania-skargi-na-prezydenta-nazwy-ulic/ Pełny porządek obrad na linku powyżej, poniżej pojedyńcze wyimki: 18.Podjęcie uchwały w sprawie wyznaczenia na terenie Miasta Siedlce miejsc przeznaczonych do użytku publicznego dla celów rekreacji. 20.Podjęcie uchwały w sprawie wyrażenia stanowiska dotyczącego „Koncepcji Przestrzennego Zagospodarowania Kraju do roku 2030”. 21.Podjęcie uchwały w sprawie określenia zasad udziela...
  • Sesja RM(17)

Co było ciekawego na sesji rady miasta?
  • Czy to prawda, że wszyscy, którzy mieszkają poza spółdzielnią mieszkaniową mogą wykupić ziemię związaną z budynkiem z 99% bonifikatą?
  • Nie byłem, nie słuchałem, nie wiem. "Zgoda i rozwój" to jest to ? "Wczoraj prezydent Kudelski tłumaczył radnym, że jednoosobowe zarządy to przeżytek - Nie może być tak, że tylko jeden człowiek wie, co się w spółce dzieje - przekonywał. Radni zagłosowali jak trzeba. Umowa między PiS-owskim prezydentem a PO mówi o podziale stanowisk fifty-fifty." miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34889,3879600.html
  • Ciekawe, czy może być wice prezydentem kandydat na posła z Samoobrony? Może pan Rzewuski stoi w szerokim rozkroku- jedna noga w PISie a druga już w ..... Zmiana uchwały uwłaszczeniowej. L.Sz zepchnięty w cień,jak będzie głosował ? Ciekawie się zapowiada.
  • Podobno może być ciekawie.Byłem dziś w UM i coś nie coś słyszałem. Może odezwie się jakiś radny.
  • Absolutorium i co wiecej?
  • Dowiedziałem się dziś z rana, że prezydent powiedział na wczorajszej sesji o zamiarze powołania w miejsce Rzewuskiego pana Głowackiego. Ludzieeee! czy to żart czy prawda?
  • Dowiedziałem się od jednego z radnych że w poniedziałek w Urzędzie Miasta było spotkanie z przedstawicielami spółdzielni m.in. w sprawie cen mediów. Może ktoś był i wie co tam ustalono?
  • A może na fali poszukiwania nepotyzmu, partyjniactwa i kumoterstwa zrobić listę podlaską? Np Pan Prezes i małżonka. Pan Poseł i bracia. Tak się pytam czy to ciekawy wątek. Nasze media jakieś takie nierychliwe by się zabrać do tematu. quant
  • czyli .... Jak to nasz "kochany" radny z [b]Naprzód Polsko[/b] chciał zakazać używania wizerunku Wielkiego Polskiego Kompozytora [b]Fryderyka Chopina[/b] na butelkach wódki, produkowanych w Siedleckim Polmosie. Udzieliło mu się to podczas inauguracji Siedleckiego Roku Chopinowskiego, wg. radnego to brak szacunku dla kompozytora. Mało tego uważa, że nie tylko wizerunek Chopina powinien zostać usunięty, ale też innych Wielkich Polaków np. [b]Hetmana Jana Sobieskiego[/b]. www.sp...
  • "Uchwałę dotyczącą obniżki diet podjęli radni podczas ostatniej sesji rady powiatu.Od nowego roku diety powinny wzrosnąć o 20 %, ale radni nie chcieli podwyżki" www.radiopodlasie.pl/index.php?m=135&idw=4835&idk=1&PHPSESSID=e6c48f738e08585569bd06eb8ec42a01 No i pewnie! W powiecie nie mają nic do roboty ale miejscy to co innego. Nadzwyczajne sesje mają.
  • Na portalu "RADIA STĄD" mowa jest stypendiach unijnych. Temat stypendiów unijnych został poruszany 29 października na sesji Rady Powiatu Siedleckiego. Jak poinformowała Radio Podlasie radna powiatu – Józefa Rychlik –„na około 1,5 tys. złożonych podań zostało zakwalifikowanych tylko 600, które spełniają warunki jakie są ustalone w regulaminie. Stypendium natomiast może otrzyma 6 – 8 osób z powiatu siedleckiego ". „Niedoróbkiem rządowym” – ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się