Dodaj do ulubionych

dwa skoki temperatury

11.12.12, 09:58
co to może znaczyc?

enpr.pl/4645
Obserwuj wątek
    • karykatura12 przepraszam dwa spadki temp. miało byc n/t 11.12.12, 10:52
    • aninka9 Re: dwa skoki temperatury 11.12.12, 12:52
      Wiem, że takie spadki temperatury, zazwyczaj ok 6-7 dpo są spowodowane wyrzutem estrogenów, których poziom właśnie wzrasta nieco ok. tygodnia po owulacji, a następnie już przed terminem miesiączki...Z taką interpretacją się spotkałam.. Też miewałam, choć nie w każdym cyklu spadki, ale rzadko aż pod linię podstawową..
      Trochę szybko u Ciebie ten spadek...ale jeżeli wiążesz ten spadek z ewentualną implantacją to..trochę za wcześnie na nią..Owulacja była 4tego, a dwa dni później...za wcześnie..Najważniejsze, że śluz zgadza się z drugą fazą...
      • osskaczu Re: dwa skoki temperatury 15.12.12, 21:23
        mnie też się to właśnie przydarzyło. Piękny spadek owulacja i potem skok a dziś spadek o 0,15 stopnia. Nie wiem czemu to za wcześnie na zagnieżdżenie, chyba że owu była z 3 dni przed skokiem. Ciekawe czy jutro będzie nadal spadek.
        Mój wykres
        http://ovufriend.pl/graph/f646b13878f0f4e2bd7c24b68a88df81
        Co o tym sądzicie??
    • nadia1902 Re: dwa skoki temperatury 14.12.12, 22:05
      Wpisz temperaturę i koniecznie objawy (śluz) w program "ovufriend" i niech on go zinterpretuje.Bo twój wykres jest troche nietypowy.

ovufriend.pl/biezacy-cykl.html
    • bystra_26 Zapytaj na forum o NPR 15.12.12, 23:14
      Zadaj to pytanie na forum o NPR

Na duże oko, to dziwność cyklu wynika ze zmiennych godzin pomiaru, albo też dodatkowo źle mierzysz i nie takim termometrem jak trzeba. Znasz zasady jakiejś naukowej metody rozpoznawania płodności czy robisz to według internetu?
      • osskaczu Re: Zapytaj na forum o NPR 16.12.12, 14:49
        robię wszystko ok. Mierzę codziennie o 5 rano. Badam śluz i szyjkę. Takie skoki mam. Chyba zacznę mierzyć temp. w pochwie, bo teraz mierzę w ustach.
        Dziś podskoczyła i wyznaczyło mi owulację w końcu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka